Komolyan veszik az ökoturizmust Pákozdon
Pákozdon a természeti adottságok és a belőlük fakadó kulturális örökség jelentenek garanciát arra, hogy a június 30-án megrendezésre kerülő Gasztro-Feszt vendégei ételből, italból, programokból az eredetit, a természeteset, a valódit kapják.
A fesztivál nyitányaként szolgáló halászléfőző verseny, illetve a napot záró két koncert – előbb Vastagh Csabáé majd Szandié – között a szervezők kézműves harapnivalókat és bort kínálnak, a színpadon autentikus zenei és táncprodukciókat, a gyerekeknek pedig népi játékokat. A pákozdi rendezvény vendégei, a kirakodóvásár látogatói biztosak lehetnek abban, hogy a tányérjukra kerülő falatok, a melléjük kortyolt italok, a desszertként fogyasztott lekvárok konzisztenciájukban, összetételükben és érzékszervi hatásaikban vagy tökéletesen egybevágnak a valódi élelmiszerekről alkotott elképzeléseikkel vagy éppen a kóstolásuk tapasztalatai alakítanak ki új igényeket ízvilágok, vágyak számára nyitva kapukat. Idén a határon túli történelmi borvidékek mesterei mellett (Heit Lóránd az érmelléki borvidékről, a Zsigmond Pincészet a felvidékiről, a Rozsmán Borászat a muravidékiről, Maurer Oszkár a Szerémségből) azok a termelők is bemutatják kézműves boraikat, akik a régióban hét hektárnál kisebb szőlősben gazdálkodnak. És valódi lesz a zene is! Vastagh Csabát, illetve az ő koncertje után Szandit ugyanis a PartYssimo zenekar tagjai kísérik. A negyedik Pákozdi Gasztro-Feszten gyönyörű természeti környezetben ad egymásnak találkozót az étel, a bor és a jókedv.