4+1 karácsonyi dekorációs ötlet a természetből – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. november 21., szerda, Olivér napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

4+1 karácsonyi dekorációs ötlet a természetből

Megjelent: Itthon Otthon van, 2017. december
A karácsonyra hangolódva természetes alapanyagokból készült díszeket mutatunk be olvasóinknak, amelyek minimális hozzávalókból könnyedén elkészíthetőek otthonunkban. Használjuk ki az erdő kincseit és a boltban vásárolt dekorációk mellett díszítsünk kreatívan, egyedien!

1. Tobozból bármit

Tobozból érdemes minél többet összegyűjteni, ugyanis nagyon mutatós díszeket lehet készíteni belőlük, ráadásul a legtöbb ötlet pofonegyszerű! A szélüket befestve vagy műhóval befújva asztali dísznek, kosárba rakva vagy zsineggel fellógatva alapdekorációja lehet az otthonodnak. Díszíthetjük gyöngyökkel, flitterekkel, nemezgolyókkal, de tényleg csak a képzelet szabhat határokat! Aki pedig még több ügyeskedést szeretne, az készíthet a tobozból manót, rókát vagy akár baglyot is.

 

2. Dekoráljunk faszeletet!

Ha fával fűtünk otthon, akkor ideje a ház melletti rakásra más szemmel (is) nézni, ugyanis a szépen felsorakozott rönkök között remek alapanyagot találhatunk a kreatívkodáshoz. Ha pedig nem tudunk egykönnyen megfelelő méretű fát szerezni, már a hobbiboltokban is lehet kapni vékonyka faszeleteket, amik csak arra várnak, hogy karácsonyi dekoráció készülhessen belőlük!

A fakarikák mutatós díszekké válhatnak egy kis csinosítás révén. Festéssel, ragasztással, szalvétatechnikával is próbálkozhatunk, de a pirográftechnika segítségével is csodálatos díszeket lehet alkotni. Több faszelet összeillesztésével koszorút is formázhatunk, nagyobb szeletet pedig akár adventi „koszorú”-alapnak is felhasználhatunk. Minden kreatív erdőjárónak készítenie kell egyszer ilyen igazán erdei gyönyörűségeket!

 

3. Diót a karácsonyfára!

Az őszi szüret idején begyűjtött diónak karácsonykor nagy hasznát vesszük. Amellett, hogy az ünnepi asztalra finomabbnál finomabb diós sütik készülnek, a termést fedő héjat sem kell kidobni. De mit is készítsünk belőle? Mondjuk karácsonyfadíszt minden mennyiségben: legyen az csillogós, festett, ragasztott vagy épp angyalkát, rénszarvast formázó. Ragasztópisztoly segítségével pedig koszorút, kopogtatódíszt is alkothatunk.

 

4. Legyen a csomagolás is természetbarát!

A legegyszerűbb a boltban levenni egy tekercs csomagolópapírt a több tucat választékból, de ha azt szeretnénk, hogy ne csak az ajándékunk, hanem a csomagolásunk is egyedi legyen, akkor ideje ezt is magunknak készíteni!

A csomagolás így környezetkímélő, s fenyőágakkal, termésekkel, különböző zsinegekkel magunk is dekorálhatjuk. 

 

+1. Dobjuk fel egy kis mogyoróval és naranccsal!

A plusz egy kategóriába olyan természetes alapanyagokat választottunk, amik nem hazánk erdeiből gyűjthetők be, mégis egyszerűen mutatós díszeket készíthetünk belőlük. Az áruházak polcai a csokoládék mellett megtelnek mogyoróval is. Ha pedig a finomságot rejtő héjat szépen nyitjuk fel, akkor kedves kis díszeket, vagy épp ajándékkísérőt is készíthetünk belőle.

Ugyancsak a téli időszakban kerül nagyobb mennyiségben az üzletekbe a narancs, ami szeletekre vágva, majd kiszárítva feldobja az adventi koszorút, a karácsonyfát, vagy épp a téli kopogtató díszt is, de a héjából különböző formákat is kivághatunk.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum