Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. december 17., hétfő, Lázár napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Országos Táncjáték Fesztivál

  November 17-én, szombaton rendezik meg a XVI. Országos Táncjáték Fesztivált Budapesten az Erzsébetligeti Színházban a Táncpedagógusok Országos Szövetségének szervezésében. A fesztiválon a klasszikus balettől a kortárs táncig láthatók előadások.
 • Budapesti adventi és karácsonyi vásár

  Az idén 20 éves Budapesti adventi és karácsonyi vásár november 9-étől a téren várja majd a városlakókat és a turistákat.
 • Fiatal vállalkozók hete

  2018-ban is közösen keresik a siker titkát a jövő üzletemberei a Fiatal vállalkozók hetén Budapesten. A fővárosi Bálnában a Vállalkozz az életre napot rendezik meg, amelyen elismert vállalkozók mesélnek arról, milyen kihívások elé állítja az emberiséget a digitalizáció, és hogy milyen izgalmakat tartogat számunkra a vállalkozói élet átrendeződése.
 • Előadások, filmek és geosütemények is lesznek a Földtudományos forgatagon

  Kiderül, mi lesz a jövő év ásványa és ősmaradványa, megrendezik az ország első geosütisütő versenyét és még a megújult utazó planetárium is bemutatkozik az idei Földtudományos forgatagon a Magyar Természettudományi Múzeumban.
 • Kövér cinkék napja a Budakeszi Vadasparkban

  A Budakeszi Vadaspark gőzerővel készül a leghidegebb hónapokra: a téli készülődés november 10-én, szombaton a Kövér cinkék napjával kezdődik, amikor téli madárvédelemről szóló előadás, kézműves madárkalács-készítés és kisállattréningek is várják a látogatókat. A programok a belépőjegy árán felül szokás szerint ingyenesen látogathatók!
 • „Egyszerre dermesztő és szép”

  „Szokatlan, különleges, egyszerre dermesztő és szép” a vietnami Quan Bui Ngoc, a Duda Éva Társulat számára készített előadása.
 • Idén is megnyílt Budapest legmagasabb korcsolyapályája

  A tavalyi év mindent elsöprő sikerei után november 1-jén újra megnyitotta kapuit a főváros legegyedibb panorámájával rendelkező jégpályája a Hotel President tetején. A szálloda már a hosszú hétvégén forró italokkal, gőzgombóccal várta vendégeket, akik egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak.
 • Szabadtérit az ünnepekre

  November 5-től már hétféle Szabadtéri karácsonyi bérlet közül válogathatnak a különleges ajándékra vágyók. Idén sem maradhatott ki a sorból például a mindig népszerű premierbérlet és az Újszegedi Színpad izgalmas bemutatóit is összecsomagolták az ünnepekre.
 • Daganatos betegek napja

  Mintegy 250 daganatos beteg és hozzátartozó érkezik a daganatos betegek napjára, ahol kutatók, orvosok, szakemberek előadásaival, kérdezési lehetőséggel, tematikus foglalkozásokkal, tapasztalatcserével várják a résztvevőket. Az előadások csak az előadók előzetes hozzájárulásával rögzíthetők, ám maga a rendezvény sajtónyilvános.
 • Kétezer társasjáték mutatkozik be a Társasjátékok ünnepén

  Négyszáz asztalon 60 játékmester segítségével mintegy 2000 játékot lehet kipróbálni november 10-én és 11-én a Lurdy Ház Konferenciaközpontjába szervezett Társasjátékok ünnepén. 
 • Nemzetközi orchidea- és broméliakiállítás és -vásár

  A vanília lesz a központi témája az idei Nemzetközi orchidea- és broméliakiállításnak és -vásárnak, amelynek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad otthont november 8. és 11. között.
 • Odútelepet létesítettek az erdészek Pilismaróton

  Októberben Pilismaróton folytatódott a Pilisi Parkerdő Zrt. madárvédelmi programja, ahol az áttelelő fajok már akár télen használhatják az erdészek és természetvédők együttműködésével létesített új odútelepet.
 • Don Quijote – Moscow City Ballet

  A Moscow City Ballet balett-társulat a spanyol irodalom klasszikus főhősének, Don Quijote-nak kalandos históriáját eleveníti meg egy humoros szerelmi történet keretében. A daliás lovagok és a romantikus történetek olvasása által inspirált Don Quijote, a La Mancha-i kóborlovag páncélt viselve és hosszú lándzsával felszerelkezve kalandos utazásokra invitálja nézőit Sancho Panza nevű fegyverhordozójával az erény védelmére és a lovagiasság fenntartására.
 • Új időpontban tartják meg Rhoda Scott budapesti koncertjét

  Balesete miatt nem tudja megtartani eredetileg 2018. november 11-re tervezett budapesti koncertjét Rhoda Scott. A Hammond-orgona mezítlábas királynője helyette 2019. április 14-én lép majd fel a Papp László Budapest Sportarénában.
 • Megnyílt a Szépművészeti Múzeum

  Az ókortól a barokkig tekintik át az egyetemes és magyar képzőművészet történetét az átfogó rekonstrukciót követően megnyílt Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának megújult egységei, az első időszaki tárlat pedig Leonardo da Vinci és a budapesti lovas címmel várja a látogatókat.
 • Libadalom a Gasztrosétányon

  Márton-nap ünnep a borászok számára, hiszen hagyományosan ebben az időszakban kóstolják meg a gazdák az újbort, és kerülnek palackokba az első tételek. A Gasztrosétányon ez a nap ráadásul egybeesik a már hagyományos Libadalommal, amikor is a helyi présházak az alkalomhoz illő programokkal és ínycsiklandó libaételekkel várják az érdeklődőket és megrendezik a már tradíciónak számító libafuttatást is.
 • Nálunk, ahol minden más feledésbe vész

  Kézművesekként születtünk. Igen, történetünk sok évvel ezelőtt kezdődött, amikor 1972-ben Olaszországban a Gárda-tó közelében megszületett az OLIP. Akkoriban a technológia természetesen nem az volt, mint a mai, de az első osztályú bőrök és anyagok használata, az alkotó szellem és főként a munkába fektetett szenvedély megalkották az alapot.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont novemberi programjai

  Nyitvatartás: szerda–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő, kedd: szünnap. Pénztárzárás: 17.30 órakor. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – nyitvatartási időn kívül is fogad az Agóra hétfőn és kedden 9 és 14 óra között, valamint szerdától péntekig délelőtt 9 órától. A csoportokat kérik, hogy a látogatás előtt legalább 7 nappal jelentkezzenek be a www.agoradebrecen.hu weboldalon keresztül. November 1., csütörtök zárva, november 2., péntek 10–18 óra. Rendkívüli zárvatartás: 2018. november 21-én, szerdán az Agórában rendezik meg az ITT Kutathatsz Fesztivált, amely 12-től 16 óráig várja az érdeklődőket. Ismét az Agóra ad otthont a FIRST LEGO League nemzetközi robotverseny debreceni regionális fordulójának, emiatt 2018. november 23. és 25. között nem fogad látogatókat az élményközpont.
 • Gozsdu-halloween

  Elég bátor vagy, hogy átsétálj a Gozsdu Udvaron? Egy hét rettegést ígér október 29. és november 4. között idén halloweenra a budapesti Gozsdu Udvar. Október 31-én, halloween éjszakáján az est leszálltával egészen éjfélig szörnyek és zombik ijeszthetnek rá az arra járókra! 
 • Barokk zene kortársakkal és gyerekekkel

  Október 31-én indul a Liszt Ferenc Kamarazenekar idei barokk koncertsorozata az Óbudai Társaskörben. A Barokk Plusz elnevezésű, évek óta nagy sikerrel játszott szériában alkalmanként egy-egy kortárs vagy 20. századi darab jelenti a pluszt.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum