Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Gyula, a sokszínű fürdőváros

  Gyula nem azok közé a városok közé tartozik, ahová elég egyszer egy életben ellátogatni. A történelmi fürdővárosban minden évben találunk valami újat, valami felfedeznivalót.
 • Játékos kísérletek, Zsolnay-kerámiák

  Sorra nyílnak az új látnivalók a felújított Zsolnay Kulturális Negyedben. A január közepén átadott látogatóközpontot, azaz a Labort joggal nevezik „csodák palotájának” is, hiszen a természettudományos kiállítás és interaktív technikai játszóház célja a játékos ismeretszerzés, illetve a közönségben – gyermekben és felnőttben – szunnyadó kíváncsiság felkeltése.
 • Ízek, imák... élmények

  Elizabeth Gilbert slágerkönyvének (Ízek, imák, szerelmek) főhőse a világ távoli pontjain keresi és találja meg a boldogságot. Nos, ha szerelmet nem is ígérhetünk, Pannonhalma, Szombathely és Sopron festői vidékén minden adott a harmonikus pihenéshez, a szellemi elmélyüléshez és a kulináris élvezetekhez.
 • Történelmi lecke mai közönségnek

  Mohács határában 1526. augusztus 29-én sorsdöntő csatát vívtak a magyar seregek a Szulejmán szultán által vezetett török haddal. A középkori Magyarország másfél óra leforgása alatt veszítette el királyát, szenvedett végzetes vereséget és hullott részekre. E tragikus eseményeknek állít emléket a Sátorhely település közvetlen közelében található sírkert, amely mintegy 1700 katona végső nyughelye.
 • Feltárul az érsekség kincsestára

  Különleges és hiánypótló látnivalóval gazdagodott Veszprém városa: a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ „életre kelti” a várat és egyházi értékeit, érdekes programokat kínál – interaktív tálalásban.
 • Megújult a Füvészkert

  Még Áts Feri és a szegény kis Nemecsek Ernő is örömmel tekintene végig az ELTE megújult Füvészkertjén.
 • Online foglalás faluhelyen

  Elindult a Falusi és Agro­turizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) internetes foglalási rendszere. Aki aktív pihenésre vágyik kedvezményes áron, vagy elege van a városi nyüzsgésből, immár a számítógép mellett ülve is kiválaszthatja és lefoglalhatja az igényeinek leginkább megfelelő vidéki szálláshelyet.
 • Hírös város, büszke város

  Kecskemét büszke város – tartják a környékbeliek. De az is biztos: a település világhírű művészeti intézménynek, egyedülálló gyűjteményeknek, rangos fesztiváloknak ad otthont, amelyek megismerésére egyszeri látogatás nem is elegendő.
 • Barokkos időutazás

  Tizenöt év „kényszerpihenő” után ismét látogatható a pápai Esterházy-kastély. A főúri enteriőr kiállításon bepillantást nyerhetünk a hajdani arisztokraták életének hétköznapjaiba.
 • Kastély és találkozóhely

  Ismét eredeti szépségében pompázik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély, miután a középső szárny felújítása is befejeződött.
 • Katonás kalandozás

  Pákozd neve egyforrt az 1848/1849-es szabadságharc győztes csatájával. A Mészeg-hegyen obeliszk és múzeum hirdeti a jeles esemény emlékét, de számos egyéb érdekesség is várja a hadtörténelem iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.
 • Kőtár és bortrezor

  Befejezéséhez közeledik a kisnánai vár felújítása. A részben uniós forrásból finanszírozott 340 millió forintos rekonstrukció során megerősítették a várfalakat, a várhoz vezető fahidat csapóhíddá alakították.
 • Élő történelemkönyv

  A Dunától a Balaton-felvidékig elterülő, csaknem három megyét felölelő gyönyörű tájat méltán emlegetik „királyi régióként”. A magyar államiság bölcsője e vidék, ahol a történelem öröksége lépten-nyomon visszaköszön. Várak és szakrális épületes mesélnek múltról, az utóbbi időben egyre „beszédesebben”. A fejlesztéseknek köszönhetően ismét élettel telnek meg az ódon falak Várpalotától Sümegig.
 • Azért a víz az úr!

  Szegeden a nyár a vizes élmények jegyében (is) telik. Hívogatnak a fürdők hűs medencéi, szédítő csúzsdái, a szőke Tisza homokos strandjai. Augusztus közepén pedig a Maty-ér lelátóin a helyünk, hogy együtt szurkoljunk a magyar kajakosok és kenusok sikereiért.
 • Ifjú hősök kerestetnek!

  A dél-dunántúli várak és kastélyok történelmi hőseik utódait keresik, kalandos megmérettetésre hívják az ország ifjait. Ügyességüket és kitartásukat most igazi hőspróbákon bizonyíthatják a jelöltek, vitézurak és várkisasszonyok, akik minden várban annak történelmi hősével azonosulhatnak, az ő kalandjukat élhetik újra.
 • Summáját írjuk...

  Dobó István és az egri várvédők hőstettének, és nem utolsósorban Gárdonyi Géza híres regényének köszönhetően Magyarország vidéki múzeumai közül az egri várat és kiállításait keresik fel a legtöbben. Ez azonban nemcsak afféle „kötelező kör”, számos érdekes látnivaló és program várja a közönséget.
 • Fesztivál az egész város

  Szegeden a nyár elképzelhetetlen a szabadtéri játékok nélkül. A híres rendezvénysorozat idei, jubileumi évada kivételes kulturális élményeket ígér, emellett azonban számos más fesztivál és páratlan fürdőkínálat is gondoskodik arról, hogy Szegeden élmény legyen a nyaralás.
 • Kincses Somogyország

  A Balatontól délre elterülő dimbes-dombos vidékre nemcsak az autópályáról érdemes vetni futó pillantást. Gyúgy Árpád-kori temploma, a romjaiban is fenséges somogyvári apátság, népművészeti kuriózumok, sűrű erdőségek és kiváló borok várják errefelé az utazót.
 • Püspökök öröke

  Még Padányi Bíró Márton püspök is örömmel tekintene végig egykori sümegi palotáján, amely hosszú évek hányattatása után – a Norvég Alap 317 millió forintos pályázatának segítségével – ismét eredeti szépségében pompázik.
 • Új kilátó épül a szerelmesek földjén

  Hamarosan teljesesen megújul a Badacsony tetején álló 18 méter magas körpanorámás Kisfaludy-kilátó, amely remélhetően egyre több turistát csábít majd a térség páratlan természeti és kulturális értékeinek, romantikus sétaútjainak felfedezésére.
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum