Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. december 13., szerda, Luca napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Anna – Változatok székely asszonysorsra

  Ez a kiállítás elképzelt történeteket mutat be. A történetírásnak és a néprajztudománynak azt a hagyományát követi, amely a kisember történetét a nagy történelem lenyomataként értelmezi. Elfogadja azt a múzeumi gyakorlatot, amikor az egyes tárgyak nem a saját történetük miatt kerülnek kiállításra, hanem megjelenítik a széles társadalmi rétegek életmódját, lakáskultúráját vagy öltözékét.
 • Jótékony céllal futnak a Mikulás-sapkások Miskolctapolcán

  A Nomád Sportalapítvány az Avalon Parkkal közösen idén is megszervezte az immár hagyománnyá vált Mikulás-futást, mellyel kicsiket és nagyokat egyaránt a mozgásra csábítanak a hidegebb napokon is. A részvétellel nem csak egészségükért és fittségükért tehetnek, de a Nomád Terepfutó Iskola diákjait is támogathatják a jótékonysági eseményen, ahol maga a Mikulás is futni fog.
 • A Mikulás idén erdei kisvasúton is érkezik

  December 6. a nap, amelyet minden kis és nagy gyerek csizmát tisztítva, izgatott leskelődéssel vár. Köztudott, hogy a Mikulásnak sok otthont kell felkeresnie, de előtte különleges helyszínen, az erdőben is találkozhatunk vele és kis segédjeivel. Az Erdeiprogramok.hu most olyan gyermekprogramokat gyűjtött össze, amely során a Mikulás a természetbe hív gyerekeket és szülőket egyaránt!
 • Felnőtt tornapálya, játszótér, pihenőhely

  A Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat 14 millió forintos támogatásával újultak meg a 18. kerületi Halmi-erdő parkerdei berendezései. Az együttműködés keretében a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei új sportpályákat, információs táblákat és pihenőhelyeket építettek, továbbá kibővültek a játszóterek és megújultak az erdei padok a mintegy 250 hektáros erdőtömbben.
 • Magyarország legszebb téli kirándulóhelyei

  Ne ijedjünk meg a hóeséstől, a mínuszoktól, télen is mozduljunk ki a meleg szobából és kiránduljunk hazánk legszebb téli kirándulóhelyeink egyikére. Segítünk kiválasztani, hova érdemes ellátogatni a barátokkal, a családdal, a gyerekekkel.
 • Adventi hangulat Bécsben

  Karácsony előtt érdemes az osztrák fővárosban is körülnézni, az idén Bécsi karácsonyi álom (Wiener Weihnachtstraum) a címe a Városháza téren megnyílt adventi forgatagnak. A 2017-es téli szezonban összesen húsz karácsonyi vásárral és ezer standdal várják a Bécsbe látogatókat.
 • Téli feltöltődés

  A téli időszak a pihenés időszaka. Az Ipoly Erdő Zrt. vendégházai a Börzsönyben csöndes erdei környezetben várják a feltöltődésre vágyókat. A családias hangulatú szállások mindegyike jól megközelíthető. A környékükön pedig csodás téli túrákra is lehetőség van.
 • Karácsonyi vásárok 2017

  Karácsony ünnepére való ráhangolódás egyik módja, ha a családdal meglátogatunk néhány ünnepi vásárt. A hangulatos karácsonyi forgatagokban megvásárolhatunk néhány meglepetést a fa alá, élvezhetjük a forralt bor, a sült gesztenye ízét, az egyéb finomságokról ne is beszéljünk...
 • Adventi és karácsonyi vásár

  Sült gesztenye, kürtős kalács, forralt bor – fűszeres édes illatok lengik be a főváros egyik legszebb helyszínét, a Vörösmarty téren az idén is gazdag gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a látogatókat a Budapesti adventi és karácsonyi vásár 2017. november 10. és december 31. között.
 • Diós és mákos bejgli

  A bejgli tradicionális magyar karácsonyi étel, hagyományosan dióval vagy mákkal, újabban gesztenyével, meggyel vagy aszalt szilvával töltött édesség, de létezik meggyes-mákos, gesztenyés-szilvás, almás-mákos és káposztás változata is. A népi hiedelem szerint a diót rontás ellen kell enni, a mák pedig bőséget hoz a házhoz.
 • Karácsonyra készülődve

  Alig pár hét van hátra a legszentebb ünnepig, már kezdetét vette a lázas készülődés.
 • Ajándékozzunk zenét!

  Karácsonykor fő a fejünk, milyen ajándékot vásároljunk szeretteinknek, pedig kézenfekvő a megoldás: ajándékozzunk zenét!
 • Balett, előítéletek nélkül

  Először lép fel Magyarországon a 20. század úttörőjének számító balett-társulat, a Dance Theatre of Harlem. Az amerikai táncegyüttes európai turnéjának részeként érkezik a Müpába, ahol november 23–24-én két különböző tematikájú esttel is megörvendezteti a hazai táncrajongókat.
 • Két premier a szombathelyi Wöeres Sándor Színházban

  2017. november 24. Petr Zelenka: Hétköznapi őrületek 2017. december 1. Yasmina Reza: Művészet
 • Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár

  A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület idén 12. alkalommal rendezi meg adventi rendezvényét a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában. Jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várja a civil szervezet vendégeit december 9–10-én 16 órától Gyenesdiáson a községháza előtti téren.
 • Hasznos tanácsok a téli madáretetéshez

  Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. Az már kevésbé közismert, hogy a tőlünk északabbra fekvő, mostohább téli klímájú területek madarai számára sok esetben Magyarország jelenti a telelőterületet – írja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület.
 • Idén is lesz Tatai vadlúdsokadalom

  A tatai Öreg-tó eddig is az ország egyik legintenzívebben megfigyelt vadlúd-gyülekezőhelyének számított, de a Száz Völgy Természetvédelmi Egyesület egy olyan technikai újítást kezdeményezett, amellyel a megfigyelési lehetőségek tárháza jelentősül bővül.
 • Budapest napja

  Rengeteg játékkal, még több zenével és ünnepi meglepetésekkel vár mindenkit Budapest születésnapján, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének alkalmából a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. egy hamisítatlan, ingyenes családi napra november 19-én, vasárnap napkeltétől napnyugtáig a Bálnába. 
 • Őszi romantika

  Aki az őszi hétvégéken egyszerre vágyik romantikus hangulatra, wellnesskényeztetésre és különleges helyszínre, annak a hazai kastélyszállók széles kínálatában érdemes keresgélnie.
 • Új kilátó a Romhányi-hegyen

  A Prónay-kilátó a Kecske-kő 421 méter magas csúcsán épült fel az Ipoly Erdő Zrt. beruházásában. A saját forrásból finanszírozott kilátó építése nettó 45 millió forintból valósult meg. A kilátó tervezője a BAHCS Művek Kft., kivitelezője a keszthelyi Fitotron System Kft. volt. A Prónay-kilátó 32,5 köbméter rétegelt, ragasztott lucfenyőből épült, a teljes magassága 26 méter, a felső teraszra 128 lépcső vezet.
Következő oldal »« Előző oldal
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum