Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. június 26., szerda, János napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • A Folly Arborétum és a Károly-magaslati látogatóközpont is az év ökoturisztikai létesítménye

  A látogatóközpont és tanösvény kategóriában három létesítményt díjaztak a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös, Az év ökoturisztikai létesítménye 2017 pályázatán.
 • Gyógyító érintések Zalakaroson

  Zalakaros ma már fogalom! A gyógyulás, a felüdülés, a kikapcsolódás olyan fellegvára, ahová vágyik, aki még nem járt ott, és visszavágyik, aki már egyszer megtapasztalta a gyógyvíz, a környezet és a sok apró „érintés” összeadódó, feloldó és feltöltő hatását.
 • Szerelmesek Fesztiválja

  Szentgotthárd 2015-ben hagyományteremtő szándékkal rendezte meg az első Szerelmesek Fesztiválja elnevezésű nagyszabású, országosan is kuriózumnak számító rendezvénysorozatot.
 • Irány az Őrség!

  Aki csendre és nyugalomra, stresszmentes kikapcsolódásra vágyik, nehezen talál jobb helyet az Őrségnél. Az egykori őrvidék, amelynek feladata a mindenkori határok védelme volt, ma szinte érintetlenül megmaradt gyöngyszeme a múltnak, egy olyan világnak, amely a természet varázsával, az ősi építészet és más mesterségek megőrzésével vonzó és mégsem elkoptatott célpontja a szelíd turizmus kedvelőinek.
 • Hétvégén a lepkéké a főszerep az Őrségben

  Május 12. és 14. között ismét megrendezik az Őrségi lepkekaland eseményt, amely során számos program várja majd az érdeklődőket. Kezdők és haladók egyaránt bevezetést nyerhetnek a lepkehatározás rejtelmeibe, de éjszaka is megfigyelhetjük az apró állatok életét. 
 • Kalandvágyóknak

  A sárvári fürdő szomszédságában a sárvári hét tó egyikének partján tizenegy különböző nehézségű drótkötélpálya bújik meg az árnyas erdőben.
 • Sárvár – egész évben nyár!

  Akit már többször megtréfált az időjárás nyaralás közben, igyekszik olyan helyet választani a szabadság értékes napjaira, ahol nem érheti meglepetés, sőt biztosra veheti, hogy kánikulában éppen olyan jól érzi majd magát, mint amikor kicsit hűvös-esősre fordul az idő. Sárvár az egyik biztos tipp.
 • Történelmi fénykorok nyomában

  Vannak városok, amelyek különleges atmoszférájukkal az első pillanatban lenyűgözik az embert. Sárvár a Nyugat-Dunántúl sokarcú városa történelmi emlékeivel, a várost átszelő Rába folyóval és világhírű fürdőjével kétségtelenül ezek közé tartozik.
 • Rhododendronok pompája

  A csúcsvirágzás előreláthatóan április 25-től május 15-ig tart. Csúcsvirágzásnak azt az időszakot hívjuk, amikor a korábban nyíló, illatos, lombhullató rhododendronok, vagy más néven azáleák együtt virágoznak a később nyíló, nagyvirágú, örökzöld rhododendronokkal. A két csoport együtt nyílásakor több ezer bokor ontja virágait a Jeli Arborétumban.
 • Májusi bemutatók Szombathelyen

  Moliére: Tartuffe - BEMUTATÓ: 2017. május 5. Rendező: Béres Attila, főszereplők: Mertz Tibor, Bajomi Nagy György, Nagy Cili, Edvi Henrietta Ben Jonson: Volpone - BEMUTATÓ: 2017. május 12. Rendező: Alföldi Róbert, főszereplők: Jordán Tamás, Bányai Kelemen Barna, Szabó Tibor, Csankó Zoltán, Hartai Petra, Bánfalvi Eszter
 • Április 1-jén nyitnak az Őrségi Nemzeti Park bemutatóhelyei

  Április 1-jét követően a hét minden napján várja látogatóit a Szalafőn található Őrségi Népi Műemlékegyüttes és a szőcei Lápok Háza – közölte hivatalos honlapján az Őrségi Nemzeti Park. Az igazgatóság munkatársai ezen a héten még végzik az állagmegóvó munkákat a szalafői épületeken, de hétvégétől már az érdeklődők vehetik birtokba a területet.
 • Láthatóvá tenni a láthatatlant

  Maria de Faykod magyar származású szobrászművész különleges fotókiállítása nyílt meg március 10-én a Pannonhalmi Apátsági Múzeum és Galériában. A Béres Alapítvány támogatásával megvalósuló, egyedülálló kiállítást dr. Várszegi Asztrik OSB, pannonhalmi főapát nyitotta meg. A megnyitón köszöntőt mondott dr. Dejcsics Konrád OSB, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója, Csordás Zoltán, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium tanára és Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke. Az eseményt jelenlétével megtisztelte a kiállítás védnöke, Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.
 • Friss hóágyúzott hó a pályákon

  Éjszakánként hóágyúkkal frissítik és ratrakolják a hóréteget az Intersport Síarénában. Ezen a héten is nagyon jó feltételeket kínálnak a sportolni vágyóknak. A síelhető pályák hossza eléri a hét kilométert, a hóréteg vastagsága a fő pályákon 100–200 cm, a többi pályán 60–70 cm.
 • Asszonyfarsang Bükfürdőn

  Idén is lesz asszonyfarsang hazánk egyik legsokoldalúbb fürdővárosában, Bükfürdőn.
 • Macskakő Gyermekmúzeum és Közösségi Tér

  Macskakő Gyermekmúzeum és Közösségi Tér nyílt Sopron belvárosában a Szent György utcában. A Soproni Múzeum új kiállítása a régi korok emberének mindennapi életét mutatja be a legkisebbek számára is érthető, érdekes módon, tárgyközpontúan és interaktívan, az életmódtörténetre fektetve a hangsúlyt.
 • Telt házas ExperiDance-előadás a fertődi Esterházy-kastélyban

  Fergeteges hangulatú, telt házas műsort adott az ExperiDance Production a fertődi Esterházy-kastély Marionettszínházában. Román Sándor társulata ebben az évben másodszor járt hazánk egyik legszebb barokk rezidenciájában, ezúttal a Revans című előadásukat tekinthette meg a közönség.
 • Győr, a találkozások városa

  Vannak városok, amelyek szinte észrevétlenül elvarázsolják az embert. Egyszer csak azt vesszük észre, hogy megváltozott a hangulatunk, mosolyra áll a szánk és teli vagyunk energiával. Ne csodálkozzunk, ha Győrben a patinás belváros utcácskáit járva vagy a hangulatos Rába-parton sétálva elkap bennünket ez a furcsa, megmagyarázhatatlan, örömteli érzés. Nem véletlen, hogy szép városokban amúgy elég gazdag országunkban Győr immár a legkedveltebb úti célok közé tartozik.
 • Új állandó kiállítás nyílt Nagycenken a Széchényi-kastélyban

  Széchenyi István születésének 225. évfordulóján új állandó kiállítással tiszteleg a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeum „a legnagyobb magyar” életműve előtt. A szeptember 21-én, nemzeti történelmünk egyik legnagyobb alakjának születésnapján megnyílt tárlat címe: „Megint, s megint szüntelen” – Széchenyi napjai. A megnyitóünnepségen avatták fel és áldották meg a Széchényi-család megújult kastélykápolnáját is.
 • Futura Interaktív Természettudományi Élményközpont

  A Szigetköz határában található Mosonmagyaróvár nagy történelmi múlttal rendelkezik, a Római Birodalom idejében Ad Flexum néven említik, majd Szent István király idejében vármegyeközponttá vált.
 • Eszterháza a XVII. Savaria történelmi karneválon

  Szombathely és a fertődi Eszterháza Központ közötti együttműködés keretében a két dunántúli helyszín 2016-ban egyesíti történelmi emlékeit: Eszterházán a nyár elején bemutatkozott Szombathely (és a 2016-ban zajló Szent Márton-emlékév), a nyár végén pedig a vasi megyeszékhely legnagyobb eseményén, a Savaria történelmi karneválon lesz kiemelt díszvendég a fertődi műemlékegyüttes és annak kínálata.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum