Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2022. január 19., szerda, Sára napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Keleti Éva kiállítása a Szegedi Tudományegyetemen

  A Szegedi Tudományegyetem centenáriumi évében jubilál az Őszi Kulturális Fesztivál is, huszonötödik alkalommal rendezik meg az egyetem összművészeti programsorozatát. Idén szeptember 30. és november 15. között 50 helyszínen több száz programmal várják az érdeklődőket. A programsorozat megnyitóján 2021. szeptember 30-án ismét fényekbe borul a rektori épület homlokzata. Keleti Éva, a Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar fotográfus, érdemes és kiváló művész fotói által színházi életünk legendás szereplői költöznek a rektori épület galériájába.
 • Elindult a MÁV Szimfonikus Zenekar 2021–2022-es évada

  Minden korosztály megtalálja a számára legmegfelelőbb hangversenyt a hét bérlettípus és több tematikus koncertsorozat között.
 • Filmfesztiválok sztárja volt A nyaklánc című alkotás

  Már Magyarországon is látható Goztola Kristina és Halmi Péter A nyaklánc (Le Collier) című alkotása, mely a tavalyi évben több díjat is elnyert Indiában, Svédországban és Los Angelesben.
 • Gyermekek művészeti összefogása a természetért

  A Magyar Mezőgazdasági Múzeum épületében szeptember 17-én, pénteken hatodik alkalommal adták át a „Hegyek hátán, völgyek ölén” természetvédelmi vers-, mese-, prózaíró és természetfotós pályázat díjait. 2021-ben a járványhelyzet ellenére országosan és határon túlról 932 írás és több mint 700 fotó került a két szakmai zsűri elé. A zsűri elnöke, Halász Judit Kossuth- és Jászai díjas színművész elmondta: az írásokat olvasva néha úgy érezte, nem is egy tizenéves fiatal írását olvassa, hanem kész íróét.
 • Modern művészet Zircen

  Az itt élő alkotóknak köszönhetően különleges kulturális pezsgés kezdődik idén ősszel a Bakony fővárosában, a leginkább gazdag történelmi múltjáról ismert Zircen. A Modern művészet Zircen projekt keretében létrejövő művészeti alkotások, amelyek a helyi alkotóközösség, köztük művészhallgatók keze munkája nyomán keletkeznek majd, fokozatosan veszik birtokba a város közterületeit. Lesznek köztük utcabútorok és szabadtéri szobrok, de ajándéktárgyak és utcai kiállítás is, ami pedig közös bennük, hogy karakteres keretbe foglalják a várost és igazi zirci szellemiséggel töltik majd fel a látogatókat. 
 • Műfaji határokon átívelő jubileumi koncertekre készül Miklósa Erika

  Sanzonok, jazzdalok és ritkán énekelt operaszerepek, többek közt Verdi, Kodály, Gershwin és Wolf Péter művei is elhangoznak a Miklósa 30+ jubileumi ráadáskoncerteken, amelyeket Miklósa Erika ad szeptember 4-én, október 17-én és november 21-én az Eiffel Műhelyház Bánffy-termében. A koncerteken közreműködik Harazdy Miklós zongoraművész, valamint az ütősökből álló TanBorEn Trió.
 • Természettudományos mesék és történetek írására buzdít a Richter Gedeon és a Szabó Szabolcs Alapítvány

  A 6–18 éves korosztálynak hirdet természettudományos elemeket tartalmazó mese- és novellaíró-pályázatot a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Közhasznú Alapítvány (Sz2A) és a Richter Gedeon Nyrt. A „TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű újító kezdeményezés célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése az olyan iskolai „mumusnak” számító tárgyak iránt, amilyen a kémia, a fizika vagy a biológia.
 • Plácido Domingo a felújított Operaház színpadán

  A világhírű operaénekes Plácido Domingo budapesti tartózkodása során meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat, és a bejárás alkalmat adott arra is, hogy aláírja a 2021–2022-es évadra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal.
 • Debütált a borgona

  Egy unikális hangszer debütált a villányi borvidék jóvoltából a siklósi várban. A boros palackok felhasználásával megépített borgona a Tenkes Borvidékfejlesztő Nonprofit Kft. „Cross Border Wine Routes 2.” pályázati forrásának köszönhetően kerülhetett kidolgozásra. Az új hangszer a tervek szerint negyedévente egy-egy kiemelt alkalommal fog megszólalni a nagyérdemű közönség előtt, amúgy a siklósi vár kápolnájába költözik be, ahol kellő körültekintés mellett lesz megtekinthető.
 • Glaeba

  Trendi? Igen! Korszerű? Igen! Létfontosságú? Igen! Olcsó és gyors? Igen! Modern és kísérletező szellemű? Igen!
 • Kortárs művészeti hetek a Balatonnál

  A korábbi évekhez hasonlóan idén is a kortárs képzőművészet, szobrászat, fotográfia áll a július 30-tól augusztus 21-ig tartó rendezvénysorozat középpontjában.
 • Kortárs kertmozi nyílik Csopakon

  2021 nyarán új kulturális helyszín mutatkozik be a Balaton-parton. A Pont Csopak kertmozi nem csupán egy vetítési helyszín, egy találkozópont a kultúrára és kikapcsolódásra nyitott közönség számára.
 • Eltörölni Frankot

  Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje, az Eltörölni Frankot meghívást nyert egy rangos „A” kategóriás nemzetközi filmfesztiválra. Megtiszteltetés, hogy a rendezőnek már az első nagyjátékfilmjére felfigyelt a nemzetközi filmszakma.
 • Véget ért a Nagykarácsony forgatása

  Befejeződött Tiszeker Dániel új alkotása, a Nagykarácsony forgatása. A januárban indult 41 napos munka a járvány miatt a márciusra tervezetthez képest végül most ért véget. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő romantikus vígjáték forgatásában 30 hivatásos tűzoltó és több mint 60 színész – köztük 22 gyerekszereplő – vett részt. A mozivásznon többek között olyan nagyszerű művészeket láthat majd a közönség, mint Ötvös András, Zsigmond Emőke, Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre és Szerednyey Béla. A film a tervek szerint november 25-én kerül a mozikba az InterCom forgalmazásában.
 • A Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválja díjazottjai

  A Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválját 2021. június 18–26. között tartották. A színházi seregszemlén különböző díjak és elismerések odaítélésére került sor.
 • A Hasadék a legjobb film, a Post Mortem kapta a legtöbb díjat

  A Hasadék kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat és a Pilátus a legjobb tévéfilmnek járó díjat az első Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseményén. A legjobb rendező Dombrovszky Linda lett, míg a legjobb elsőfilmesnek járó díjat Varsics Péternek ítélte a zsűri. A legjobb női főszereplőnek járó díjat Hámori Ildikó vehette át, míg a legjobb férfi főszereplő díját Gáspár Tibor vihette haza. Összesen 20 kategóriában osztottak ki Magyar Mozgókép Díjakat. A közönség A taxis című kisjátékfilmet találta a legjobbnak. A díjat Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész tervezte.
 • A férfi, aki körbejárta a világot

  A Johnnie Walker-márka születésének 200. évfordulója éppen a pandémia idejére esett. Ez sem szegte kedvét a többszörös díjnyertes Anthony Wonke filmrendezőnek, hogy feldolgozza a világ legismertebb skót márkájának történetét, az elmúlt 200 évünkre gyakorolt hatását, mindazokat a gazdasági, társadalmi, kulturális mérföldköveket, melyeknek volt egy közös szemtanúja: a férfi, aki körbejárta a világot.
 • A Kecskeméti Nemzeti Színház kihirdette 125. évadának műsortervezetét

  A társulat és a nézők nagy örömére immár minden este megtelik élettel a színház, és így lesz ez egész nyáron, hiszen a pandémia miatt félbeszakadt 2020–2021-es évadot május végétől folytatta a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. Eközben már javában készül a teátrum a 2021–2022-es évadra, amely igazán fergeteges előadásokat ígér. A Kecskeméti Nemzeti Színház sajtótájékoztató keretében kihirdette következő évi műsortervezetét.
 • Tíz bemutató lesz a Nemzeti Színház következő évadában

  Kilenc saját és egy vendégelőadás bemutatójával – többek között Bulgakov, Szabó Magda, Hobo és Euripidész darabjaival – készül a 2021–2022-es évadra a Nemzeti Színház.
 • A 74. Cannes-i filmfesztivál versenyprogramjába válogatták be Enyedi Ildikó legújabb alkotását

  Nyilvánosságra hozták, hogy a 74. Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába válogatták az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmjét, A feleségem története című alkotást. A film férfi főszereplője Gijs Naber holland színész, női főszereplője pedig a világhírű Léa Seydoux. A világ legnagyobb presztízsű, A-kategóriás filmfesztiválját idén július 6–17. között rendezik meg. A szenvedély labirintusába invitáló fordulatos, sodró tempójú film idén ősszel kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2022 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum