Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. augusztus 16., csütörtök, Ábrahám napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Hajdúszoboszló nem csak reumásoknak!

  Hajdúszoboszló pontosan az a fürdőhely, amely minden időben és minden korban a kedvünkre való: a gyógyuláshoz éppen úgy megtalálható minden a patinás fürdővárosban, mint a trendi wellnessélmények eléréséhez. Az egykor a „reumások Mekkájaként” hirdetett gyógyfürdő ma már európai színvonalú szolgáltatásaival, változatos szórakoztató és gasztronómiai kínálatával ősszel és télen is várja a gyógyulni-pihenni vágyó vendégeket.
 • Szegedi konzerv

  A táplálékok tartósítása a legősibb emberi tevékenységek közé tartozik. Aszalással, szárítással, sózással, füstöléssel, savanyítással, erjesztéssel, hűtéssel már az évezredekkel ezelőtt élt népeknél is találkozhatunk. A házi tartósító eljárások elterjedését, majd ipari méretekre bővülését a civilizált társadalom szükségleteinek kielégítése igényelte.
 • Szalmabála-arénából szurkolhatunk a Hódmezőrület 2.0-n

  A nyár utolsó hétvégéjén bárki kipróbálhatja az ország legrégebbi és legmodernebb mezőgazdasági gépeit, az igazán bátrak pedig a driftelő autók anyósülésére is bekéredzkedhetnek egy körre. Augusztus 26–27. között szervezik a Hódmezőrület 2.0-t, az ország egyetlen veterán traktoros, old timer, drift autós és modern erőgépes találkozóját. A kétnapos gépkiállítás és driftnap a hazai autós és gépész rendezvények egyedülálló kombinációjával hívja fel a figyelmet a mezőgazdaság izgalmas oldalára, és célja, hogy a mezőgépész-utánpótlást biztosítsa.
 • Vizuális művészet a számítógépes grafika előtt (1890–1956)

  Különleges plakátkiállítás látható a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a millenniumi rendezvényektől kezdve egészen 1956-ig mutatnak be falragaszokat az adott korok lenyomataiként. A különböző plakátokról kiderül, hogyan védekeztek hazánkban a maláriát terjesztő szúnyogok ellen, hogyan óvtak az alkoholfogyasztástól, milyen felvilágosítás járt a házasság előtt állóknak, és bemutatnak egy olyan 1956-os plakátot is, melyen eredeti bakancsnyom látható.
 • Kürtőskalács és Rétes Fesztivál

  A sok sok kürtőskalács- és rétesfinomságon kívül remek programok várnak minden kicsit és nagyot, vetélkedők, játékok, nyeremények, tombola, szerencsekerék, vidámpark, kézműves vásár, sültek és egyéb étel, ital.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont júniusi programjai

  Nyitvatartás egyéni látogatók számára: kedd–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és viss között délelőttönként is fogad az intézmény, 9 órától. Az Agóra 2017. június 4-én, pünkösdvasárnap nyitva tart.
 • Gyereknapi hétvége az Agórában

  Készíts a kémia segítségével színes virágokat és képeslapokat vagy a littleBits-készletekből olyan kütyüt, amely képes egy lufit a levegőben tartani! Ismerkedj meg az Agóra-tó élőlényeivel vagy irányíts egy robotot! Különleges tudományos kalandok, izgalmas foglalkozások és játékos feladatok várják a gyerekeket ezen a hétvégén az Agórában. Ha jó idő lesz, lehet a Napot is kémlelni távcsővel. Az Agóra ezen a hétvégén kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont májusi programjai

  Nyitvatartás egyéni látogatók számára: kedd–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – kedd és péntek között délelőttönként is fogad az intézmény 9 órától. A csoportok a látogatás előtt legalább 7 nappal az Agóra weboldalán keresztül tudnak bejelentkezni.
 • Páratlan szegedi papucsok

  A legendás szegedi papucsról nyílt kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban április 21-én.
 • A Föld napja az Agórában

  Hány év alatt bomlik le egy műanyag flakon? Hogyan működnek a szélerőművek? Hány csillagot számlálhatunk meg éjszaka egy mesterséges megvilágítástól mentes területen? Ki tudod-e alakítani Európa domborzati térképét a Homokozó 2.0 segítségével? A Föld napjához kapcsolódóan ezen a hétvégén a környezettudományi előadások mellett játékos feladatok mutatnak rá arra, hogy mi mit tudunk tenni a Föld megóvásáért. Az Agóra ezen a szombaton és vasárnap kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.
 • Szegedi Paprika Fűszer- és Konzervgyártó Zrt.

  A Szegedi Paprika Zrt. Magyarország egyik legnagyobb, 100%-ban magyar tulajdonú élelmiszer-ipari cége, amely a hungarikumként jegyzett fűszerpaprika-őrlemények előállítása mellett készételek, vagdaltak, májasok és pástétomok gyártója és forgalmazója, sőt mára ez adja termelésünk nagyobb hányadát.
 • Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

  Idén immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a patinás gyulai Várkertben a Gyulai Kolbász- és Sódarmustra. 
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont januári programjai

  Az Agóra Tudományos Élményközpont Interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók. A programok hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdődnek, hétvégén 11-től 17 óráig óránként indulnak. A részletes programról az www.agoradebrecen.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont decemberi programjai

  Az Agóra Tudományos Élményközpont interaktív terében több mint negyven különleges játék próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször különböző ismeretterjesztő előadások és kísérleti bemutatók közül választhatnak a látogatók. A programok hétköznapokon 14, 15, 16 és 17 órakor kezdődnek, hétvégén 11-től 17 óráig óránként indulnak.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont novemberi programjai

  Rendkívüli nyitvatartás: 2016. november 1-jén, kedden zárva tart az Agóra. Az őszi szünetben 2016. november 2-án, szerdán, november 3-án, csütörtökön és november 4-én, pénteken 10 órától 18 óráig tart nyitva az Agóra. Ismét az Agóra ad otthont a FIRST LEGO League nemzetközi robotverseny debreceni regionális fordulójának, emiatt 2016. november 18-án, pénteken és 19-én, szombaton nem fogad látogatókat az élményközpont. 2016. november 20-án, vasárnap az Uniós fejlesztések nyílt napjára kizárólag regisztrált látogatókat fogad az Agóra. 2016. november 23-án, szerdán az Agórában rendezik meg az ITT Kutathatsz Fesztivált, amely 12-től 17 óráig várja az érdeklődőket.
 • Ezt látni kell!

  Sokszor nem könnyű kitalálni, mit is csináljunk a gyerekekkel hétvégén, hogy felfrissülve, feltöltődve kezdhessék el az újabb hetet az iskolában.
 • Hajdúszoboszló – A reumások Mekkája

  A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő egész évben várja a pihenni, gyógyulni vágyókat. A világhírű hajdúszoboszlói gyógyvíz igen nagy ásványianyag-tartalommal rendelkezik: nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos jellegű, jodidos, bromidos összetételű.
 • Megújult az alkotóház és a művésztelep Hódmezővásárhelyen

  Október 1-jén adta át a MANK három pályázaton nyertes művészének a Hódmezővásárhelyi Művésztelep műtermeinek kulcsait, de nem csak a művésztelep, hanem a Hódmezővásárhelyi Alkotóház is megújulva fogadja októbertől vendégeit.
 • 20. Csabai Kolbászfesztivál

  A Csabai Kolbászfesztivál immár 20. jubileumi alkalommal arra vállalkozik, hogy a település hagyományaiban emblematikus szerepet betöltő disznótartás, feldolgozás, kolbászkészítés köré igényes, sokrétű programot biztosítson.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont októberi programjai

  Az Agóra ad otthont a Science on Stage Hungary Fesztiválnak, ezért 2016. október 6. és 9. között nem fogad látogatókat az élményközpont. 2016. október 23-án, vasárnap nyitva tart az Agóra.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum