IX. Fonyódi Kolbászfesztivál – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

IX. Fonyódi Kolbászfesztivál

2018. február 2–4.

Megjelent: Itthon Otthon van, 2018. január
Fonyód idén februárban ismét megmutatja, hogy télen-nyáron tökéletes úti cél a kisváros, sőt ilyenkor sokkal családiasabb a hangulat. A fonyódiak ezeket az alkalmakat sohasem bízzák a véletlenre. Fonyódon február elején szinte kolbászból lesz a kerítés.

A rendezvény eddigi története során közel 400 csapat, baráti társaság, egyesület, önkormányzat, gyúrta és készítette a tekeredő kolbászokat a sportcsarnokban és izgult végig az eredményhirdetésen, hogy az arany-, ezüst- és bronzkategóriás díjak kihez fognak kerülni.

A Fonyódi Kolbászfesztivál hagyományt teremtő céllal 2010-ben rendezték meg első alkalommal. A sikerét igazolja, hogy a debütáláson is már több mint 50 csapat mutatta be az ínycsiklandó finomságaikat. Még a hazai kolbászcsászárság fellegváráról, Békéscsabáról is érkeztek szakértő kolbászkészítő mesterek, de a budapesti, szolnoki, sőt még a külhoni kolbásztöltő csapatok is ellátogattak a Balaton-partra.

A Balaton egyik legnagyobb téli gasztronómiai programja a Fonyódi Kolbászfesztivál 2018-ban is remek kulináris élményekkel várja az ínyenceket.

2018. február 2. és 4. között a Fonyód Városi Sportcsarnokban kilencedik alkalommal kerül megrendezésre ez az egyedülálló gasztronómiai és kulturális rendezvény. A hosszan tekeredő kolbászokon és túlcsorduló pálinkákon kívül a program kiváló színvonalát még remek és szórakoztató előadások, néptánc- és népzenei bemutatók, utcabál, mulatós műsor és koncertek garantálják.

Az esemény a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni kiemelt üdülőkörzet településeinek kolbásztöltő bajnoksága, mely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2018-es évben február 4-én 11 órakor – reményeink szerint kibővítve az eddigi részt vevők körét – ismét megrendezzük a nemes vetélkedést. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő balatoni települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen megtekinthetjük a Balaton kulturális értékeit.

Az elmúlt években nagy sikert aratott a résztvevők és a látogatók között is a települések versengése, amely 2015. évi elindulása óta üde színfoltja a fesztiválnak. Figyelemfelkeltő produkcióként a települések csapatai körbe töltik a Balatont (nagyméretű Balaton-sablon) kolbászból, mely szimbolizálja, hogy a Balaton minket összeköt.

További friss cikkek a Balatoni régióból


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum