Ezek a legjobb budapesti korcsolyázóhelyek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 25., hétfő, Irén napja van.

Rovatok

Régiók

Ezek a legjobb budapesti korcsolyázóhelyek

Megjelent: Itthon Otthon van, 2018. február
Idén is több nagyobb és kisebb helyszínen várják a korcsolyázni vágyókat. Budapesti szabadtéri jégpályakörkép hasznos információkkal. Jó csúszást, kellemes időtöltést!

Városligeti műjégpálya


Impozáns környezetben, egyedülálló hangulatban lehet korcsolyázni Budapest legnagyobb jegén, több mint 15 ezer négyzetméteren. Az évekig tartó felújítás során megszépült pálya és épületegyüttes a Hősök tere mellett található, így könnyen megközelíthető. A turisták által is kedvelt Műjég a hét szinte minden napján reggel 9 és délután 1, valamint délután 5 és este 9 óra között tart nyitva (vasárnap csak 8-ig). A jegyárak nem változtak a tavalyihoz képest, főidőszakban a felnőttek 2000, a diákok és a nyugdíjasok 1500 forintért látogathatják a pályát. Hétköznap délelőtt ráadásul mindig kedvezményes, ekkor egy ezres a belépő, a felnőttjegy 1500 forintba kerül. A 6 évnél fiatalabbak számára ingyenes a belépés. A Műjég főleg az ügyesebb, rutinosabb korcsolyázók körében népszerű, de a kezdőknek is érdemes betérni, hiszen oktatást is tartanak. Akinek pedig nincs saját korcsolyája, nagyjából ezer pár közül választhat és kölcsönözhet. A kiszolgálóhelyiségekben meleg teával és többféle harapnivalóval lehet feltöltődni két korcsolyázás között, utána pedig jöhet egy nagy séta a Városligetben.

 

Bálna


Február végéig várja a város legszebb panorámájú szabadtéri műjégpályája a korcsolyázni vágyókat a Fővám tér közelében. A 450 négyzetméteres területet bárki időkorlátozás nélkül ingyenesen használhatja. Mindennap délelőtt 10 és este 10 óra között van nyitva a pálya, ahol három órára egy ezresért lehet felszerelést bérelni. A Duna és a Bálna közelsége miatt különleges atmoszférájú pályán főleg hétvégén lehet zsúfoltságra számítani.

 

Óbuda


A hagyományoknak megfelelően idén is felállították az óbudai Városháza mellett a jégpályát, amely március elejéig a hét minden napján, reggel 8 és este 10 óra között tart nyitva, és ingyenesen használható. Oktatást is szerveznek a tanulni vágyóknak. A felnőttek 600, a gyerekek 400 forintért bérelhetnek korcsolyát. A pályára a családias hangulat a jellemző, és nagy pozitívum, hogy gyakran takarítják, így mindig kellemesen korcsolyázható. Aki pedig elfáradt a jégen a siklásban, egy melegedősátorban pihenhet.

 

Újpest


Az újpesti Városháza melletti jégpálya február 18-ig üzemel, és idén is ingyenesen használható. Hétköznap 9 és délután 2 óra között a kerületi ovisoké és iskolásoké a pálya, majd a jégfelújítást követően 3 órától mindenki kedvére csúszkálhat. Hétvégén reggel 9 és este 8 óra között tart nyitva. Korcsolyacipő bérelhető, de kesztyű nélkül senki se merészkedjen a jégre.

 

Csepeli jégpálya és jégfolyosó


A Szent Imre téren február végéig látogatható a fedetlen, 750 négyzetméteres pálya, amelyhez egy 2,5 méter széles, 150 méter hosszú jégfolyosó is tartozik. Ez változatosabb kikapcsolódást ígér a körbe-körbe korizásnál, lehetőséget ad versenyzésre is. Sőt, ebben a szezonban egy újabb területet is nyitottak a korcsolyázók nagy örömére. A pálya 700 forintért használható. A jég mellett finomságokkal várják a vendégeket.

 

Agora Jégpark


Sokan látják közlekedés közben, hogy nagy építkezés zajlik az Árpád híd pesti hídfőjénél, azt viszont talán kevesen tudták, hogy egy jégpályát is létrehoztak a területen. A teljes téli szezonban egy közel 500 négyzetméteres szabadtéri pálya várja a családokat a parkban. A belépő és a koribérlés egyaránt 800 forint. A pálya este 8 óráig tart nyitva.

 

Budai jégpálya


A 15x30 méteres pálya a Széna térnél, a Jégkert Szabadidőparkban található. Fedett, így a szokásos időszaknál tovább, egészen tavaszig látogatható. A pálya reggel 7 órától éjfélig nyitva tart, de jégkorongozók és iskolások is használják, így a közönség általában a délelőtti és a kora délutáni órákban léphetnek a jégre. A gyermekjegy 990 forintba, a diákok és a nyugdíjasok belépője 1200 forintba kerül, a felnőttek pedig 1500 forintért húzhatnak korcsolyát. Családi és nagycsaládos jegy is váltható.

 

Budafok

 

Idén is jégpálya nyílt az önkormányzat támogatásával Budafok központjában. A tervek szerint február 26-ig korcsolyázhatnak a téli sportot kedvelő budafok-tétényiek. Belépőjegy: 500 Ft/alkalom, kölcsönzés: 1000 Ft/alkalom. Havonta 1 „önkormányzati” nap, amikor a kerület lakosai ingyen használhatják a pályát. Nyitva tartás: a hét minden napján 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum