Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 21., csütörtök, Alajos napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Több százan látták idén Szulejmán szultán türbéjét

  Számos hazai és nemzetközi kutatócsoport, egyetemi hallgatók és a történelem iránt érdeklődők látogatták meg 2016-ban a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékévben a tavalyi év nagy hazai régészeti szenzációját: a turbéki szőlőhegyet, ahol Szulejmán szultán egykori türbéjét, tehát sírhelyét fedezték fel.
 • Zrínyi-ősbemutató és -emlékhangverseny

  Zrínyi Miklós öt évszázadnyi távlatból ma is a helytállás és a bátor férfierő példaképe. A várkapitány és a szigetvári hősök cselekvő hazaszeretetére emlékezve nyilvánították a 2016-os évet „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékévvé. Ennek keretében csendül fel 2016. november 6-án, vasárnap este 19 órától a Zrínyiek a magyar zenében című emlékhangverseny a pécsi Kodály Központban, mely egyben Vajda János Zrínyi-kantátájának ősbemutatója.
 • 6. Villányi prémiumbormustra

  A villányi borvidék 19 pincészete mutatja be prémiumborait a pécsi Kodály Központban a 6. Villányi prémiumbormustrán.
 • 9. Ördögkatlan Fesztivál

  2008-ban gondolta úgy Kiss Mónika és Bérczes László, hogy barátaikkal létrehoznak Baranyában egy mezítlábas fesztivált, ahol védnöküktől, Törőcsik Maritól lopott mottóval összegyűjtik a „nem normális” embereket, azokat, akik nagyon is normálisak, csak éppen „korszerűtlen” módon a nyitottságot, kíváncsiságot, személyességet és minőséget képviselik, és akiknek értékrendjében előbbre van az emberség és a szeretet, mint a haszon. Kölcsönzik mindezt a két védnöktől, az első Ördögkatlant még megnyitó Cseh Tamástól és a már említett Törőcsik Maritól.
 • II. Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál

  A fesztiválközpont Pécs belvárosa, délutánonként gyermek- és családi programok várják a látogatókat a sétatérre. Kora este a Széchenyi térről indulnak a színpadi programokat felvezető zenés-táncos felvonulások a Dóm térre, az esti színpadi gálák helyszínére.
 • Rozémaraton a villányi Rozé Fesztiválon

  A villányi Rozé Fesztiválra látogatók számára sok meglepetéssel: latin fiesztával, brazil utcabállal, gyerekprogramokkal, nagyszabású koncertekkel és igazi karneváli hangulattal készülnek a szervezők.
 • Palkonyai nyári nyitott pincék

  Borászok, kézművesek, helyi porták várják a bor- és a gasztronómia szerelmeseit egy fantasztikus nyári borozós napra.
 • Színes programokkal vár a Zrínyi-emlékév

  Már kaphatók a jegyek a Zrínyi 1566 című rockmusical szigetvári előadásaira, elindult a „Zrínyi Miklós – Szigetvár 1566” emlékév hivatalos weboldala, amelynek keretében a Múlt-kor történelmi magazin különszáma is megjelent. A különszámban érdekes, kevésbé hangoztatott részletek derülnek ki a 450 éve történt eseményekről – hangzott el a Magyar Nemzeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.
 • A 2016-os POSZT óriási programkínálattal

  Elrajtolt a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő POSZT Fesztivál, illetve a Kodály Központban zajló A POSZT bemutatja sorozat, amelynek keretein belül esténként szuperprodukciókat mutatnak be Európa egyik legjobb akusztikájú hangversenytermében.
 • Orfűn folytatódik az 5próba Rióba programsorozat

  Június 11-én Baranya megyében folytatódik a Magyar Olimpiai Bizottság eseménysorozata, amelynek elsődleges célja a sportolás népszerűsítése és a rendszeresen sportolók táborának bővítése az ötkarikás játékok jegyében.
 • Oszmán-török szőnyegek a Csontváry Múzeumban

  Különleges kiállításnak ad helyet a pécsi Csontváry Múzeum (Janus Pannonius utca 11.) több kiállítóterme június 1-jétől. A tárlat látogatói az Iparművészeti Múzeum oszmán-török szőnyeggyűjteményének legszebb 16–17. századi darabjaival ismerkedhetnek meg.
 • Őrült latin fiesta Villányban

  A forróbbnál is forróbbnak ígérkezik 2016. június 10–11. Villányban. Az ötéves Gere Jazz Fesztivál egy őrült latin fiestával ünnepel, ahol a sztárvendég a Matt Bianco nevet viselő formáció alapítója, énekese és új formációja lesz.
 • „Palkonya, ahol a bor és a kultúra összeér”

  Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem véletlenül viseli ezt a kitüntető címet azóta is, hiszen jelmondatához híven, itt a bor és a kultúra valóban összeér. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 22. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket, mely idén kétnaposra bővül.
 • Szigetvár megújított emlékei

  Baranya megye egyik rejtett gyöngyszeme a Zselic dombos nyúlványai és a déli síkvidék találkozásánál található Szigetvár. A több mint tízezer lakosú város elsősorban a magyar–török küzdelem hősi színhelyeként ismert, idén a Zrínyi-emlékév keretében az 1566-os ostrom 450. évfordulójának méltó megünneplésére készül. Szigetvár a díszvendége a Budai Várban megrendezett Főszezon turisztikai kiállításnak.
 • Időutazásos fényfesztivál lesz Pécsett világsztárokkal

  Gladiátorok, Vesta papnők, ó- és középkori harcosok, történelmi divatshow, zsonglőrök, tűztáncosok, 5 méteres sárkányok és még több tucat látványos érdekesség várja az ország minden szegletéből ide látogatókat és a pécsieket július 1. és 3. között. Na meg éjszakai fényfestés minden mennyiségben és felületen az egész belvárosban!
 • BorZsongás Villányban

  Már tizenegyedik alkalommal rendezik meg a villányi borvidék legpezsgőbb, legszínesebb programjait kínáló BorZsongás Fesztivált. Az idei évben hét településen tizennyolc borúti szolgáltató készülődik kedvenc majálisára április 29-től május 1-jéig.
 • Háromfa-tó, a horgászparadicsom

  Az idén is változatos versenyprogrammal várja a horgászokat a Nagyatádtól tizenkét kilométerre található Háromfa. A festői táj, az érintetlen természet, a békés, nyugodt környezet nemcsak a horgászokat vonzza, a Dráva-völgyi környék híres vadászterület is.
 • Vince-napi hagyományőrző programok a villányi borvidéken

  A villányi borvidéken még nem kezdődött el az igazi tél, de már Szent Vince napjának megünneplésére készülnek. Az egyre népszerűbb Variációk Vincére (január 23-án) számos színes programlehetőséggel várja vendégeit. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A pincészetek és éttermek alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességekkel várják a látogatókat. 2016-ban már tizenegy borvidéki házigazda csatlakozik a Dűlőjáró Vince-programokhoz.
 • Villányi Franc borprogramok

  November 21-én öt villányi helyszínen 15 pincészet mutatja be, s meséli el, mitől különleges a Villányi Franc. És nem egyedül teszi ezt, a villányi repertoárt érdekességként a loire-i francia „kollégák” cabernet franc-jai is színesítik.
 • Kanizsa Nemzetközi Jazz- és Világzenei Fesztivál

  Nagykanizsa neve összeforrt a jazzfesztivállal. A hagyományos nagykanizsai jazzfesztivál több mint 40 éve Zala megye egyik legjelentősebb nemzetközi kulturális rendezvénye.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum