A Decemberi Bor & Bárral zárul az idei Etyeki Piknik 12 rendezvénysorozat – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. február 1., szerda, Ignác napja van.

Rovatok

Régiók

A Decemberi Bor & Bárral zárul az idei Etyeki Piknik 12 rendezvénysorozat

Megjelent: Itthon Otthon van, 2022. november
December 3-án idei utolsó állomásához ér az Etyeki Piknik 12 rendezvénysorozat, az adventi esemény a Decemberi Bor & Bár nevet kapta és az adventi időszak ízeivel, illatával és programjaival várja az érdeklődőket.

December 3-án az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból az adventhez kapcsolódó finomságokkal készülnek a helyiek és egyedi vidéki bárhangulattal, hiszen a szokásos kóstolók mellett ezúttal többek között forró koktélokkal és forró csokival, rumos teával és punccsal, groggal és fantasztikus „kézből degorzsált” nyerspezsgővel is találkozhatunk majd. Ilyenkor nem csak a testet, de a lelket is melegíti a Gasztrosétányon gőzölgő forralt bor illata és látványa. De élményt nem csak a zamatokból és látványokból meríthetünk majd, hiszen többek között lesz vezetett pincetúra és sajtkészítő tárlatvezetés is. Tovább emeli majd az ünnepi hangulatot a sötétedésre tervezett, közös énekléssel egybekötött gyertyagyújtás a tábortűznél, amelybe bárki bekapcsolódhat, illetve hasonlóan felemelő élménynek ígérkezik az Etyeki Zeneiskola adventi koncertje. A szervezők hangsúlyozzák, hogy jövőre is az „Egész évben Etyek” mottójukat fogják követni, amelynek megfelelően az Etyeki Piknik 12 keretein belül havonta jelentkeznek majd tematikus, borkulturális eseményeikkel, a jól ismert etyeki hangulattal. Programok: Kalmárbor: A Kalmárbor szeretettel várja vendégeit egy finom borra, fröccsre, vagy egy forró teára. Gulyáslevessel, grissinivel és sajtkrémes mártogatóssal kínálják a betérőket. Aubergine pince: Etyeki padlizsánkrém és zakuszka, sütőtökkrémleves pirított tökmaggal, BBQ-oldalas hagymás tört burgonyával, párolt káposztával, vaslapos malaccsászár hagymás tört burgonyával, bajor káposztával, grillezett pestós pulykamell meleg céklás-almás bulgursalátával, hot-dog grillkolbásszal. 14–22 óra: Etyeksession 4 dj-vel (Copyzor, Rizkid, Mrson, Leap Seconds). The Vine Hrvstd For You: Eloquent: száraz nem mindennapi Cserszegi fűszeres–Bianca házasítás, Zöldbor: a portugál vinho verde stílusában Zöldvelteliniből készült száraz, élénk savaival csábító borkülönlegesség, Etyek Shade of Gray: száraz, elzászi stílusú elegáns Pinot Gris, More Than Words: félszáraz Sauvignon Blanc gyöngyöző borkülönlegesség, Balian Grande Cuvée: vadonatúj zászlóshajótételük egy száraz kései szüretű Zenit–Zöldveltelini házasítás, amely féléves finomseprős majd féléves zempléni tölgyes érlelést kapott – a megismételhetetlen alkalmak bora, kézműves házi szörpök. Újhegyi Kerekes Pince: A ház bora és pálinkája mellett a bárhangulatért forró koktélok, rumos tea, forró puncs, forralt bor, grog és forró csoki felel. A ház különlegessége a kecskefasírt, de lesz zsíros kenyér is. Árpás Laci sonkamester: 2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek, kemencés és grillételek.Halmi Pince:Saját termesztésű, kistermelői termékek széles választéka, gyümölcsös és gyógynövényes szörpök és kézműves ecetek, folyóborok és kistermelői pálinkák, fröccsök és borkoktélok, forró italok adventre hangolva: gyermekeknek citromfüves-akácvirágos tea, fázós felnőtteknek feketeszedres-kardamomos forralt fűszeres rozébor, dióvásár, levendulaságok. Rezeda-terasz: A Léránt Pince badacsonyi ürmös bora, amely titkos családi recept alapján készült „folyékony medicina”. Dudok János konyhafőnök a lá carte ajánlata: gyöngytyúkleves zöldségekkel, korhely harcsahalászlé, gesztenyekrémleves és mézeskalácsmousse, házi kocsonya főtt tojással és tormával, töltött káposzta tejföllel, mézes-mustáros sült, füstölt csülök, sous vide kacsacomb vörösboros mogyoróhagymával és zelleres burgonyapürével, házi zserbó, retró mézes-krémes. Etyeki borászatok széles választékával, saját készítésű szörpökkel, forró rozékardamommal, etyeki kávéval, sörökkel várnak mindenkit. Orosz Gyula Családi Pincészete: Palackos tételek vására és kóstolója, etyeki Játszma-programok. Stelázsi – Kultúrspricc: A hagyományőrző helyszín ínycsiklandó gasztronómiai kínálattal várja vendégeit: sütőtökkrémleves, grilltál és magyaros tál, tökös-mákos házi rétes, a Jammertál-birtok borai: 5 tételből álló borsor, hozzá illő tapasokkal. Debreczeni Családi Pincészet: 12–17 óra: Harmonikazene a fűtött téli kertben. 16 óra: Gyertyagyújtás a tábortűznél, közös adventi énekléssel. Ételek: házi kocsonya és csülkös bableves, csirkegyrostál, sült kolbász és bőrös malacsült bajor káposztával, császármorzsa. Italok: a pincészet etyeki és szekszárdi borainak kóstolója és vására, forralt bor és citromos tea. Etyeki Sajtútállomás: Sétálós sajttálak, sajtsaslik, Raclette-bagett, az Etyektej termékeinek vására, zsíros kenyér lilahagymával, házi rétes és sós perec, forralt bor és gőzölgő tea.Rókusfalvy-birtok: 10 óra: Nyílik a birtok pinceajtaja: kínálatukban megtalálhatóak a minőségi és különleges etyeki italok (forralt bor és borpárlat, gin, pálinka, brandy). 10 óra: A Rétescake kitelepülése, rétesvásár. 10.30 óra: Ínyencségeket tálal a Rókusfalvy fogadó. 10.30 óra: Birtokmatiné: rajzfilmvetítés.13.00 óra: Pincetúra pohárral a kézben. 14.00 óra: Az Etyeki Zeneiskola adventi koncertje. Optimus Winery: Kézműves borok, kézből degorzsált nyerspezsgő 2019, forralt bor és pálinka, popcorn, valamint tortillachips többféle ínyenc házi mártogatóssal, vegán és gluténmentes verzióban is. Az utánozhatatlan hangulatról tábortűz gondoskodik. Hegedűs Sajtműhely: 15 óra: Tárlatvezetés sajtkóstolóval, jelentkezés és bővebb információ: hegedussajtmuhely.hu. 11 órától: 2 személyes sajtvarázstál, sült szijjács, héjában sült burgonya, kukoricacsipsz, bagett, körtebefőtt. Adventi ajándék: minden vásárláshoz sajtos ropogóst kínálnak.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum