Játékos kísérletek, Zsolnay-kerámiák – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád napja van.

Rovatok

Régiók

Játékos kísérletek, Zsolnay-kerámiák

Megjelent: Itthon Otthon van, 2012. február
Sorra nyílnak az új látnivalók a felújított Zsolnay Kulturális Negyedben. A január közepén átadott látogatóközpontot, azaz a Labort joggal nevezik „csodák palotájának” is, hiszen a természettudományos kiállítás és interaktív technikai játszóház célja a játékos ismeretszerzés, illetve a közönségben – gyermekben és felnőttben – szunnyadó kíváncsiság felkeltése.

Itt nem érvényesek a klasszikus múzeumi szabályok, a kiállított eszközökhöz nyúlni nemcsak javasolt, hanem egyenesen kötelező! Megismerhetjük egyebek között a Tesla-transzformátort, lőhetünk légörvényágyúval, és kiderül az is, miért tűnnek el hajók a Bermuda-háromszögben.
A pécsi kulturális negyed másik új kiállításán rózsaszínben látjuk a világot. Winkler Barnabás építész, akadémikus, a művészetek doktora több mint ezer darabot számláló magángyűjteménye a Zsolnay-gyár mindennapi használatra szánt rózsaszínű termékeiből nyújt páratlan áttekintést „Kezdetben volt a rózsaszín…”  címmel. A bemutatott tárgyak a manufaktúra alapítása és a századforduló közötti időszakban készültek. Fürdőszobák, konyhák, ebédlők és dolgozószobák ékei voltak hazánkban és a szomszédos országokban, a falusi és városi háztatásokban, a fogadókban egyaránt. A négy évtizedes gyűjtőszenvedély nyomán létrejött kollekció méltó párja az ugyancsak a Zsolnay Kulturális Negyedben látható A Zsolnay aranykora című kiállítás, amely Gyugyi László szenzációs magángyűjteményét tárja a látogatók elé.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum