„Kapj rá!” kampány a halfogyasztásért – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. február 24., hétfő, Mátyás napja van.

Rovatok

Régiók

„Kapj rá!” kampány a halfogyasztásért

Megjelent: Itthon Otthon van, 2020. február
Ízletes halfalatokkal, gyermekfoglalkoztatóval, naponta kétszer látványkonyhával várja a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány standja a Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás – FEHOVA látogatóit. A 2020. február 13–16. között a Hungexpo területén zajló esemény résztvevői egy közel húszezer literes óriás akváriumot is megtekinthetnek, amely a Magyarországon honos édesvízi halfajtákat mutatja be.

A halfogyasztás növelése az elsődleges célja a 2023-ig tartó „Kapj rá!” kampánynak, hiszen hazánk e téren sereghajtónak számít Európában. A legtöbb hal a karácsonyi időszakban kerül a magyarok tányérjára, az egy főre eső éves fogyasztás 6,7 kilogramm, Európában 11 kilogramm az éves átlag. A Fehova kiállításon megrendezett sajtótájékoztatón Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. (AMC) ügyvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a „Kapj rá!” uniós kommunikációs és promóciós kampány azt a célt tűzte ki, hogy hét év alatt a hazai halfogyasztás 20 százalékkal növekedjen. A kampány négy évvel ezelőtti indulásakor jegyzett 5,4 kg/fő/éves átlag mára több mint 19 százalékkal, 6,7 kilogramm fölé emelkedett. A halfogyasztás jelentős hazai bővüléséhez hozzájárult a halhús áfájának csökkentése és a vásárlóerő növekedése – tette hozzá Ondré Péter. A tudatos táplálkozást ösztönző program a jövőben is a heti, rendszeres halfogyasztás egészségre gyakorolt pozitív hatásaira irányítja majd a fogyasztók figyelmét, és olyan recepteket oszt meg, amelyek rendkívül ízletes és halból könnyen elkészíthető ételekre tanítanak – ígérte az AMC vezetője. Ondré Péter arról is tájékoztatott, hogy a rendezvényeken való megjelenés idén is központi elem lesz a kampányt kísérő kóstoltatásokon és látványkonyhai főzéseken, ahol a hazai halágazat termékeit felvonultató gasztronómiai remekeket, a legmodernebb technikák alkalmazásával készült ételeket ízlelhetik meg a látogatók. A kampányt tavaly óta az ingyenesen letölthető „Kapj rá!” mobilapplikáció is erősíti. Dr. Németh István, a MA-HAL elnöke szerint már eddig is eredményes volt a „Kapj rá!” kampány, elsősorban az ismeretterjesztés terén, hiszen olyan halfeldolgozási módokat és könnyen elkészíthető recepteket mutathattak be, amelyekkel sokak kedvét meghozták a halételek elkészítéséhez. Dr. Németh István hozzátette, hogy nemcsak a most divatos tengeri halfajok készíthetőek el könnyen és ízletesen, hanem az itthon termelt édesvízi halfajok is. Ma már olyan konyhatechnológiai módszereink vannak, amelyekkel akár a pontyból is lehet szálkamentes finom ételeket „varázsolni”. A MA-HAL folyamatosan ösztönzi a haltermelőket, hogy a modern fogyasztói igények kielégítése érdekében növeljék a halfeldolgozók kapacitását.A Fehova ideje alatt a „Kapj rá!” standjához látogatók naponta kétszer ízletes halételeket kóstolhatnak a látványkonyhában. Február 15-én, szombat délelőtt a kampány standjánál halászlé és mini halburger, délután pedig mandulás pisztrángfilé és baconszalonnába göngyölt pisztrángfilé készül az érdeklődők számára. Vasárnap délelőtt ínyenc pontyfilé és pontychips lesz a menü, délután pedig bakonyi módra elkészített harcsafilé és céklás füstölt busarizottó várja a Fehova kiállítás G pavilonjában található standon a látogatókat. A háziasszonyok és a főzni szerető férfiak receptfüzetekhez is hozzájuthatnak.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum