Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. május 28., szombat, Emil napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Gyalogtúra és családi expressz a Murafölde családi napon

 • Éjszakai bobozás a Mecsextrém Parkban

  Próbálta már sötétben? Legyenek felejthetetlen kaland részesei a Mecsextrém Parkban!
 • Villányi hosszú hétvége

  Változatos programokkal várják a látogatókat az augusztus 19–22-i hétvégén a villányi borvidék szolgáltatói saját vendéglátó egységeikbe.
 • Miniarborétum a Mecsekben

  A Kelet-Mecsek gyönyörű, védett erdőivel körbeölelt keskeny völgyében elterülő, különleges hangulatú Óbányán található egy kisebb csoda: egy magánkézben lévő gyűjteményes kert, mely számos növénykülönlegességnek otthont ad.
 • Paksi virtus

  Nyílt vízi úszóverseny a paksi Dunában két távon: PAKS–USZÓD (7 km), PAKS– KALOCSA (15 km).
 • Siklósi bortúra

  Látogasson el a Tenkes-hegyoldalba, és ismerje meg a villányi borvidék siklósi pincészeteit!
 • Múzeumutca Plusz

  Vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba: július 1–4. között koncertek, irodalmi estek, gourmet-piknik, családi és kézműves programok pezsdítik fel a Káptalan utcát. Plusz: slam poetry, erotikus versek, „pszichedelektronika” és buli kifulladásig.
 • Programdömpinggel indul a nyár Pécsen

  Közel félszáz programot kínálnak júniusban a pécsi Zsolnay Örökségkezelő helyszínei, így a kulturális élmények hosszú nélkülözése után bőséges kínálatból válogathat a közönség.
 • Gördülő dűlők 2021

  Fedezze fel a villányi borvidéket a népszerű Gördülő dűlők rendezvényünk nyári kiadásán! Válasszon több útvonal közül és teljesítse a távot két kerékre pattanva vagy gyalogosan! Bármelyik mellett dönt, az élmény garantált!
 • Megújul őszig a híres magyar borvidék

  Mintegy 240 millió forintos európai uniós támogatásból megújul Villányban a rendezvénytér, lesz kerékpárkölcsönző szervizponttal és parkerdei tanösvény is. Az őszig megvalósuló beruházások részeként megújul a borvidéki város művelődési háza, illetve könyvtárának épülete is. A rendezvénytér családbarát funkciókkal bővül, a sportpálya melletti területen pedig városi parkerdőt, tanösvényt alakítanak ki.
 • Elrajtolt a REDy legújabb évjárata

  A Villányi borvidék 4 évvel ezelőtt hívta életre Villány könnyed arcát, mely azóta is töretlen lendülettel szárnyal a termelők lelkesedésének és a fogyasztók pozitív visszajelzéseinek köszönhetően. A COVID–19 ugyan nem kímélte a márkát, ahogy a HORECA-szektort sem: a bisztrókba, éttermekbe, romkocsmákba szánt vörösbor majdnem egy teljes évre karanténba került. Szinkronban az élet újraindulásával, a közösségi bisztróbor legújabb évjárata is elindult, hogy meghódítsa a könnyedebb, bisztróhangulatú vörösek kedvelőit. A nagyobb rendezvényekre ugyan még egy picit várni kell, de a kedves borkedvelők a pünkösdi hosszú hétvége programjaként 4 közösségi standon is találkozhattak a friss, ropogós gyümölcsbombákkal.
 • Ősszel rendezik meg a Zsolnay Fényfesztivált

  A Zsolnay Örökségkezelő NKft. a pandémia miatt kiszámíthatatlanná vált nyári fesztiválszezon helyett egy biztonságosabbnak ítélt időpontra szervezi a Zsolnay Fényfesztivált. Így az ország első és egyetlen fényfesztiválja szeptember 30. és október 3. között ragyogja be Pécset.
 • Közelebb kerülhetünk az „ókori pécsiekhez”

  A 4. századi Pécs/Sopianae lakóinak személyes tárgyaival és a város egykori lakójának földi maradványával bővült a Cella Septichora Látogatóközpont. Pécs ókeresztény emlékei 20 éve kerültek fel az UNESCO világörökség-listájára, ebből az alkalomból nyílt meg az állandó régészeti kiállítás.
 • Zsolnay Fényfesztivál nemzetközi fényfestő verseny

  A koronavírus miatt tavaly elmaradt a pécsi Zsolnay Fényfesztivál, ám a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. bízik benne, hogy idén visszatérhet az ország első és egyetlen fényfesztiválja. Ennek szellemében március 1-jén meghirdette a nemzetközi, pénzdíjazásos Zsolnay Light Art fényfestő versenyt. A világ legjobb fényfestői ezúttal is a pécsi székesegyházat varázsolják el háromdimenziós rövidfilmalkotásaikkal.
 • Mecsekerdő: változik a medvehagymagyűjtés szabályozása

  Állami erdőben, nem védett területen naponta maximum 2 kg/fő mennyiségű medvehagymalevél gyűjthető külön engedély nélkül. Ennél nagyobb mennyiség szedése már engedélyhez kötött – az erre vonatkozó szabályok fognak változni a Mecsekerdőnél.
 • Elmarad a jövő évi mohácsi busójárás

  A súlyosbodó járványhelyzet miatt nem tartják meg a februárra tervezett busójárást Mohácson – közölte a Duna-parti város polgármestere.
 • Elhalasztják a 2020-as Franc & Franc rendezvényt

  A Villányi Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tenkes Borvidékfejlesztő Np. Kft. a jelenlegi pandémiás helyzetben a vendégek biztonságát szem előtt tartva úgy döntött, hogy elhalasztja a novemberre tervezett Franc & Franc rendezvény mindkét napját.
 • Két keréken Harkánytól Mohácsig

  Baranya megye déli része a kerékpáros turisták ideális terepe. Kiépített bringautakon és kis forgalmú közutakon járhatjuk be a vidéket, érintve történelmi emlékhelyet, várat, borospincéket, természeti látnivalókat.
 • Tízéves lett a pécsi Zsolnay aranykora – Gyugyi-gyűjtemény

  Tíz éve, 2010 szeptemberében nyílt meg a Zsolnay aranykora – Gyugyi-gyűjtemény a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. Azóta a negyed legnépszerűbb kiállításává vált, amit eddig összesen közel 300 000 látogató csodált meg. A jubileumot egy újonnan megjelent könyvvel és két új műtárggyal ünnepli a Zsolnay Örökségkezelő NKft.
 • III. Szüreti gördülő dűlők

  Fedezze fel az őszi színekbe öltözött villányi borvidéket a népszerű Gördülő dűlők rendezvény szüreti kiadásán!
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum