Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • János Vitéz Mesefesztivál

  Él egy legenda, mely szerint Petőfi Sándor a János vitéz alakját élő személyről, a ráckevei Horváth N. Jánosról mintázta. A legenda köztudatban tartása fontos hagyományőrző feladat.
 • Ida Nielsen, Tia Fuller és Jane Monheit a Müpában

  Május első hetében az idén is jazzel ünneplik a tavaszt a Müpában. A Jazztavaszon a magyar közönség három eltérő stílusú hölgyet köszönthet, akiket a műfaj iránti teljes odaadásuk, szenvedélyük köt össze, miközben az eszközük basszusgitár, szaxofon vagy saját hangjuk.
 • Egri csillagok musical

  Május 26-án a Budapest Arénában is bemutatják a Gárdonyi Géza halhatatlan regénye nyomán készült Egri csillagok musicalt, amely huszonkét éve járja diadalútját itthon és határainkon túl. Eddig ötven helyszínen több mint kétszázezer néző előtt mutatták be az egyedülálló látványvilágú előadást.
 • Újra börtönbe került Ambrus Attila

  A Viszkis rabló 2012 januárjában szabadult a sátoraljaújhelyi börtönből, és most újra rács mögé került. Ezúttal azonban 12 év helyett csak 1 órát töltött a hűvösön, ugyanis barátai segítségével gyorsan sikerült kiszabadulnia.
 • Csodaszép hóbagoly érkezett a Budakeszi Vadasparkba

  Igazán különleges lakóval gazdagodott a Budakeszi Vadaspark állatsereglete, hiszen a park látogatói mostantól Bellával, a gyönyörűséges hóbagollyal is megismerkedhetnek. Az egyéves Bella a csehországi Ostravából érkezett, és mivel eredetileg az északi tundravidékeken él, a hazai állatkertekben igazi ritkaságnak számít.
 • Maratoni koncertsorozatot ad Szenthelyi Miklós hegedűművész

  Április 28-án a Budapest Kongresszusi Központban lesz Szenthelyi következő maratoni hangversenysorozata, amit immár hagyományosan évente két alkalommal tart meg a hegedűművész. Ezúttal három koncerttel készül, melyek mindegyikén teljesen más lesz a műsor és a szereplők is.
 • Skanzeni húsvét

  Húsvétkor a Skanzen autentikus környezetében a régi falusi ünnepeket keltjük életre locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal.
 • A tavaszt köszönti a PONT Fesztivál

  Idén is Budapesten a világ csodái! A PONT Fesztivált megálmodó Hangvető és a Budapesti Tavaszi Fesztivál célja, hogy az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájáról válogatva bemutassa a világ egy-egy izgalmas szeletét. A közös értékeket és a sokszínűséget bemutató rendezvénysorozat fókuszába ezúttal a balkáni térség kerül, koncertekkel, kézműves programokkal, filmvetítéssel és kiállításokkal.
 • Húsvéti kavalkád a Gozsdu-udvarban

  Április 22-én különleges húsvéti kavalkáddal várják a családokat a budapesti Gozsdu-udvarban, ahol az ünnep alkalmából nyuszisimogató, kézműves foglalkozások, arcfestés és zenés tornaóra várja a kicsiket és nagyokat a Gozsdu „C” udvarában 10 órától. 
 • Luis Fonsi – Vida Tour 2019

  Az elmúlt évek legnagyobb slágerkirálya augusztusban vadiúj és persze régebbi mindenki által imádott forró hangulatú slágereivel robban be a budapesti nyárba.  
 • Jégszobor készül a Bazilikáról

  Jégből készíti el a budapesti Szent István Bazilika kicsinyített mását M. Tóth Zsolt jégszobrász. Az alkotást bárki megcsodálhatja április 6-án este a Platz étterem teraszán, ahol a tavaszt ünnepelve Veréb Tamás koncertje és gasztronómiai különlegességek is várják majd az érdeklődőket.
 • Ez Budapest legtitokzatosabb szobája

  Hollywoodi producerek és Budapesten forgató amerikai színészek is megfordultak már a Neverland-élménycsomópont VIP-szobájában, ahol még a hangszigetelés is úgy lett kiépítve, hogy semmilyen hang és zaj ne tudjon be- és kiszűrődni. A belépés csak VIP-kártyával engedélyezett, amihez egy szigorú titoktartási szerződést is alá kell írni.
 • Késő bánat ebgondolat, azaz próbáld ki, mielőtt megvennéd!

  A webshopok elképesztő gyorsaságú térhódítása kényelmesebbé és gyorsabbá tette a vásárlást, legyen szó ruhaneműről, élelmiszerről vagy szolgáltatásról. Egyetlen hátulütője azért biztosan akad: a megvásárolni kívánt termékeket sem felpróbálni, sem kipróbálni nem tudjuk, ezért gyakran torkollik csalódásba a vételezés. Az ilyen félrenyúlásokról készült képekkel roskadásig van az internet, és amíg pár száz forintos tételről van szó, addig kifejezetten mulatságos, de ha több tíz-, akár százezer forintos vásárlás fullad kudarcba, az nagyobb fejtörést és bosszúságot is okozhat.
 • Nagyvadak és kisragadozók között a Budakeszi Vadasparkban

  A Budakeszi Vadaspark több mint 10 éve indít tematikus szakvezetéseket, amelynek keretein belül szakemberek kalauzolják végig a látogatókat a vadasparkban. A tavalyi évben rekordmennyiségű, 239 vezetett bejárás indult. A látogatók és a csoportok körében is népszerű vezetett túrákon a Kárpát-medence nagyvadjait és kisragadozóit mutatják be, és bár a vadaspark munkatársai a szakvezetéseket elsősorban az óvodás és az alsó tagozatos korosztálynak ajánlják, szeretettel várják a kamaszokat, a kisgyermekes családokat és az idősebbeket is. A szakvezetéseken való részvételre szinte egész évben lehetőség van, jelentkezni pedig a vadaspark látogatóbarát módon megújult honlapján lehet.
 • Tavasszal újraindulnak a programok a Fény utcai piacon

  A tavalyi sikeren felbuzdulva idén már szinte egész éves programsorozattal készül a Fény utcai piac a vásárlóinak. A „programnaptár” sűrű, a rendezvények már tavasszal várják a látogatókat. A piac is megünnepli a magyar költészet napját, lesz húsvéti tojásfestés, gyereknapi programok és számos más izgalmas esemény, valamint a már jól ismert jótékonysági akció is.
 • Tavaszi Etyeki Piknik

  Tavasszal kinyílnak a pinceajtók a Gasztrosétányon, és várnak minden különleges zamatra, kultúrára és igényes szórakozásra vágyót. Bor- és pezsgőkóstolók, sonka, sajt és édességek, párlatok és kézműves sörök és szörpök is lesznek és minden, mi szem-szájnak ingere. Ahogy a természet megújul ilyenkor, úgy újult meg az Etyeki Piknik is: új arculattal, izgalmas programokkal és a régi vendégszeretettel vár mindenkit a Gasztrosétány április 6–7-én.
 • Tavaszi Társasjáték-fesztivál

  A nagy sikerre való tekintettel ismét egész napos játékfesztivált rendez a Homoludens.hu Egyesület és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.
 • FoodPlay / Gasztrojáték

  Manapság gyakran beszélünk a gasztronómia forradalmáról, amelyhez természetes módon kapcsolódik a kortárs képi megjelenítés is. Az „image-korszak” egyik legmeghatározóbb és leglátványosabb megnyilvánulási formái alighanem az ételekről és az étkezésről készített képek. Ez az a terület, ahol úgy érezhetjük, hogy belőlünk is könnyen válhat mesterszakács vagy éppen ínyenc.
 • Városmajori koncertek

  Egész nyáron át gazdag, az egész családnak élményeket nyújtó programkínálattal, szombat esténkét pedig igazi zenei csemegének ígérkező koncertek sorával várja közönségét a Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajorban, melyekre már kaphatók a jegyek a Szabad Tér Színház oldalán és jegyirodájában.
 • Keresik 2019 legjobb szakállát

  Immár másodjára kerül megrendezésre a Tattoo-majális keretei között a nagy szakállverseny. A pénzdíjas megmérettetésen nem a szakáll nagysága, hanem a beleinvesztált kreativitás a lényeg, a szervezők több száz jelentkezőre számítanak.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum