Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. január 17., csütörtök, Antal napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Kikapcsolódás kényeztetéssel

  Nehéz lenne megmondani, az ország melyik fele gazdagabb termálvizekben, hiszen akár a Dunántúlra, akár az Alföldre gondolunk, rögtön híres fürdőhelyek egész sora jut eszünkbe. Az ősz beköszöntével különösen vágyunk a langyos vagy meleg víz simogatására, a kényeztető wellness élményére.
 • Éhező gyerekekeért tekerhetnek Debrecenben és Hajdúhadázon

  Debrecenben és Hajdúhadházon is megrendezik a hátrányos helyzetű gyerekek étkezésére gyűjtő jótékonysági kezdeményezést, a Tekerj, hogy segíthess programot. Budapestet, Szegedet és Pécsett követően szeptemberben Hajdú-Bihar megyében lendül akcióba a Budapest Bike Maffia (BBM) és a Cofidis Magyarország. Szeptember 23-án a Zamat Fesztiválon, szeptember 24-én Hajdúhadházon a Káposztás napokon lesz megtalálható a sátor, ahol a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló gyerek napi étkezését tudja biztosítani a látogató közönség.
 • Nyárbúcsúztató az Agórában

  Naptávcső, Kreatív tudomány, Kölyöklabor – szeptember első hétvégéjén különleges programokkal várják a kicsiket és nagyokat az Agórába. A látványos kísérleti bemutatók alkalmával színtelen oldatokból „varázsolják elő” a szivárvány színeit, kékre, zöldre vagy vérnarancs színűre „festik” a tüzet, és villámokat is „csiholnak”.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont szeptemberi programjai

  Nyitvatartás egyéni látogatók számára: kedd–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – kedd és péntek között délelőttönként is fogad az intézmény 9 órától. A csoportok a látogatás előtt legalább 7 nappal az Agóra weboldalán keresztül tudnak bejelentkezni. Őszi technikai szünet: az Agóra 2017. szeptember 5. és 14. között – karbantartási munkálatok miatt – zárva tart. Nyitás szeptember 15-én, pénteken 13 órakor.
 • Székelyfonó homokanimációs látványshow-val

  Kodály Zoltán egyik legkülönlegesebb műve, a Székelyfonó a világon egyedülálló újítással látható Pécsett: a nemzetközileg elismert Cakó Ferenc élőben készíti el a darabot megelevenítő homokanimációs előadását. Stílszerűen a Kodály Központ ad helyet a szemet-fület elkápráztató koncertnek augusztus 25-én 18.30-kor.
 • Csángó Fesztivál

  Csáng, csángál, cángó, csángat, chango, csángú, sángó, sángú, sangó, csangó és csangú – végtelen a csángó név eredtéhez és múltjához köthető szavak arzenálja. 2017 augusztusában újra eljött az idő, hogy tovább bogozzuk a régmúlt emlékeit, összekötve a jelennel a XXVII. alkalommal megrendezésre kerülő Csángó Fesztiválon Jászberényben.
 • XIX. Nemzetközi szilvalekvárfőző verseny

  A településen több száz éves múltja van a szilvalekvárfőzés hagyományának. Az igazi szilvalekvár elsősorban az ősi, ún. „Nemtudom” szilvából a legfinomabb. Ebből az apró szemű, rendkívül ízletes gyümölcsből jellegzetes illatú és zamatú lekvár készül. Persze ízletes a lekvár a környéken több helyen található Besztercei és Lepotica szilvából is. A szilva fontos gyümölcse a településnek, megjelenik Szatmárcseke címerében is.
 • Ősi arany- és ezüstkincsek Romániából

  A Déri Múzeum a bukaresti Román Nemzeti Történeti Múzeummal kiállítást rendezett a Románia területén a 19–20. században előkerült, az őskortól a korai középkorig időszakot átölelő arany- és ezüstkincsekből.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont júliusi programjai

  Nyitvatartás egyéni látogatók számára: kedd–péntek: 13-tól 18 óráig, szombat, vasárnap: 10-től 18 óráig, hétfő: szünnap. Minimum 20 fős csoportokat – előzetes egyeztetés és visszaigazolás után – kedd és péntek között délelőttönként is fogad az intézmény 9 órától. A csoportok a látogatás előtt legalább 7 nappal az Agóra weboldalán keresztül tudnak bejelentkezni.
 • Drift Matsuri

  2017. július 15-én és 16-án megrendezésre kerül nemcsak Máriapócs, hanem Magyarország első Ebisu Drift Matsurija, ahol egyetlen szabály lesz csak, még pedig az, hogy nincs szabály. Ezen a versenyen mindenki úgy driftel majd a Rabócsi Ring hívogató aszfaltcsíkján, ahogy csak kedve tartja.
 • Kisújszállás turisztikai fejlesztései

  Június 14-én tartották első szakmai találkozójukat az idén 300 éves újratelepülését ünneplő Kisújszállás turisztikai vállalkozói. Az egyik ötletgazda, dr. Kovács Tibor turizmusért és városmarketingért felelős alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, felvázolva, hogy folyamatos együttműködésre törekszik a város vezetése a turizmusban érdekelt szervezetekkel, vállalkozásokkal. Tatár Zoltán városfejlesztésért felelős alpolgármester tájékoztatta a résztvevőket a város által beadott fejlesztésekről, pályázatokról, kezdeményezésekről.
 • Éjszakai távcsöves csillagnézés

  Éjszakai távcsöves csillagnézést hirdet az Agóra Tudományos Élményközpont 2017. május 26-ra.
 • Kállósemjén állandó lüktetésben

  Egy 3700 fős nagyközség a Nyírség szívében, városok ölelésében, karnyújtásnyira a megyeszékhelytől. Állandó lüktetésben az őt keresztülszelő főútvonalnak, a közeli autópályának és az itt élő embereknek köszönhetően. Nagyközségként ugyanakkor kellemes családias övezet.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont áprilisi programjai

  Ünnepi nyitvatartás: az Agóra 2017. április 14-én, nagypénteken a szokásos nyitvatartási rend szerint 13-tól 18 óráig várja a látogatókat. Az élményközpont 2017. április 16-án, húsvétvasárnap és 17-én, húsvéthétfőn zárva tart.
 • Vizes napok az Agórában

  A víz világnapja alkalmából az élményközpontban a vízé a főszerep. Az érdeklődők megtudhatják, milyen állatok laknak egy csepp vízben és hogyan hasznosíthatjuk a víz energiáját. Leáshatnak az óceánok legmélyebb bugyraiba és megismerkedhetnek a világ legnagyobb vízeséseivel, de megtudhatják azt is, léteznek-e a földinél nagyobb óceánok a Naprendszerben. A víz mágikus oldalát ugyancsak megvizsgálhatják a látogatók: kiderül, mi történik, ha egy vízzel teli zacskót átszúrunk egy ceruzával és miért nem folyik ki a víz a lefordított pohárból. Az Agóra ezen a hétvégén kedvezményes jeggyel látogatható. A belépő ára gyerekeknek és felnőtteknek mindkét nap egységesen 900 Ft/fő.
 • Örökségnap

  Ismét rendhagyó rendezvényre készül a Középkori templomok útja programot működtető SZSZBMFÜ Nonprofit Kft. és a működést segítő Középkori Templomok Útja Egyesület.
 • Tavaszváró családi nap fa- és virágvásárral

  2017. március 26-án kerül megrendezésre Kecskeméten a vadaskert előtti parkban a Tavaszváró családi nap fa- és virágvásárral rendezvény.
 • XI. Tiszator Böllérfesztivál

  2017. március 11-én Abádszalókon az idén már XI. alkalommal rendezik meg a régió egyik legnagyobb rendezvényét, a Tiszator Böllérfesztivált. Az ilyen jellegű rendezvényekhez képest ez a fesztivál abban különbözik, hogy itt a porták, ahol a csapatok dolgoznak, vendégül is látják a vendégeket. Kóstolójegyek ellenében megkóstolhatják az elkészült étkeket.
 • Kétéves az Agóra Tudományos Élményközpont

  2015. február 10-én nyitotta meg kapuit Debrecenben az Agóra Tudományos Élményközpont, ahol az elmúlt két évben csaknem hetvenezren ismerkedtek szórakoztató és játékos módon a természettudományokkal. Nemcsak Hajdú-Bihar megyéből és a keleti régióból érkeztek érdeklődők az élményközpontba, jöttek diákcsoportok az ország távoli részeiről és határon túlról is, de fogadtak már olasz, amerikai és japán vendégeket is.
 • Az Agóra Tudományos Élményközpont februári programjai

  Mozgalmas hónap lesz a február az Agóra Tudományos Élményközpont életében. Február 11-én, szombaton az Agóra második születésnapján különleges programokkal és kedvezményes belépőjeggyel várják a látogatókat.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum