Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 21., kedd, Konstantin napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Zsolnay Piknik – kulturális csemegék a szabadban

  A fűben heverészés és a finom falatok mellett sztárfellépőkre is számíthatunk az idei Zsolnay Pikniken május 19–21. között Pécsett. A harmadik alkalommal megrendezett eseményen igazi tavaszi zsongás várja a Zsolnay Negyedbe érkezőket, fellép többek között Fábián Juli és a Kozma Orsi Quartet, de családi programokból, színházi előadásokból és kézműves foglalkozásokból sem lesz hiány!
 • Virtuózok a Kristinus Borbirtokon

  Május 13-án 18.30-tól a Kristinus Borbirtok színpadán a Virtuózok első és második évadjának tehetségei mutatják be szóló darabjaikat. Többféle hangszer bevonásával, eddig még soha nem látott közös produkciókon keresztül a vendégek bepillantást nyerhetnek a komolyzene sokszínű világába a dél-balatoni Kristinus Borbirtok és a Kultkikötő közös kulturális estjén.
 • Da Vinci-kiállítás az Atomenergetikai Múzeumban

  A múzeum galériája ad otthont az időszaki kiállítások anyagainak. 2017. március 29-től július 25-ig Leonardo da Vinci olasz polihisztor több mint húsz, fából készített modelljét nézhetik meg a látogatók.
 • Medvehagymagyűjtés a Mecsekben

  Lassan ellepi az ország legismertebb medvehagymatermő területét, a Mecseket a tavasz hírnökeként jegyzett, jellegzetes fokhagymaillatú, vér- és vesetisztítóként is ismert gyógynövény, amelyet előszeretettel szüretelnek az erdőben járók.
 • Mohácsi busójárás

  A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen farsangvasárnap reggelétől húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába.
 • Világbajnokokat avattak Pécsett

  A Pécsett megrendezett WDSF standard táncok formációs világbajnokságán a magyar színeket képviselő Szilver TSE az előkelő negyedik, míg az Adria-Szigo KTSE a hetedik helyen végzett.
 • Pécsen a standard táncok formációs világbajnoksága

  Az elmúlt hetek egyik szenzációja, hogy Magyarország nyerte el a 2016. évi WDSF standard táncok formációs világbajnokságának rendezési jogát. A rangos eseménynek Pécs városa ad otthont, a rendkívül sokszínű program pedig igazi ínyencségként jelenik meg a decemberi rendezvények sorában.
 • 25 év jótékonyság

  Kezdetek óta kiemelten segíti a tehetséges fiatalokat a Rotary Club Pécs, amely idén ünnepli újjáalakulásának negyedszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból szerveznek jótékonysági hangversenyt november 4-én a pécsi Kodály Központban.
 • Több százan látták idén Szulejmán szultán türbéjét

  Számos hazai és nemzetközi kutatócsoport, egyetemi hallgatók és a történelem iránt érdeklődők látogatták meg 2016-ban a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékévben a tavalyi év nagy hazai régészeti szenzációját: a turbéki szőlőhegyet, ahol Szulejmán szultán egykori türbéjét, tehát sírhelyét fedezték fel.
 • Zrínyi-ősbemutató és -emlékhangverseny

  Zrínyi Miklós öt évszázadnyi távlatból ma is a helytállás és a bátor férfierő példaképe. A várkapitány és a szigetvári hősök cselekvő hazaszeretetére emlékezve nyilvánították a 2016-os évet „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékévvé. Ennek keretében csendül fel 2016. november 6-án, vasárnap este 19 órától a Zrínyiek a magyar zenében című emlékhangverseny a pécsi Kodály Központban, mely egyben Vajda János Zrínyi-kantátájának ősbemutatója.
 • 6. Villányi prémiumbormustra

  A villányi borvidék 19 pincészete mutatja be prémiumborait a pécsi Kodály Központban a 6. Villányi prémiumbormustrán.
 • 9. Ördögkatlan Fesztivál

  2008-ban gondolta úgy Kiss Mónika és Bérczes László, hogy barátaikkal létrehoznak Baranyában egy mezítlábas fesztivált, ahol védnöküktől, Törőcsik Maritól lopott mottóval összegyűjtik a „nem normális” embereket, azokat, akik nagyon is normálisak, csak éppen „korszerűtlen” módon a nyitottságot, kíváncsiságot, személyességet és minőséget képviselik, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon. Kölcsönzik mindezt a két védnöktől, az első Ördögkatlant még megnyitó Cseh Tamástól és a már említett Törőcsik Maritól.
 • II. Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál

  A fesztiválközpont Pécs belvárosa, délutánonként gyermek- és családi programok várják a látogatókat a sétatérre. Kora este a Széchenyi térről indulnak a színpadi programokat felvezető zenés-táncos felvonulások a Dóm térre, az esti színpadi gálák helyszínére.
 • Rozémaraton a villányi Rozé Fesztiválon

  A villányi Rozé Fesztiválra látogatók számára sok meglepetéssel: latin fiesztával, brazil utcabállal, gyerekprogramokkal, nagyszabású koncertekkel és igazi karneváli hangulattal készülnek a szervezők.
 • Palkonyai nyári nyitott pincék

  Borászok, kézművesek, helyi porták várják a bor- és a gasztronómia szerelmeseit egy fantasztikus nyári borozós napra.
 • Színes programokkal vár a Zrínyi-emlékév

  Már kaphatók a jegyek a Zrínyi 1566 című rockmusical szigetvári előadásaira, elindult a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékév hivatalos weboldala, amelynek keretében a Múlt-kor történelmi magazin különszáma is megjelent. A különszámban érdekes, kevésbé hangoztatott részletek derülnek ki a 450 éve történt eseményekről – hangzott el a Magyar Nemzeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.
 • A 2016-os POSZT óriási programkínálattal

  Elrajtolt a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivál, illetve a Kodály Központban zajló A POSZT bemutatja sorozat, amelynek keretein belül esténként szuperprodukciókat mutatnak be Európa egyik legjobb akusztikájú hangversenytermében.
 • Orfűn folytatódik az 5próba Rióba programsorozat

  Június 11-én Baranya megyében folytatódik a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amelynek elsődleges célja a sportolás népszerűsítése és a rendszeresen sportolók táborának bővítése az ötkarikás játékok jegyében.
 • Oszmán-török szőnyegek a Csontváry Múzeumban

  Különleges kiállításnak ad helyet a pécsi Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) több kiállítóterme június 1-jétől. A tárlat látogatói az Iparművészeti Múzeum oszmán-török szőnyeggyűjteményének legszebb 16–17. századi darabjaival ismerkedhetnek meg.
 • Őrült latin fiesta Villányban

  A forróbbnál is forróbbnak ígérkezik 2016. június 10–11. Villányban. Az ötéves Gere Jazz Fesztivál egy őrült latin fiestával ünnepel, ahol a sztárvendég a Matt Bianco nevet viselő formáció alapítója, énekese és új formációja lesz.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum