Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. május 27., hétfő, Hella napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Tiszatort ülnek Abádszalókon

  Március 12–14. között ismét megrendezik a nagyszabású Tiszator Böllérfesztivált az abádszalóki Füzes kempingben. A sok ezer embert megmozgató esemény látogatói természetesen meg is kóstolhatják a készülő finomságokat, sőt szavazhatnak is a kedvenc csapatra. Lássuk tehát, mi minden is történik e három nap alatt!

 • Terített asztal vár a Tisza-tó körül

  A téli Tisza-tó számos csodát tartogat. A kalandos jégtúra, a korcsolyázás, a szánkózás vagy a lékhalászat után bizony jólesik egy tál forró halászlé, az ízletes ebéd vagy vacsora.

 • Frissítő fürdőélmény télen-nyáron

  Ha valaki nem (csak) a forralt bortól szeretne felmelegedni, akkor jó tudnia, hogy a Tisza-tavat gyógyító termálvízgyűrű övezi, amelyre hangulatos fürdők, szállodák épültek.

 • Téli örömök a Tisza-tónál

  Természetesen nem feltétlen ebben a sorrendben, de jó, ha csak az utolsó kettőt cserélgetjük, és spiccesen nem megyünk a jégre. Mindenesetre, ha kemény a tél, s előttünk ott a befagyott Tisza-tó, ne hagyjuk ki a jégtúrát sem! Persze csak vezetővel…

 • Gyalogtúra a tómederben

  Nemcsak a nagyvárosok dzsungelében használhatjuk autós utazásaink hasznos segítőjét, de kirándulásainkat is érdekessé, játékossá tehetjük a GPS helymeghatározó készülékkel.

 • Vadat és halat – a Tisza-tónál

  A Tisza-tavi régió késő ősszel is barátságos, családias környezettel várja a vendégeket. A nyári színes kavalkádot, a fürdőzők vidám zsivaját a nyugodt őszi, majd téli ruhát öltő táj és a kristálytiszta levegő harmóniája váltja fel. Ekkor jön csak el igazán a horgászok és a vadászok ideje!

 • I. Tisza-tavi Kulturális Hétvége

  Programajánló, 2009. október 16-18.

 • Látogatás madárországban

  Különleges vízterület a Tisza-tó, mesterséges kialakításából következően – és egyben azt meghazudtolóan – hazánk legváltozatosabb felszínnel rendelkező nagytava.

 • A Tisza-tó bemutatja: dragbike Kunmadarason

  Kunmadaras neve mára fogalommá vált a motoros és autós gyorsulási versenyek szerelmesei körében. Augusztus 20–23. között a kontinens legjobb dragbike-versenyzői mérik össze tudásukat és gépeik erejét a kunmadarasi repülőtéren.

 • Akik kiszínezik a Tisza-tavi üdülést

  A Tisza-tó a természetközeli élmények esszenciája.

 • Egyenlő eséllyel a Tisza-tavi madárrezervátumba

  Regionális és országos viszonylatban is egyedülálló turisztikai projekt valósul meg a Tisza-tavon a poroszlói Csicsman kikötő beruházásában, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásával. A speciális Magdaléna kishajó fogyatékossággal élőknek is élményszerűen képes bemutatni a Tisza-tavi Madárrezervátum természeti értékeit.

 • Pihenés és feltöltődés a Tisza-tó partján a Tisza Balneum****-ban

  Csodálatos természeti környezet, csend, béke, nyugalom. Elegáns, mégis természetes anyagú bútorok. Frissítő pezsgőfürdő, merev izmainkat és ízületeinket fellazító termálfürdő. Erősítősport és túrák. Finom falatok és italok. Szívélyes és valóban vendégszerető személyzet.

 • Strandolás, túra és eszem-iszom a Tisza-tavon

  Sokan nem is gondolnák, hányféle aktív pihenési lehetőséget tartogat a Tisza-tó élménytárháza. Miután felkészültünk a nyárra, és strandkellékekkel, napolajjal felszerelkezve családosan nekivágtunk a Tisza-tó felfdedezésének, máris szembesülünk a „kínzó” kérdéssel: melyik programot válasszuk?

 • Tiszavirágzásra várva

  Minden év júniusában a szőke folyó világra szóló csodával örvendezteti meg a Tisza-parti embereket.

 • Felkészülten várja a szezont az üdülőparadicsom

  Harmincegy év az ember életében nagy idő, tó esetében viszont csekélység. A Tisza-tó fiatal kora ellenére közkedvelt üdülőkörzet és túrázóközpont, amely május közepén (is) közös ünneplésre várja a pihenni vágyó turistákat. A születésnap alkalmából a szálláshelyek nem mindennapi kedvezménnyel csalogatnak.

 • Templomtúrák a Felső-Tisza-vidéken

  A Felső-Tisza-vidéket a régi mondás szerint Isten is jókedvében teremtette. Százesztendős parasztházak, fa harangtornyok, mesebeli templomok bújnak meg az apró falvakban. Itt az ideje e méltatlanul kevéssé ismert kincsestár felfedezésének!

 • Vissza az időben a Tiszavirág ártéri sétaúton

  Vadvízország különleges világa csábítja kalandtúrára a Tisza-tó tavaszi látogatóit. A Tiszavirág ártéri sétaúton megelevenednek a feledésbe merült mesterségek, megismerhetjük a gyékényből, vesszőből, nádból készített régi eszközöket.

 • Az abádszalóki böllérversenyen senki sem marad éhesen

  Az abádszalóki Füzes kempingben március 6–8. között ismét megrendezik a nagyszabású Tisza-tavi böllérversenyt, a Tiszatort. A mintegy tízezer embert megmozgató esemény látogatói nemcsak passzív szemlélői a böllérek munkájának, hanem meg is kóstolhatják a készülő ételeket, sőt szavazhatnak is a legfinomabb étkeket készítő csapatra. Lássuk tehát, hogy mi minden is történik e három nap alatt!

 • Hideg ellen nagykörűi pálinka és termálvíz

  Az elmúlt két évben szinte el is felejtettük, milyen az igazi tél. Az új esztendő fagyos hetekkel köszöntött ránk, így a Tisza-tónál ismét hódolhatunk a korcsolyázás, a jégvitorlázás és a lékhorgászat örömeinek.

 • Téli lazítás jégtúrával, wellness-szel és disznótorral

  A Tisza-tónál télen abban a kivételes élményben lehet részünk, hogy szárazon sétálhatunk ott is, ahol nyári csónaktúránk alkalmával a legszebb fotóinkat készítettük a tündérrózsamezőkről. Még a rutinos szemeknek is nehéz beazonosítani, hogy a tó nyári túraútvonalainak mely pontján járunk! Fotózás a jégen, madármegfigyelés és kincskereső GPS-túrák, lékhorgászat, wellness, disznótorok, gasztronómiai fesztiválok – a régió a téli hónapokban is számos lehetőséget kínál az élményteli feltöltődésre.

Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum