Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. június 25., vasárnap, Vilmos napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • 150 év után újra koronázás lesz a Grassalkovich-kastélyban

  Június 17-én a gödöllői kastélyban rendezik meg a Nemzet szépe szépségversenyt, szinte napra pontosan 150 évvel azt követően, hogy megkoronázták Sissit, az utolsó magyar királynőnket.
 • Úgyis kiderül!

  2017. június 27-én a Belvárosi Színházban mutatja be az Orlai Produkciós Iroda Sam Holcroft intellektuális komédiáját a Családi játszmákat, ami 2015-ben a londoni Nemzeti Színház nagy sikere volt. Az előadásban Ötvös András, Réti Adrienn, Járó Zsuzsa, Szikszai Rémusz, Kútvölgyi Erzsébet, Papp János és Csikász Ágnes szerepelnek. Rendező Göttinger Pál.
 • Megújult az ócsai Selyem-réti tanösvény

  A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Ócsa mellett található tanösvényén most szebbnél szebb fák és cserjék virágoznak.
 • Kultúrák és kontinensek találkozója

  A Budapesti Nyári Fesztivál, az ország legszínesebb összművészeti fesztiválja idén minden eddiginél több nemzetközi művész közreműködésével kínál minőségi kulturális programokat a budapestiek és a fővárosba látogató hazai és külföldi vendégek számára júniustól augusztus végéig.
 • Budapesten a ritmikus gimnasztika legjobbjai

  A hétvégén minden a ritmikus gimnasztikáról szól majd Budapesten, ugyanis 18 év után újra a magyar főváros ad otthont a 33. ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságnak.
 • Tatai Patara Török Kori Történelmi Fesztivál

  10. alkalommal ad otthont a vár és az Esterházy tér a Tatai Patarának. Neves múzeumi szakemberek és történészek segítenek a múltidézésben. A korhű ruhák, haditechnikai eszközök és autentikus csatajelenetek egyedülálló élményt garantálnak a nézők számára. Valóságos időutazás, élő történelemóra.
 • Hangverseny Kocsis Zoltán emlékére a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében

  Kocsis Zoltánról, a tavaly elhunyt világhírű zongoraművészről és karmesterről május 30-án hangversennyel emlékezik meg a karitatív szervezet. A művész kezdetektől fogva a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja és elkötelezett támogatója volt, életében minden születésnapján – május 30-án – hangversenyt adott a szolgálat javára. A civil szervezet munkáját nemcsak Magyarországon, hanem Németországban is segítette, ahol Hannoverben több felejthetetlen jótékonysági koncertet adott a szolgálat kérésére. 
 • „Madárbarát kert” tanösvény nyílik a Budakeszi Vadasparkban

  A Budakeszi Vadaspark a Madarak és a fák napja alkalmából újabb attrakciót bocsát a látogatók rendelkezésére: a „Madárbarát kert” tanösvényt május 13-án lehet először kipróbálni, de a szombati programkavalkád egyéb izgalmakat is rejt. A programokon való részvétel a vadasparki belépő árán felül természetesen ingyenes.
 • A József Attila Színház 2017–2018-as évada

  Nyolc új bemutatóval készül következő évadában a József Attila Színház. Az előadásokat Böhm György, Csiszár Imre, Hargitai Iván, Quintus Konrád, Schlanger András, Szitás Barbara, Telihay Péter és Verebes István rendezi.
 • 22. Múzeumok majálisa

  Múzeumok csúcsra járatva: május 20–21-én a múzeumok legnagyobb közös ünnepe a Múzeumkertben. Több mint 120 múzeum és kulturális intézmény gyűlik össze az ország különböző részeiből, hogy emlékezetessé tegye ezt a kétnapos, ingyenes fesztivált.
 • Öleld körül a Nemzetit!

  Május 8. és 14. között zajlik a Közösségek hete, amelyhez a Nemzeti Múzeum is csatlakozott. Az egész hetes programsorozat kiemelt pillanata pénteken lesz: 15 órától megpróbáljuk együtt átölelni a múzeumot. A kísérlethez 700 fő együttműködésére lesz szükség. Várunk mindenkit, aki szeretne egy felejthetetlen flash-mob részese lenni! A körbeölelés után mindenki megüzenheti, mit szeret a múzeumban, és mit vár a jövő múzeumától.
 • Városligeti gyermeknap

  A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti gyermeknapot. A szervezők számára a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több százezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük. A Gyermekmentő Szolgálat és a főváros szponzorok bevonásával finanszírozza a gyermeknapi rendezvényt. A már hagyományos és igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.
 • Kecskeügyességi bemutató a Budakeszi Vadasparkban

  Legtöbbünk legfeljebb természetfilmekből vagy televíziós műsorokból tudhatja, hogy még a közönséges házi kecskék is macskákat megszégyenítő mozgáskoordinációs képességgel és egyensúlyérzékkel rendelkeznek. Május 6-án a Budakeszi Vadaspark kecskeshow-jának köszönhetően mindezt saját szemmel, személyesen is meg lehet tapasztalni.
 • Indonéz napok és jótékonysági vásár az indonéz nagykövetségen

  Az Indonéz Köztársaság nagykövetsége és az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ szervezésében immáron 6. alkalommal kerül megrendezésre Budapesten az Indonéz napok és jótékonysági vásár.
 • Vasárnap fuss azokért, akik nem futhatnak

  Május 7-én világszerte több tízezer futó fog majd össze a Wings for Life Run jótékonysági futónapon, hogy együttes erővel támogassák gerincsérült társaik rehabilitációját. A világméretű megmozdulásban idén hazánk is részt vesz: a szervezők minden profi és amatőr futót és kerekesszékes résztvevőt sok szeretettel várnak a Kopaszi-gáton, ahonnan 13 órakor indul a rajt.
 • Rosalia Fesztivál

  Rosék, pezsgők, finom borok, koncertek és persze szerelem Budapest legnagyobb nyárköszöntő borfesztiválján.
 • Összművészeti zsongás

  Lapunk megjelenésekor éppen elkezdődött Budapesten a Zsidó Művészeti (ZSIMÜ) Fesztivál: az idei rendezvénysorozat már a második alkalommal kínál sokszínű és különleges művészeti programokat május 6-tól május 14-ig.
 • Ezt látni kell!

  Örömmel hallottuk a Fővárosi Állat- és Növénykert sajtótájékoztatóján, hogy az idén a Zenés állatkerti esték hét koncertjével gazdagodik a nyári programkínálat.
 • Ige-Idők – A reformáció 500 éve

  Csaknem 100 kölcsönző intézmény több mint 400 tárgyával nyílik meg 2017. április 26-án az Ige-Idők – A reformáció 500 éve című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítás a reformáció emlékévének kiemelt eseménye.
 • Vígmajális

  Ünnepeljük együtt május 1-jén a Vígszínház születésnapját! Akárcsak az eddigi években, idén is rendhagyó programokkal és izgalmas meglepetésekkel várják a barátaikat. 
Következő oldal »« Előző oldal
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum