Az Agóra Tudományos Élményközpont februári programjai – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Rovatok

Régiók

Az Agóra Tudományos Élményközpont februári programjai

Megjelent: Itthon Otthon van, 2018. január
Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül.

Állandó programok:

Az Agóra Tudományos Élményközpont Interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók. A részletes programról az www.agoradebrecen.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

 Keresd a színeket!

A tárgyakat azért látjuk valamilyen színűnek, mert az összetett fehér fényből csak egyetlen színösszetevőt vernek vissza. Az alma a pirosat, a fű a zöldet. Az Agórában kialakított speciális szobában bárki megtapasztalhatja, hogy a színek érzékelése nem is olyan egyszerű dolog. Itt nem fehér, hanem egyszínű sárga fény világít, így minden sárgának tűnik, olyan, mintha egy régi fekete-fehér filmbe csöppent volna a látogató. A szobában játékos feladatok várják a kicsiket és a nagyokat.

 

Zenélő villámok

Láttál már villámlást egy szobában? És hallgattál? Az Agóra Frankensteint idéző eszköze képes mennydörgő hangokat hallatni az ívkisülések forgatagából. A Tesla-tekercs ráadásul zenei hangok kiadására is alkalmas egy zongorabillentyűzet segítségével. Így bárki kipróbálhatja, hogyan lehet zenét szerezni villámokkal!

 

Februári programok:

 

2018. február 3., szombat 10.30–12-00 óra

Kreatív tudomány: Fényírás

A játékos foglalkozássorozat keretében a gyerekek kéthetente szombaton izgalmas kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. Rajzoljunk a levegőbe fénnyel! A gyerekek hosszú záridővel készíthetnek fotót, ami megörökíti, amit egy kis lámpával rajzolnak. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: fehér terem, alsó korhatár: 5 év.

 

2018. február 4., vasárnap 10.30–12-00 óra

Vasárnapi tudomány: Vulkánfigyelés és robotika

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Hogyan lehet előre jelezni egy tűzhányó kitörését? Mire figyelnek azok a tudósok, akik a vulkáni tevékenységeket vizsgálják? Szívesen építenél esetleg egy olyan berendezést, ami riasztást ad le, ha egy tűzhányó ismét működésbe jön? A gyerekek a foglalkozáson a WeDo Robotics 2.0 készlet segítségével egy projekten keresztül elsajátíthatják a programozás alapjait és beléphetnek a felfedezések világába. Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2018. február 10., szombat 10.00–18.00 óra

Agóra születésnap

Lépj be a szitakötők misztikus világába, tudd meg, hogyan csinálhatsz vákuumot a konyhában vagy kapcsolódj be az Agóra nyomozós játékába és minden kreativitásod és ügyességed latba vetve akadályozz meg egy környezeti katasztrófát! Az Agóra harmadik születésnapján újra rendhagyó programok, izgalmas kalandok és meglepetések is várják a látogatókat. Az érdeklődők többek között megtudhatják, hogyan alakulnak ki a szivárványok és a délibábok, hány fok van a világűrben, és hogy viselkednek ott, az extrém hidegben a különböző anyagok. Kockák, hengerek és más testek segítségével hangokat csalhatnak ki az Agóra high-tech elektro-akusztikus hangszeréből, kipróbálhatnak jó néhány lebilincselő logikai játékot vagy éppen megfigyelhetnek egy szumórobotharcot. A tudományos élményközpont ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható. A szülinapi belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek egységesen 900 Ft/fő.

 

2018. február 11., vasárnap 10.30–12-00 óra

Vasárnapi tudomány: Különös soklábúak

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Szeretnéd tudni, hogyan tájékozódnak a skorpiók a sötétben? Hasznosak-e a pókok? Mi az az ostorlábú és miért ájtatos az ájtatos manó? A foglalkozás során a gyerekek megismerkedhetnek Földünk egyik legnépesebb állatcsoportjával az ízeltlábúakkal.

Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2018. február 14-től programok a digitális planetáriumban

 

Lehozzuk a csillagokat!

Éjszakai égbolt napközben az Agórában! A 8 méter átmérőjű hatalmas kupola alatt az Agóra csillagásza tart előadást. A 20–25 perces programban a téli csillagképekről és a bolygóegyüttállásokról lesz szó, de az érdeklődők végigkövethetik a napkeleti bölcsek útját is.

 

A Földtől a világegyetemig

Az Európai Déli Obszervatórium félórás teljeskupolás-filmje elképesztő távolságokat ölel át időben és térben. A világegyetem születésétől a naprendszer utolsó pillanatáig kísérhetjük végig a csillagok és bolygók életét, az ó- és modern kori űrkutatás mérföldköveit, az ember és a világűr kapcsolatát. A magyar változatot az Agóra Tudományos Élményközpont készítette. Narrátor: Varga Klári.

 

Visszatérés a Holdra

40 éve jártunk utoljára a Holdon, ideje visszatérni. Az Agórában megtekinthető a Google Lunar XPRIZE félórás planetáriumi teljeskupolás-show-ja egy szenzációs megmérettetésről. A Google holdversenyében privát csapatok vetélkednek, céljuk, hogy felküldjenek egy holdjárót a Holdra, ami ott megtesz 500 métert és az akcióról képet továbbít a Földre. A 2017 végéig tartó küzdelemben jelenleg már csak 5 csapat van versenyben. Ahogy sok más csapat, a Puli Space Technologies nevű magyar társaság is kilépett már a versenyből, de úgy tervezik, 2019-ben ők is felküldik saját holdjárójukat a Holdra. Narrátor: Gáti Oszkár. A planetárium maximális befogadóképessége 40 fő. A látogatók így korlátozott számban, érkezési sorrendben tudnak a programokon részt venni az Agórába szóló belépőjeggyel. A planetáriumi műsorokat 6 éves kortól ajánlják. Az aktuális planetáriumi programokról a www.agoradebrecen.hu weboldalon lehet tájékozódni.

 

2018. február 17., szombat 10.30–12-00 óra

Kreatív tudomány: Újra a dinók nyomában

A játékos foglalkozássorozat keretében kéthetente szombaton érdekes kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek. T-rex, Velociraptor, Triceratops. Melyik a kedvenced? Ezen a foglalkozáson ismét évezredek óta sziklába szorult dinókat szabadítunk ki és fosszíliákat készíthetnek a gyerekek. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásba a másfél óra alatt a gyerekek bármikor bekapcsolódhatnak szülői felügyelet mellett. Helyszín: Interaktív tér, alsó korhatár: 5 év.

 

2018. február 18., vasárnap 10.30–12-00 óra

Vasárnapi tudomány: Erdők titkai

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Vajon melyik állat szeret még dagonyázni a vaddisznón kívül? Miért borítja barka a szarvasok agancsát és tulajdonképpen mi is az? Miről ismerhetjük fel, hogy őz vagy vaddisznó nyomára bukkantunk-e erdei sétánk során? Ezen a foglalkozáson a gyerekek erdei vadjaink nyomába eredhetnek. Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.

 

2018. február 23., péntek 18.00–20.00 óra

Esti kaland az Agórában

Az élményközpont épülete estére átváltozik, a sejtelmes fények között rendhagyó fényjátékokkal várjuk az érdeklődőket. Figyelj meg szabad szemmel láthatatlan részecskéket, csodálj meg különböző színű és méretű villámokat, fedezd fel a téli égbolt csillagképeit, lesd meg a sötétben menetelő robotokat vagy csalj ki hangokat high-tech elektro-akusztikus keverőpultunkból! Ezen az estén az Agóra és a közelben álló fák is színes kivilágítást kapnak. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

 

2018. február 25., vasárnap 10.30–12-00 óra

Vasárnapi tudomány: Medúzatanoda

Az ismeretterjesztő programsorozat keretében vasárnaponként izgalmas tudományos kalandok várják a gyerekeket. A résztvevők a másfél órás foglalkozásokon bepillanthatnak a különböző tudományterületek rejtelmeibe. Gondoltad volna, hogy hazánkban is élnek medúzák? Ezen a foglalkozáson a medúzák életébe, titkaiba nyerhetnek betekintést a gyerekek. Megtudhatják, a medúzák hogyan fejlődnek, miként képesek megemészteni táplálékukat és meg kell-e ijednünk tőlük, ha találkozunk velük. Ajánlott életkor: 8–12 év. A programon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni. A foglalkozásra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni. Az előzetes bejelentkezéseket a regisztracio@agoradebrecen.hu e-mail címre várják. A másfél órás foglalkozás pontosan fél 11-kor kezdődik, gyülekező a fogadótérben.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum