Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. március 28., kedd, Gedeon napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Így vigyázhatunk jobban a családi emlékekre

  A penész az egyik legrosszabb dolog, ami egy videókazettával történhet. Jobb esetben csak felületi penészről van szó, amitől még a kazetta megnézhető, rosszabb esetben bemászik a rétegek közé és szabályosan összeragasztja a szalagot. A problémát megelőzhetjük, ha megfelelő körülmények között tároljuk a VHS-eket, de akkor sem biztos, hogy kukába kerülnek a családi emlékek, ha már megtörtént a baj.
 • Miért nem működik a legtöbb fogyókúra?

  Egyre több olyan fogyókúra hódít az interneten, amelyek gyors testsúlycsökkenést ígérnek, mégis nagy részük tarthatatlan a mindennapokban. A próbálkozásokat legtöbbször csalódás követi, így végül könnyen motiválatlanná válhat az ember. A megoldást a közösség ereje adhatja: a tapasztalatcsere egyaránt hasznos a receptek cseréjében vagy a lelki kérdések kitárgyalásában. Az egyik legnagyobb ilyen közösségi csoport a #fogyjunkegyütt, ahol szakemberek is ingyenesen válaszolnak kérdésekre. Egyikük Nagy Henriett, aki több mint 70 kilót adott le.
 • Erdei misztérium Hévízen

  A Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. „Erdei misztérium, avagy Játék zöldben” címmel 15 000 000 Ft vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert a Kulturális-művészeti programok támogatása, Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program keretében.
 • Mi történik a Györgyteával Gyuri bácsi nélkül?

  Szabó Gyuri bácsi, a sokak által ismert bükki füvesember már nincs köztünk. A Györgytea alapítója és arca 94 éves korában hunyt el egy nagyon aktív, nagyon tartalmas életút végén. Egyetlen örökösét, lányát, Lopes-Szabó Zsuzsát kérdeztük, hogyan érzi magát ő, hogyan érzi magát a cég.
 • Így ismerhetjük fel a minőségi termékeket!

  A felvágottak vagy a virslik esetében kihívást jelent a vásárlók számára, hogy a több tucat termék közül a legjobbat próbálják meg kiválasztani. A baconök esetében hatalmas könnyítés, hogy bár a kínálat hasonlóan széles, egy jó bacon nem hazudik, és a gyártók trükközni sem nagyon tudnak vele. Kovács Péter, a Gierlinger-termékeket is gyártó Tamási-Hús Kft. kereskedelmi igazgatója felhívta rá a figyelmet, a jó bacont nem színezik, nem adnak hozzá felesleges adalékanyagokat.
 • Így kezelhetjük hatékonyan a tinédzserek problémás bőrét

  Kardinális kérdés, hogy a szülök a lehető leghamarabb megtanítsák a kamaszoknak, hogyan tisztíthatják meg a zsíros, problémás bőrt, hogy megelőzzék az elfertőződést és ezáltal elkerüljük, hogy súlyosbítsák a problémákat. Dr. Gyovai Viola okleveles biológus azt tanácsolja, hogy a tinédzserek arctisztítására kizárólag alkoholmentes és S.L.S.-mentes hidratáló és antiszeptikus hatóanyagokat tartalmazó géleket és habokat használjunk, de érzékeny bőrön fontos kifejezetten olyan bőrgyógyászatilag tesztelt termékeket alkalmazni, amik a faggyúmirigy működését optimalizálják.
 • Vitaminpótlás a tél végén

  A vitaminok olyan szerves vegyületek, amelyek a biológiai léthez nélkülözhetetlenek, de a testünk nem képes az előállításukra, ezért kell gondoskodnunk pótlásukról. Az alábbi vitaminok közül van, amelyik a bőrápolásban játszik szerepet, olyan is, ami véd a csontritkulás ellen, segít csökkenteni a vérnyomást, erősíti az immunrendszert, javítja memóriánkat, és persze a diéta fontos elemei is lehetnek.
 • Március 16-án a történelmi regény kerül a fókuszba a Pesti Vigadóban

  Március 16-án az Essentia Artis második tematikus napján irodalomtörténész, regényíró és dokumentumfilm-készítő perspektívájából gondolkodhatunk együtt az előadókkal a történelmi múltunkat foglalkoztató kérdésekről.
 • A konyhai digitalizáció elősegítheti a jó higiénés gyakorlatot

  Egy étterembe betérve a munkatársak megjelenése vagy a mosdók tisztasága „mesél” nekünk az üzlet vezetői által megkövetelt tisztaságról, abba viszont nem láthatunk bele, hogy mi zajlik a színfalak mögött. A vendéglátóhelyek működésével kapcsolatos kötelezettségeket szigorú jogszabályi háttér határozza meg, mégis sok esetben találnak hiányosságokat és szabálytalanságokat az illetékes szakhatóságok. Ez akár a szabálysértő üzletek működésének felfüggesztéséhez is vezethet.
 • A zöld agyag a bőr legjobb barátja

  Fertőtlenít, nyugtat, harmonizál és bársonyossá tesz a tengeri zöld agyag, amit egyre gyakrabban emlegetnek a bőr védőszentjeként. Az agyaggal és a biodinamikus termelésből származó növényekkel készített kozmetikumok a bio- és az organikus termékeknél is magasabb szintet képviselnek, hiszen azon túl, hogy alkotóelemei természetesek, a fókusz a gyártás elejétől a végéig a Föld egészségén van. Sárközy Ágota, az Argital Magyarország vezetője arról beszélt, hogy a tudatosság csúcsa az, amikor egy márka termékei nemcsak alapanyagaikban egészségesek, természetesek, hanem már az elkészítés folyamata is környezettudatos, hiszen ezzel is az emberek egészségét támogatja.
 • Az 50 legjobb magyar borász

  Budapesten gyűlt össze az 50 legjobb magyar borász, hogy egy rendkívül exkluzív program keretein belül a Borászok borásza kóstolókörön ismerkedjenek egymás legújabb és legkiválóbb tételeivel.
 • Védekezzünk vadriasztóval!

  2022-ben piacra dobták a világ első okos vadriasztóját. A VIONN, az első okos vadriasztó, ami képes nagy távolságon belül is jelezni az állatvilágnak, ha autó közeledik.
 • Vegyük fel a harcot a tavaszi fáradtsággal szemben!

  A téli időszakban általában nem fogyasztunk elegendő mennyiségű zöldséget, ezáltal nem jutunk olyan mértékben természetes vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, mint amennyire a szervezetünknek az egészséges működéshez szüksége lenne. Ha nem pótoljuk ezeket valamilyen formában, tavaszra könnyen kiürülhetnek a szervezetünkből, így megtapasztalhatjuk az úgynevezett tavaszi fáradtságot. A jó hír az, hogy nem kell álmosságtól leragadó szemekkel, mázsás súlyként ránk nehezedő kimerültséggel elszenvedni a várva várt tavaszt! Polgári Erika életmód-tanácsadó elárulja, mit kell tennünk ahhoz, hogy tettre készen, kellemes közérzettel teljenek a napjaink.
 • A margitszigeti zenélő szökőkút zenei programjának megújítása

  Budapest 150. születésnapja alkalmából a margitszigeti szökőkút megújul, ami konkrétan a könnyűzenei program változását jelenti, erről pedig a budapestiek dönthettek.
 • Az egész világnak készítette a legújabb különleges tojást Zsigóné Kati

  Nagy meglepetéssel debütált húsvétra Zsigóné Kati: elkészítette munkásságának világszínvonalú remekét, a világunk tojását. A híres tojásdíszítő 100 mintát, köztük 40 kimagasló hírességet, ismert személyt jelenített meg egyetlen strucctojáson.
 • Ismét agórás siker a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

  Ismét sikerrel zárta az Agóra Robotics csapata a Budapesten megrendezett Magyar Ifjúsági Robot Kupát.
 • Megtiltani nem lehet… – Jelenetek a 19. századból

  A Magyar Nemzeti Múzeum Megtiltani nem lehet… – Jelenetek a 19. századból címmel élő történelmi kisfilmeket készített. A Petőfi 200 emlékév alkalmából az intézmény múzeumpedagógusai és múzeumandragógusai a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásának köszönhetően régi-új köntösben mutatják be a reformkor és szabadságharc időszakát.
 • Dűlőbisztró lesz Etyeken március 18-án

  A barátságos idő és az új energiák Etyekre is megérkeztek. Ennek örömére márciusban Dűlőbisztró pikniket tartanak a helyiek, amelyre a szokásos vendégszeretettel és finomságokkal készülnek. A főszerep a tűzön készült falatoké, a BBQ-é és a grillé lesz, amelyek mellé több helyről lüktető ritmusok, táncra perdítő dallamok szólnak. Vegetáriánus vendégeinkről sem feledkezünk meg: sajttálak, pizzák és mártogatósok is készülnek a Gasztrosétányon. Kóstoljon újabb és újabb borokat a virágos fröccstől a komoly vörösekig, koccintson velük egy új kezdetre, és frissüljön fel a télbúcsúztató etyeki pikniken.
 • Körkapcsolás Fejér Balázzsal – Avagy történetek a sport világából

 • A Márai Sándor Művelődési Ház márciusi programjai

  1013 Budapest, Krisztina tér 1. Telefon: (06-20) 264-1134. www.maraikult.hu
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum