Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. december 14., péntek, Szilárda napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Kétezer társasjáték mutatkozik be a Társasjátékok ünnepén

  Négyszáz asztalon 60 játékmester segítségével mintegy 2000 játékot lehet kipróbálni november 10-én és 11-én a Lurdy Ház Konferenciaközpontjába szervezett Társasjátékok ünnepén. 
 • Nemzetközi orchidea- és broméliakiállítás és -vásár

  A vanília lesz a központi témája az idei Nemzetközi orchidea- és broméliakiállításnak és -vásárnak, amelynek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum ad otthont november 8. és 11. között.
 • Odútelepet létesítettek az erdészek Pilismaróton

  Októberben Pilismaróton folytatódott a Pilisi Parkerdő Zrt. madárvédelmi programja, ahol az áttelelő fajok már akár télen használhatják az erdészek és természetvédők együttműködésével létesített új odútelepet.
 • Don Quijote – Moscow City Ballet

  A Moscow City Ballet balett-társulat a spanyol irodalom klasszikus főhősének, Don Quijote-nak kalandos históriáját eleveníti meg egy humoros szerelmi történet keretében. A daliás lovagok és a romantikus történetek olvasása által inspirált Don Quijote, a La Mancha-i kóborlovag páncélt viselve és hosszú lándzsával felszerelkezve kalandos utazásokra invitálja nézőit Sancho Panza nevű fegyverhordozójával az erény védelmére és a lovagiasság fenntartására.
 • Új időpontban tartják meg Rhoda Scott budapesti koncertjét

  Balesete miatt nem tudja megtartani eredetileg 2018. november 11-re tervezett budapesti koncertjét Rhoda Scott. A Hammond-orgona mezítlábas királynője helyette 2019. április 14-én lép majd fel a Papp László Budapest Sportarénában.
 • Megnyílt a Szépművészeti Múzeum

  Az ókortól a barokkig tekintik át az egyetemes és magyar képzőművészet történetét az átfogó rekonstrukciót követően megnyílt Szépművészeti Múzeum állandó kiállításának megújult egységei, az első időszaki tárlat pedig Leonardo da Vinci és a budapesti lovas címmel várja a látogatókat.
 • Libadalom a Gasztrosétányon

  Márton-nap ünnep a borászok számára, hiszen hagyományosan ebben az időszakban kóstolják meg a gazdák az újbort, és kerülnek palackokba az első tételek. A Gasztrosétányon ez a nap ráadásul egybeesik a már hagyományos Libadalommal, amikor is a helyi présházak az alkalomhoz illő programokkal és ínycsiklandó libaételekkel várják az érdeklődőket és megrendezik a már tradíciónak számító libafuttatást is.
 • Gozsdu-halloween

  Elég bátor vagy, hogy átsétálj a Gozsdu Udvaron? Egy hét rettegést ígér október 29. és november 4. között idén halloweenra a budapesti Gozsdu Udvar. Október 31-én, halloween éjszakáján az est leszálltával egészen éjfélig szörnyek és zombik ijeszthetnek rá az arra járókra! 
 • Barokk zene kortársakkal és gyerekekkel

  Október 31-én indul a Liszt Ferenc Kamarazenekar idei barokk koncertsorozata az Óbudai Társaskörben. A Barokk Plusz elnevezésű, évek óta nagy sikerrel játszott szériában alkalmanként egy-egy kortárs vagy 20. századi darab jelenti a pluszt.
 • Az év fája alatt pihenhetünk a Budakeszi Vadasparkban

  A Budakeszi Vadasparkban az állatok természetközeli bemutatása mellett a Pilisi Parkerdő részét képező, 26 hektáros erdőterület őshonos fafajainak megismertetése is kiemelt jelentőségű. A Budakeszi Vadaspark ennek szellemében október közepén az idei év fafaját, a virágos kőrist bemutató, interaktív és különleges fajleíró táblával ellátott padot létesített a látogatóknak, aminek köszönhetően a legkisebbek is játszva tanulhatnak a hazai erdővagyonról.
 • Emlékezzen 1956-ra a Magyar Nemzeti Múzeumban!

  A Magyar Nemzeti Múzeum az 1956-os forradalom 62. évfordulója alkalmából október 22-én, hétfőn is nyitva tart. Az intézmény a rendkívüli nyitvatartási napon olyan ikonikus zászlót állít ki egy kamarakiállításon, amely Európa több városát bejárva most került a múzeum gyűjteményébe. A programok október 23-án is folytatódnak, délelőtt és délután a témát kutató muzeológusok ingyenes szakmai tárlatvezetésekkel várják a közönséget, október 25-én pedig a nagyszülőket kérjük meg, hogy a múzeum falai között osszák meg unokáikkal, dédunokáikkal személyes emlékeiket.
 • Élményszüret a Gasztrosétányon október 20–21-én

  A piknikek után megkezdődik az őszi-téli szezon az etyeki Gasztrosétányon. Ebben az időszakban három tematikus eseménnyel is készülnek a helyiek és bíznak benne, hogy igazi indián nyárhoz méltó időben fogadhatják az éhes és szomjas érdeklődőket.
 • XV. Kalászi kortárs tánctalálkozó

  Idén már tizenötödik alkalommal rendezik meg a Kalászi kortárs tánctalálkozót, azt a fesztivált, ami a szentendrei kistérségben egyedülálló módon vállalja fel kortárs táncművek bemutatását, a műfaj rajongóinak nagy örömére.
 • Arc–kép–más

  A Síp12 Galéria és közösségi tér legújabb tárlata részben folytatja kiállításrendezési koncepciójának hagyományát, és egyúttal szakít is vele.
 • Kiderült, hogy ki lesz Rhoda Scott magyar sztárvendége

  Zeffer András, a P. Mobil egykori tagja, a RockBand és a Mobilmánia vezetője léphet fel 2018. november 11-én a Papp László Budapest Sportarénában a 80. születésnapját ünneplő Rhoda Scottal.
 • Márton-napi jótékonyság

  November 9-én Márton nap alkalmából a tavalyi év sikere után ismét jótékonysági vigadalom várja az érdeklődőket a budakalászi faluházban.
 • Szindbád útja

  A 140 évvel ezelőtt született Krúdy Gyula élete és leghíresebb figurája, Szindbád lesz terítéken a MiroArt-sorozat októberi irodalmi estjén, a Városliget Caféban. A rendezvényen felidézik a híres író életét, munkásságát, megfűszerezve egy-egy híres Szindbád-filmjelenettel Huszárik Zoltán ikonikus alkotásából.
 • Egész bbq-malac sütése

  Október 14-én egész nap (vagy amíg a malac tart) a már többször is a világ legjobb barbecue-sának kikiáltott The Shed BBQ and Blues Joint receptje alapján elkészített egész bbq-malac lesz a terítéken a Budapest Barbecue Companyban.
 • Október 10–11-én rendezik a 47. Műegyetemi állásbörzét

  A legnagyobb kereslet informatikusokra van, alig megelőzve a villamosmérnököket és a gépészmérnöki végzettséggel rendelkezőket a 47. alkalommal megrendezésre kerülő Műegyetemi állásbörzén. Hazánk legrangosabb, ingyenes álláskereső rendezvényén több mint 140 cég várja a pályakezdőket és tapasztalt munkavállalókat egyaránt.
 • Radics Gigi: Koncertshow

  Az elmúlt évek itthoni és külföldi telt házas koncertjei után idén először önálló nagyszabású látványos koncertshow-jára készül Radics Gigi november 10-én 19 órakor a Papp László Budapest Sportarénában.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum