Sikeresen lezajlott az ország legnagyobb, legnépszerűbb kulturális eseménye, a 20. Múzeumok éjszakája – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. augusztus 12., péntek, Klára napja van.

Rovatok

Régiók

Sikeresen lezajlott az ország legnagyobb, legnépszerűbb kulturális eseménye, a 20. Múzeumok éjszakája

Megjelent: Itthon Otthon van, 2022. június
Csák János kulturális és innovációs miniszter indította útnak június 25-én Budapesten a Néprajzi Múzeumban a 2022-es Múzeumok éjszakája eseménysorozatot, amely országszerte mintegy 430 helyszínen több mint 2500 programmal zajlott egészen hajnalig, kiállításokkal, koncertekkel, interaktív játékokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, színházi és táncprodukciókkal, kézműves foglalkozásokkal és gyerekprogramokkal.

Az érdeklődők ezen az estén közösen, együtt ünnepelhették a kultúrát, csodálhatták meg a műalkotásokat, tanulmányozhatták a technikai vívmányokat, vehettek részt a változatos kísérőprogramokon, és magukba szívhatták a régi korokkal való találkozások szellemiségét és lelkiségét. A szervezők abban bíznak, hogy idén nemcsak megközelítették, de látogatószámban meg is döntötték a korábbi évek látogatottsági adatait. Az elmúlt esztendőkben (leszámítva a covidos éveket) mintegy 400 ezer látogatói belépést regisztráltak ezen a programon az intézmények. Ezzel az ország legnépszerűbb rendezvényévé vált. Nincs még egy olyan kulturális esemény hazánkban, amely akár megközelítette volna ezt a számot. A szervezők később tudják majd közölni a végleges látogatottsági adatokat. A rendezvény hivatalos oldalán, a muzej.hu-n helyszín, időpont és program típus szerint is válogathattak az érdeklődők az események között. A szervezők az este folyamán élő közvetítésekkel jelentkeztek a közösségi oldalukon. Ebben az évben az újragombolt hagyományok volt az esemény szlogenje, így számos múzeum programja e köré a fogalom köré épült. A szervezők ezzel arra szerették volna ráirányítani a figyelmet, hogy a klasszikus kultúra képviselői, mint a múzeumok is fel tudják venni a versenyt a fejlett audiovizuális eszközöket kínáló könnyebben fogyasztható szórakoztató lehetőségekkel. Ezért a hagyományainkat, kulturális örökségünket bemutató intézmények ezen a napon élményszerűbben, minél látványosabban, a modern technikát segítségül hívva szóltak az érdeklődőkhöz, különösképpen a következő nemzedékekhez. Az esemény 2022-es kiemelt helyszíne Szolnok volt, ahol több mint 30 helyszínen várták az érdeklődőket. A Múzeumok éjszakája főszervezője a Kulturális és Innovációs Minisztérium, kiemelt médiapartnere az M5, támogatói a SZTAKI és a Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal volt.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum