Hároméves az Agóra Tudományos Élményközpont – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. június 26., szerda, János napja van.

Rovatok

Régiók

Hároméves az Agóra Tudományos Élményközpont

Megjelent: Itthon Otthon van, 2018. február
2015. február 10-én nyitotta meg kapuit Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpont, amelynek programjain az elmúlt években több mint 110 ezren vettek részt.

Az Agóra egyik legfontosabb feladata, hogy a fiatalok figyelmét a műszaki ismeretek és a természettudományok felé irányítsa. Az élményközpont lehetőséget teremt arra, hogy a diákok a hagyományos iskolai keretek közül kilépve sokkal élményszerűbben és kalandosabban maguk tapasztalhassák meg a tudományos jelenségeket. Az Agóra sajtótájékoztatóján Komolay Szabolcs, Debrecen város alpolgármestere hangsúlyozta: „A természettudományos oktatásnak nagy jelentősége van napjainkban, hiszen a tudományos fejlesztések a jövő motorjai és a legtöbb innováció ezen a területen születik. Ha lépést akarunk tartani a világgal, akkor szükségünk van olyan jól képzett szakemberekre, akik ezen a téren fejtik ki tevékenységüket. Az Agórát azért hoztuk létre, hogy a fiataloknak játékos formában, élményszerűen tudjuk bemutatni ezeket az ismereteket, reményeink szerint felkeltve az érdeklődésüket a természettudományos tárgyak iránt.”

A keleti régióban egyedülállónak számító intézmény „játékparkja” folyamatosan bővült az elmúlt években, hogy minél izgalmasabb, szórakoztatóbb módon közelíthessék meg a természettudományos témaköröket. Tavaly óta például egy 3D-s nyomtatóval is találkozhatnak itt azok a látogatók, akik kíváncsiak arra, hogyan készülnek digitális modellekből háromdimenziós tárgyak, vagy láthatnak táncoló 3D-s szellemképeket plexipiramisok közepén. Az élményközpont harmadik születésnapján nyitja meg képzeletbeli kapuit az előző év legfontosabb agórás fejlesztésével létrejött VR-bázis, ekkor próbálhatják ki az érdeklődők először a virtuális valóság szerteágazó lehetőségeinek bemutatására szolgáló új eszközöket. „Célunk továbbra is a folyamatos megújulás – emelte ki Somogyi Béla ügyvezető igazgató. – Az új eszközeink, játékaink beszerzésénél és fejlesztésénél fontos szempont, hogy azok megfeleljenek a kor kihívásainak és a természettudományos ismereteket látványosan és hitelesen közvetítsék. A most megnyíló VR-bázison a tudomány megismerésének új útjai tárulnak elénk, a látogatók repülhetnek szabadon, bejárhatják az egész Földet vagy felfedezhetik az emberi testet.”

 

2018. február 10., szombat

A tudományos élményközpont ezen a napon kedvezményes jeggyel látogatható. A szülinapi belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek egységesen 900 Ft/fő.

 

Részletes program:

 

Kísérleti bemutatók

Helyszín: konferenciaterem.

11.00 óra: Űrfizikashow

13.00 óra: Tüzes kísérletek

15.00 óra: Űrfizikashow

17.00 óra: Fagyos kísérletek

 

Csillagászati bázis

Helyszín: földszint, zöld terem

Az Agóra csillagászai előadásokkal és számos feladattal várják a látogatókat. Az érdeklődők számot adhatnak arról, felismerik-e az éjszakai égbolton a Nagy Göncölt, az Oroszlánt vagy a Hattyút, de készíthetnek Naprendszer-makettet is.

Előadások:

12.00 óra: Nap- és holdfogyatkozások (8 éves kortól)

14.00 óra: Jupiter, a bolygók királya (8 éves kortól)

16.00 óra: Szivárvány és délibáb: légköroptika (10 éves kortól)


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum