Gyula, a sokszínű fürdőváros – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 19., kedd, Gyárfás napja van.

Rovatok

Régiók

Gyula, a sokszínű fürdőváros

Gyula nem azok közé a városok közé tartozik, ahová elég egyszer egy életben ellátogatni. A történelmi fürdővárosban minden évben találunk valami újat, valami felfedeznivalót.

Önmagában is vonzó látnivaló a város legrégebbi épített öröksége, a több mint 600 éves gyulai vár, amely Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus sík vidéki téglavára. A helyreállított várat és a vármúzeumot semmiképpen sem szabad kihagyni gyulai kirándulásunk során. Sokan igazítják nyári szabadságuk idejét a hathetes Gyulai Várszínház Összművészeti Fesztivál és a Shakespeare Fesztivál bemutatóihoz. A művészi élményt a különleges látvány – a vár udvarán és a csónakázótavon kiépített színpad – fokozza.
Gyula jeles szülötte Erkel Ferenc, akinek tavaly májusban új emlékháza nyílt. Láthatjuk a zeneszerző személyes tárgyait, relikviáit, a hálószoba, a szalon és a népies konyha pedig az Erkel-család egykori otthonát idézi fel.
Gyula azonban sokak számára elsősorban fürdőváros: az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított, gyönyörű parkjában található Várfürdő ideális pihenőhely minden korosztály számára. A 200 éves őspark varázslatos környezetet teremt a 18 gyógyvizes medence, a gyógyászati központ és a minden igényt kielégítő wellness- és szaunapark köré. Jöhetnek a gasztronómiai élmények: a legendaszámba menő gyulai Százéves cukrászda és cukrászmúzeum, a Gyulai húsipari történeti kiállítás meglátogatása, majd a pálinkatúra. A város határában külön kóstolóház várja a látogatókat, ahová helyi kisvasúttal ajánlott indulni...


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum