Készítsünk mentes mézeskalácsot! – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. január 27., hétfő, Angelika napja van.

Rovatok

Régiók

Készítsünk mentes mézeskalácsot!

Megjelent: Itthon Otthon van, 2019. december
Egyre több családban nem eheti mindenki ugyanazt, sok embernek olyan menüt kell összeállítani, amely mentes valamitől.

Ez főleg a háziasszonyokra ró többlet feladatokat, mert bár gombamódra szaporodnak azok az éttermek, ahol mentesen lehet enni, ha magunk akarjuk elkészíteni például a mentes mézeskalácsot, már bajban vagyunk, hogy milyen alapanyagokat használhatunk. Ehhez a Mentes Feszt és a Gasztroblogger Fesztivál közös workshopja nyújt segítséget, ahol profi kezek között készíthettünk glutén-, tej- és cukormentes mézeskalácsokat. A Mentes cukrászüzem tulajdonosa, Oltványi Zsolt bejelentette, hogy 2020-ban február 29-től március 1-ig ismét megrendezik a kétnapos Mentes Fesztet, vagyis a mentesfesztivált. Az elsőt tavaly tartották neves előadókkal és 52 kiállítóval. A résztvevő kiállítók termékeinek valamitől mentesnek kellett lenni, érdekességként említette meg, hogy volt olyan családi vállalkozás, akik gluténmentes kutyatáplálékot mutattak be. A 2020-as fesztiválra meghívták a gasztrobloggereket is, hogy a két tábor megismerje egymást és átadják tapasztalataikat. A Mentes és a Gasztroblogger Fesztivál együttműködéseként a két fesztivál egy helyen és egy időben kerül megrendezésre. „A Mentes Feszt szombati napján délután hat óráig mindenkié a fesztivál, majd átalakul a negyedik Gasztroblogger Fesztivállá, ami már egy zártkörű szakmai esemény lesz. Azt láttam, hogy nagy igény van egy ilyen típusú eseményre, egy lehetőségre, ahol a gasztronómia szerelmesei személyesen is találkozhatnak egymással. A kötetlen hangulatú, zártkörű esemény célja egy összetartó közösség létrehozása, értékes kapcsolatok és együttműködések kialakítása. Szeretném a gasztrobloggereket kimozdítani a monitorjaik elől, hogy jobban megismerjék egymást” – mondta Miskey Melinda, a Gastrotherapy gasztrobloggere és a Gasztroblogger Fesztivál megálmodója. A gasztrobloggerek a Mentes Feszt egész ideje alatt ott lehetnek majd, Zsoltnak köszönhetően külön helyet kapnak, ahol bemutatkozhatnak, értékesíthetik termékeiket, szolgáltatásaikat és közönségtalálkozót is szervezhetnek. A mézeskalács receptje: Hozzávalók: egy csomag Mentes mézeskalács-keverék, 63 g almacukor vagy méz, 35 g víz, 25 g tojás (fél tojás), 21 g kókuszolaj, 3 g narancshéj. Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük, és begyúrjuk a tésztát. Pihentetés után nyújtjuk, formázzuk és fantáziánkra bízva díszítjük. Fehér Katalin (Vida Katalin) mutatta be, hogy készül a cukormáz, amely nem mézzel, hanem mézes ízű cukorral készül. Sokunk számára tanulságos volt, hogyan készül a cukormáz.Cukormáz: 1 tojás fehérje, 15–20 deka nagyon finomra darált cukor, 1 teáskanál étkezési gluténmentes keményítő, 1 teáskanál ecet, hogy fényes legyen és tartós a máz. Néhány jó tanács: A cukrot csak apránként adjuk hozzá, meg kell várni, amíg a cukor felolvad a fehérjében. Ha folyós lett a cukor, akkor kis vizet kell adni hozzá cseppenként, ha sűrűre sikerült, akkor pedig cukrot. Bővebb információ: http://mentesfeszt.hu.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum