Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. augusztus 18., szombat, Ilona napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Hétvégenként pályára áll Vili, a napelemes motorkocsi

  A nyári hétvégéken, péntek, szombat és vasárnap menetrend szerint 12 óra 15 perckor Nagyirtáspusztráról induló járatok megszokott kisvasúti kocsijai mellett a Vili 2. napelemes motorkocsi is kidöcög a pályára. Vissza 13 óra 10 perckor Márianosztráról indul.
 • Jubilál a Szentlőrinci gazdanapok

  Jubileumához érkezett a Szentlőrinci gazdanapok mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár, idén huszonötödik alkalommal rendezik meg augusztus 10. és 12. között. Mára az ország harmadik legnagyobb agrárvásárává nőtte ki magát, s programjainak sorában egyaránt megtalálhatók a könnyed kikapcsolódást garantálók ugyanúgy, mint a termelőknek szólók.
 • 27. Farmer Expo – nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás

  Szakmai tudás nélkül nincs fejlődés! A Farmer Expo nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítás idén huszonhetedik alkalommal várja az agrárágazat elhivatott szakembereit és a mezőgazdaság iránt elkötelezett érdeklődőket 2018. augusztus 17–20. között Debrecenben a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campus területén. A cívisvárosban évről évre megszervezett kiállítás fő célja, hogy a hazai és külföldi agrárinnovációk megismertetésével és szakmai elhivatottsággal utat mutasson a jövő generációjának.
 • Az újjáépített Margit hidat hetven éve adták át

  Hetven éve, 1948. augusztus 1-jén adták át a második világháborúban felrobbantott, újjáépített Margit hidat.
 • Megújult a kőlyuki fahíd

  A Tripammer-fa – Meleg-mányi-völgy – Nagy-Mély-völgy háromszög kiemelten fontos, természetjárás szempontjából frekventált területnek számít, közkedvelt a baranyai turisták körében, ám a távolabbról érkezők is az elsők között keresik fel, hisz csodálatos természeti értékeket, szépségeket kínál.
 • Őrült hajók versenye 2018

  Kétnapos mini fesztivál festői környezetben klasszikjuhé érzéssel és „legyünk egy kicsit máshol” hangulattal, csudajó koncertekkel, csomó értelmes-értelmetlen programmal és a jó öreg Dunával!
 • Ezer kézművessel jön a Mesterségek ünnepe

  A szövés és a fonás lesz idén a Mesterségek ünnepe kiemelt témája, a kézműves munkákat és a népi mesterségeket bemutató fesztivált augusztus 17. és 20. között rendezik a budai Várban.
 • Hűsítő kultúra Székesfehérvár panorámabuszán

  Legyen akár egyesület, közösség, baráti társaság, munkahely, óvoda vagy iskola, Székesfehérvár új kabrió panorámabuszával a kirándulás egyedi és különleges élmény. Így gondolta ezt a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület is, melynek tagjai évadjuk zárásaként választották ezt a kirándulási formát. Jó ötlet volt összekapcsolni a székesfehérvári Tourinform-iroda egyik legkedveltebb, „Frissítő kultúra” névre keresztelt programjával, amely – nem véletlenül – a velük tartó idegenvezető, Kulcsárné Németh Mariann kedvence is.
 • Augusztusban rendezik meg a Tolcsvai Borfesztivált

  Idén augusztus 10-től 12-ig rendezik meg a Tolcsvai Borfesztivált, amelyen a borvidék borai mellett színes programokkal és könnyűzenei koncertekkel várják a látogatókat.
 • Újra látogatható a lillafüredi Anna-barlang

  2018 pünkösdjén a Függőkertekben történt egy csőtörés, ami miatt rövid idő alatt hatalmas mennyiségű víz zúdult be a barlangba. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság kollégái azonnal igyekeztek a problémát kezelni, azonban a mésztufa szerkezete miatt több héten keresztül folyamatosan folyt a víz fentről, illetve a barlangjáratokban. Emiatt csúszóssá vált a járófelület, s az elektromos hálózat is potenciális veszélyt jelentett a látogatókra.
 • Kétezer éves wellnessközpont Óbuda szívében

  Fürdő, bor, szerelem teszik tönkre a testünket, de ezek teszik az életet, a fürdő, a bor és a szerelem – szólt az ókori mondás, ami mindennél jobban kifejezi a rómaiak hozzáállását a fürdéshez, ami számukra egyszerűen az élet élvezetéhez tartozott. A fürdő, mint épülettípus eredete ugyan a görögökig nyúlt vissza, de a hideg és meleg vizes medencékkel, gőzfürdővel, szaunával, edzőteremmel, ellátott óriási épületkomplexum, amely a tisztálkodáson túl pihenésre, rekreációra, szórakozásra is lehetőséget ad, kétségtelenül a rómaiak újítása. A római fürdőépítészet kiindulópontja Itália volt, de a fürdőkultúra a Római Birodalom határainak kiterjesztésével párhuzamosan a Földközi-tenger medencéjében és az északabbi európai provinciákban is hamar elterjedt.
 • Augusztus 2-től négy napon keresztül a bor- és dzsessz fővárosa lesz Debrecen!

  A Debreceni bor- és jazznapok Magyarország egyik legnagyobb boros rendezvénye és a résztvevő művészek számát tekintve a legnagyobb jazzfesztiválja! 4 nap, 19 borvidék, 69 borászat, 42 koncert, összesen 161 magyar és külföldi jazzmuzsikus 12 ország képviseletében.
 • Cseppben az élet

  Javában zajlik a Cseppben az élet című négyrészes, az MTVA és a Projekt Film koprodukciójában készülő filmsorozat forgatása, jelenleg ceglédi helyszíneken. A 9. forgatási napra a legendás feltaláló fia, dr. Béres József és felesége, Béres Klára is ellátogattak, akik kíváncsian várják a televíziós bemutatót.
 • Idén is népszerű a kerékpározás a Tisza-tónál

  Idén június végéig 22 129, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) kiskörei szakaszmérnöksége, ami csaknem duplája az elmúlt év első félévében regisztrált adatnak és több mint kétharmada a tavalyi teljes évi forgalomnak – tette közzé az igazgatóság a honlapján.
 • A jégkorszakot bemutató látványosság épül a Nyíregyházi Állatparkban

  Kihirdették a Nyíregyházi Állatpark új látványosságának, a jégkorszakot megelevenítő állatbemutató nyertes tervpályázatait. A hárommilliárd forintból megvalósuló fejlesztés várhatóan 2020-ban készül el.
 • Már lehet szavazni Az év fájára

  35 jelölés érkezett Az év fája versenybe idén, melyek közül tizenkettőt juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije. A közönség ezek közül választhatja ki Az év fáját 2018 online szavazással az evfaja.okotars.hu oldalon október 8-ig. Az idén kilencedik alkalommal szervezett vetélkedő a fák és a közösségek közötti kapcsolat tovább erősítését tűzte ki célul.
 • Régi torony új köntösben: Boldog Özséb-kilátó

  A kilátó Pilisszentkereszt közigazgatási területén, Pilisszántó községhatárán található. Az építményt több irányból is meg lehet közelíteni: lehetőség van meredekebb útvonalon feljutni a pilisszántói Orosdy-kastélytól indulva, illetve a csúcs egy könnyebb túrával Pilisszentkereszt határából is bevehető. Ez utóbbi vonal Pest és Komárom-Esztergom megye határán fekszik, ahol a parkolási lehetőség is adott. Amennyiben babakocsival indulnánk útnak, vagy csak egyszerűen a könnyebb utat választanánk, akkor ezt az erdészeti mű- és földutat ajánljuk.
 • Paradicsomi ökonap

 • Székesfehérvár a családosoké is

  Izgalmas, pezsgő város immáron ezer éve Magyarország szívében. Budapest és a Balaton között félúton, az M7-es autópálya mentén helyezkedik el az egykor volt koronázó főváros. A megyeszékhely az ország legkiválóbb példája annak, hogyan fonódik szervesen egybe a múlt hagyatéka és a 21. század elvárásai. A családos kiruccanások Mekkája, ahol a gyermekekre épp úgy maradandó élmények várnak, mint a felnőttekre.
 • Marica grófnő a gödöllői királyi kastélyban

  Igazi autentikus helyszínen, a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán kerül bemutatásra Kálmán Imre legnépszerűbb operettje a Marica grófnő.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum