ItthonOtthonVan.hu

Ma 2011. május 7., szombat, Gizella napja van.

Rovatok

Régiók

Új kilátó épül a szerelmesek földjén

Megjelent: Itthon Otthon van, 2011. február
Hamarosan teljesesen megújul a Badacsony tetején álló 18 méter magas körpanorámás Kisfaludy-kilátó, amely remélhetően egyre több turistát csábít majd a térség páratlan természeti és kulturális értékeinek, romantikus sétaútjainak felfedezésére.

Badacsonytomaj vá­­ro­­­­sa jelentős erő­­­fe­­szítéseket tett és tesz a tu­­risztikai régióban eltöltött vendégéjszakák, illetve a szálláshelyet igénylő turisták számának növelése érdekében. A térség kedvező földrajzi  helyzetére, természeti adottságaira, borászati és gasztronómiai hagyományaira, irodalmi és történelmi emlékeire alapozva teremti meg azokat a vonzerőket, melyek a turistákat a térségbe vonzzák, és minél hosszabb itt-tartózkodásra ösztönzik őket.
A szerelmeseket csalogató Badacsony vadregényes ösvényeit végigjárva – a szerelmes Róza „szívéből fakadó” Kisfaludy-forrástól a hegytetőig – magunk is átélhetjük azt az érzést, amelyet a költő Kisfaludy Sándor és múzsája, Szegedy Róza hagyott örökül az utókorra. A hegy páratlan természeti értékei, növény- és állatvilága, a geológiai képződmények, a vaskapu, a bazaltorgonák, a kőfolyamok egyedülálló élményt nyújtanak. A meseszép balatoni panoráma élvezete érdekében szükségszerűvé vált a Kisfaludy-kilátó és az odavezető turistautak felújítása. Badacsonytomaj Város Önkormányzata ezért nyújtotta be az Új Magyarország fejlesztési terv Közép-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez „Egy jobb kilátásért! Új kilátó létesítése a Badacsony hegyen” című pályázatát, és elnyerte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség támogatását. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg – tudtuk meg Margittai Elemér turisztikai szakreferenstől.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

© 2004–2011 G-Mentor Kft. | Médiaajánlat | Impresszum