Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. március 28., kedd, Gedeon napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Sümeg és Bakony térségében muzsikál az erdő április végén

  Első alkalommal rendezik meg Sümeg és Bakony térségében április 22. és 24. között a Muzsikál az erdő rendezvénysorozatot, amely szakvezetéses sétákkal, koncertekkel, valamint családi és gyerekprogramokkal is várja az érdeklődőket.
 • Kőröshegyen az ország legnagyobb tulipánszürete

  A Somogy megye északi részén található Kőröshegy virágoskertjében közel félmillió nyíló tulipán várja a kirándulókat április 24-ig.
 • Színházzal és zenével gyógyít a V. Lélektől Lélekig Fesztivál

  A színháznak gyógyító ereje van. Erre a megállapításra épül az V. Lélektől Lélekig A Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja, melyet április 22–24. között immár ötödik alkalommal rendeznek meg a veszprémi Petőfi Színházban. A három nap során színes, aktuális problémákat, kérdéseket boncolgató programjaikkal, előadásaikkal várják a feltöltődni vágyókat minden korosztályból.
 • Nyártól látogatható a megújult nagyvázsonyi Kinizsi-vár

  Négy évszakos turisztikai attrakció lesz a nagyvázsonyi Kinizsi-vár, amelyet a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében újítottak fel nettó 1,6 milliárd forintból.
 • Újra látogatható a Festetics-kilátó

  Már régóta várják a kirándulók a Festetics-kilátó megnyitását, hogy újra élvezhessék a 3. emeletéről eléjük táruló fenséges panorámát.
 • Kétezer négyzetméteres tető védi a római kori villát Balácán

  Átadták a mintegy kétezer négyzetmétert befedő, a balácai Villa Romana épületegyüttes fölé emelkedő fém tetőszerkezetet, amely teljesen lefedi és védi az ország egyik legnagyobb római kori magánbirtok-központját, annak belső tereit, benne az európai hírű mozaikokkal és falfestményekkel. A nagyszabású kárelhárítási és közmű-korszerűsítési projekt második ütemének részelemeivel együtt – melyek megvalósításához a pénzügyi fedezetet a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program biztosította 500 millió forint értékben – újra teljes egészében látogathatóvá válik az épületegyüttes.
 • Jótékonysági árverés Kápolnásnyéken

  Kárpát-medencei művészek segítenek a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola szervezésében megvalósuló jótékonysági árverésen. A művészek által rekordidő alatt felajánlott közel nyolcvan műalkotásból e hétvégén nyílt kiállítás a népfőiskola székházában, a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban. A jótékonysági árverés teljes bevételét a népfőiskola az ukrajnai menekültek megsegítésére fordítja: a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet számára átutalja.
 • Mesefesztivál

  A gyermekek mellett felnőtteknek is szól a veszprémi Mesefesztivál, melyen lehetőség nyílik a művészeti ág jeles képviselőivel való beszélgetésekre, a pedagógusok is megismerhetik a bábok varázslatos világának hátterét, mozgatórugóit, hatásait, az azokat növelő eszközöket, módszereket.
 • Új gyárat épít a Caola Zrt.

  Letették az alapkövét annak a 4000 nm-es gyártócsarnoknak, ami Martonvásár Ipari Park területén épül meg még az idén. A beruházás a főként kozmetikai, háztartásvegyipari professzionális fertőtlenítő és tisztítószereket gyártó, hazai tulajdonú Caola Zrt. beruházásában a Pénzügyminisztérium támogatásával jött létre. A terv az, hogy még idén elkészüljön az új üzem és megindulhasson a termelés.
 • A gemenci erdei vasúttal már lehet utazni

  Március 12-től ismét közlekedik az erdei vasút a gemenci erdőben, és kinyitnak a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállításai – közölte a Gemenc Zrt.
 • Veszprémi Tavaszi Tárlat

  A Veszprémi Tavaszi Tárlat országos szinten is elismert képző- és iparművészeti kiállítássorozat. Fontos küldetése, hogy nem csupán Veszprém városához kötődő alkotókat mutat be, hanem Veszprém megyéből és a Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa 2023 projekthez kapcsolódó régióból is fogad kiállítókat. 2022. március 1.–április 16.
 • XX. Székesfehérvári esküvőiállítás

  A kiállításon a térség legjobb esküvői szolgáltatói várnak, felsorakoztatva a legújabb trendeket, a legjobb ötleteket, az újdonságokat.
 • Holtszezon

  Holtszezon néven kortárs irodalmi fesztivált szervez a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa program. A február 25-e és 27-e között megtartott esemény három nap alatt nyolc helyszínen közel 60 művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat majd fel Veszprém belvárosában.
 • Már a hétvégén újranyithat az eplényi sípálya

  Az enyhe időjárás miatt január 1-jén bezárta kapuit az eplényi Síaréna Vibe Park, ám remélhetőleg 8-án újra megnyitnak.
 • Az illúzió jegyében nyitott meg A Modern művészet Zircen kiállítás

  Azt látom-e, ami van, vagy az van, amit látok? Az illúzió és valóság kapcsolatát boncolgató mottóval nyílt meg az a szabadtéri kortárs művészeti kiállítás a Bakony fővárosában, amely példaértékű összefogás eredményeképpen jött létre, és 130 művészdiák és tanáraik kreativitását és tehetségét dicséri. A Modern művészet Zircen elnevezésű tárlat olyan alkotások terveit mutatja be, amelyeket kapcsolódnak a város szellemiségéhez. Ennek jegyében utcabútorok, szélszobrok, arculattervek vagy éppen zirci tematikájú társasjáték terve is található közöttük.
 • Bor, kultúra, Szekszárd

  Szekszárd hangulatos utcáit járva lépten-nyomon történelmi nevezetességekre bukkanunk. Városnézés közben se feledjük, hogy híres borvidéken járunk: térjünk be az utunkba akadó borházakba egy-egy pohár tüzes kadarkára vagy bikavérre.
 • Bakony Expo, a bakonyi ízek vására

  Gasztronómia, hagyományok és szórakoztató programok várnak „A természet íze – a vidék portékája” mottóval zajló rendezvényen.
 • Négy évszakos lesz az eplényi síközpont

  Megújulás után Síaréna Vibe Park néven nyitja meg kapuit az eplényi síközpont, amely már nem csak télen várja a sportolni vágyókat, hanem mind a négy évszakban működni fog.
 • Veszprémben elektromos buszt állítottak tesztüzembe

  Ahogy az ország több városában, úgy Veszprémben is lecserélik a korábbi autóbuszokat jövő tavaszig energiatakarékos és klímabarát járművekre – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára Veszprémben, ahol elektromos buszt állítottak tesztüzembe október végéig.
 • Öreg-tavi nagy halászat

  Idén ősszel újra a gasztronómiáé a főszerep a tatai Öreg-tó partján. A halgazdálkodás tatai hagyományait, a halfogyasztás kultúráját népszerűsítő gasztronómiai esemény csaknem két évtizedes múltra tekint vissza.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum