A penész az egyik legrosszabb dolog, ami egy videókazettával történhet. Jobb esetben csak felületi penészről van szó, amitől még a kazetta megnézhető, rosszabb esetben bemászik a rétegek közé és szabályosan összeragasztja a szalagot. A problémát megelőzhetjük, ha megfelelő körülmények között tároljuk a VHS-eket, de akkor sem biztos, hogy kukába kerülnek a családi emlékek, ha már megtörtént a baj.
Egyre több olyan fogyókúra hódít az interneten, amelyek gyors testsúlycsökkenést ígérnek, mégis nagy részük tarthatatlan a mindennapokban. A próbálkozásokat legtöbbször csalódás követi, így végül könnyen motiválatlanná válhat az ember. A megoldást a közösség ereje adhatja: a tapasztalatcsere egyaránt hasznos a receptek cseréjében vagy a lelki kérdések kitárgyalásában. Az egyik legnagyobb ilyen közösségi csoport a #fogyjunkegyütt, ahol szakemberek is ingyenesen válaszolnak kérdésekre. Egyikük Nagy Henriett, aki több mint 70 kilót adott le.
A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. „Erdei misztérium, avagy Játék zöldben” címmel 15 000 000 Ft vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert a Kulturális-művészeti programok támogatása, Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program keretében.
Szabó Gyuri bácsi, a sokak által ismert bükki füvesember már nincs köztünk. A Györgytea alapítója és arca 94 éves korában hunyt el egy nagyon aktív, nagyon tartalmas életút végén. Egyetlen örökösét, lányát, Lopes-Szabó Zsuzsát kérdeztük, hogyan érzi magát ő, hogyan érzi magát a cég.
A felvágottak vagy a virslik esetében kihívást jelent a vásárlók számára, hogy a több tucat termék közül a legjobbat próbálják meg kiválasztani. A baconök esetében hatalmas könnyítés, hogy bár a kínálat hasonlóan széles, egy jó bacon nem hazudik, és a gyártók trükközni sem nagyon tudnak vele. Kovács Péter, a Gierlinger-termékeket is gyártó Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója felhívta rá a figyelmet, a jó bacont nem színezik, nem adnak hozzá felesleges adalékanyagokat.
Kardinális kérdés, hogy a szülök a lehető leghamarabb megtanítsák a kamaszoknak, hogyan tisztíthatják meg a zsíros, problémás bőrt, hogy megelőzzék az elfertőződést és ezáltal elkerüljük, hogy súlyosbítsák a problémákat. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus azt tanácsolja, hogy a tinédzserek arctisztítására kizárólag alkoholmentes és S.L.S.-mentes hidratáló és antiszeptikus hatóanyagokat tartalmazó géleket és habokat használjunk, de érzékeny bőrön fontos kifejezetten olyan bőrgyógyászatilag tesztelt termékeket alkalmazni, amik a faggyúmirigy működését optimalizálják.
A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek a biológiai léthez nélkülözhetetlenek, de a testünk nem képes az előállításukra, ezért kell gondoskodnunk pótlásukról. Az alábbi vitaminok közül van, amelyik a bőrápolásban játszik szerepet, olyan is, ami véd a csontritkulás ellen, segít csökkenteni a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, javítja memóriánkat, és persze a diéta fontos elemei is lehetnek.
Március 16-án az Essentia Artis második tematikus napján irodalomtörténész, regényíró és dokumentumfilm-készítő perspektívájából gondolkodhatunk együtt az előadókkal a történelmi múltunkat foglalkoztató kérdésekről.
Egy étterembe betérve a munkatársak megjelenése vagy a mosdók tisztasága „mesél” nekünk az üzlet vezetői által megkövetelt tisztaságról, abba viszont nem láthatunk bele, hogy mi zajlik a színfalak mögött. A vendéglátóhelyek működésével kapcsolatos kötelezettségeket szigorú jogszabályi háttér határozza meg, mégis sok esetben találnak hiányosságokat és szabálytalanságokat az illetékes szakhatóságok. Ez akár a szabálysértő üzletek működésének felfüggesztéséhez is vezethet.
Fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz a tengeri zöld agyag, amit egyre gyakrabban emlegetnek a bőr védőszentjeként. Az agyaggal és a biodinamikus termelésből származó növényekkel készített kozmetikumok a bio- és az organikus termékeknél is magasabb szintet képviselnek, hiszen azon túl, hogy alkotóelemei természetesek, a fókusz a gyártás elejétől a végéig a Föld egészségén van. Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője arról beszélt, hogy a tudatosság csúcsa az, amikor egy márka termékei nemcsak alapanyagaikban egészségesek, természetesek, hanem már az elkészítés folyamata is környezettudatos, hiszen ezzel is az emberek egészségét támogatja.
Budapesten gyűlt össze az 50 legjobb magyar borász, hogy egy rendkívül exkluzív program keretein belül a Borászok borásza kóstolókörön ismerkedjenek egymás legújabb és legkiválóbb tételeivel.
2022-ben piacra dobták a világ első okos vadriasztóját. A VIONN, az első okos vadriasztó, ami képes nagy távolságon belül is jelezni az állatvilágnak, ha autó közeledik.
A téli időszakban általában nem fogyasztunk elegendő mennyiségű zöldséget, ezáltal nem jutunk olyan mértékben természetes vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, mint amennyire a szervezetünknek az egészséges működéshez szüksége lenne. Ha nem pótoljuk ezeket valamilyen formában, tavaszra könnyen kiürülhetnek a szervezetünkből, így megtapasztalhatjuk az úgynevezett tavaszi fáradtságot. A jó hír az, hogy nem kell álmosságtól leragadó szemekkel, mázsás súlyként ránk nehezedő kimerültséggel elszenvedni a várva várt tavaszt! Polgári Erika életmód-tanácsadó elárulja, mit kell tennünk ahhoz, hogy tettre készen, kellemes közérzettel teljenek a napjaink.
Budapest 150. születésnapja alkalmából a margitszigeti szökőkút megújul, ami konkrétan a könnyűzenei program változását jelenti, erről pedig a budapestiek dönthettek.
Nagy meglepetéssel debütált húsvétra Zsigóné Kati: elkészítette munkásságának világszínvonalú remekét, a világunk tojását. A híres tojásdíszítő 100 mintát, köztük 40 kimagasló hírességet, ismert személyt jelenített meg egyetlen strucctojáson.
Ismét sikerrel zárta az Agóra Robotics csapata a Budapesten megrendezett Magyar Ifjúsági Robot Kupát.
A Magyar Nemzeti Múzeum Megtiltani nem lehet… – Jelenetek a 19. századból címmel élő történelmi kisfilmeket készített. A Petőfi 200 emlékév alkalmából az intézmény múzeumpedagógusai és múzeumandragógusai a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásának köszönhetően régi-új köntösben mutatják be a reformkor és szabadságharc időszakát.
A barátságos idő és az új energiák Etyekre is megérkeztek. Ennek örömére márciusban Dűlőbisztró pikniket tartanak a helyiek, amelyre a szokásos vendégszeretettel és finomságokkal készülnek. A főszerep a tűzön készült falatoké, a BBQ-é és a grillé lesz, amelyek mellé több helyről lüktető ritmusok, táncra perdítő dallamok szólnak. Vegetáriánus vendégeinkről sem feledkezünk meg: sajttálak, pizzák és mártogatósok is készülnek a Gasztrosétányon. Kóstoljon újabb és újabb borokat a virágos fröccstől a komoly vörösekig, koccintson velük egy új kezdetre, és frissüljön fel a télbúcsúztató etyeki pikniken.
1013 Budapest, Krisztina tér 1. Telefon: (06-20) 264-1134. www.maraikult.hu