Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. augusztus 19., szombat, Huba napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Sárvár: több mint fürdő

  Izgalmas történelmi emlékek, vár és múzeum, értékes növényekkel teli arborétum és kitűnő gyógyvíz – kell ennél több ahhoz, hogy jól érezzük magunkat? Irány Sárvár, a nyugati határ közelében, ahol emlékezetes, élményekben gazdag napokat tölthetünk. Ideális hely az őszi kikapcsolódáshoz, nem véletlen, hogy a kereskedelmi vendégéjszakák alapján Sárvár a hetedik legnépszerűbb település Magyarországon.
 • Gödöllő, a sokszínű kisváros

  Gödöllő neve hallatán a régmúltból Erzsébet királyné és Ferenc József, de inkább „Sisi” kedvenc nyaralóhelye, a Grassalkovich-kastély, a közelmúltból pedig a magyar EU-s elnökség és az agrártudományi egyetem jut eszünkbe, de az még a kevésbé tájékozottaknak is beugrik, hogy a főváros közelében található, hangulatos kisváros.
 • Pápa, a Főszezon díszvendége

  A Dunántúl Athénje, a legszebb barokk kisváros, iskolaváros, a malmok, a templomok és Petőfi városa – jelzők sokaságát illesztették már Pápa neve mellé, s nem véletlenül: történelmi korok, viharos évszázadok formálták arculatát olyan különlegessé, amely nemcsak utcáinak, tereinek barokk bája és harmóniája okán, hanem a várost átható reneszánsz szellemiség és kultúra alapján is megkülönbözteti másoktól. Pápa idén ünnepli első írásbeli említésének 800. évfordulóját, a ritka jubileumot a város vezetése egész évben tartó ünnepségsorozattal teszi emlékezetessé. Ennek apropóján beszélgettünk dr. Áldozó Tamás polgármesterrel.
 • Válasszuk a legjobbat!

  Nem lehet panaszunk az idén, éppen elég meleg a nyár, lehet élvezni a strandokat, a fürdőket, a természetes vizeket és a modern aquaparkokat. A választék rendkívül bőséges, nem lesz könnyű eldönteni, merre is vegyük az irányt. Mivel a nyári szabadságot többnyire családostól töltjük el, így főként gyerekekkel közösen élvezhető helyeket ajánlunk.
 • Alföldi fürdőélmények

  Aki egyszer kipróbálta, mindig visszavágyik… Mi legalábbis így jártunk az Alföld kitűnői fürdőivel, amelyek már szinte minden igényt kielégítenek. A gyógyító kezelésektől a vérfagyasztó vízi kalandokig mindent megtalálunk a föld mélyéből feltörő termál- és gyógyvizű forrásokra épített, különböző korosztályokat kiszolgáló fürdőkomplexumokban. Akár családostól, akár barátokkal érkezünk, garantáltan jól fogjuk érezni magunkat.
 • A pannon derű titkai

  Békebeli nyugalom és könnyű mediterrán hangulat fogadja a látogatót Balatonfüreden. A Balaton északi partján, a lankás dombok által körülölelt kisvárosban azonnal megérezzük a csodálatos táj és az évszázados múlt nosztalgikus üzenetét, azt a vágyott, különleges harmóniát, amelyet talán sehol másutt nem találunk a tó partján. Füreden lenni jó.
 • Élmények a zalai dombok között

  Csak egy kicsivel kell tovább menni a Balatonnál és újabb elbűvölő arcát mutatja az ország: amint a zalai dombok közé érkezünk, elvarázsol bennünket a táj zölden ragyogó szépsége, az erdők, ligetek virágzó bujasága és a sok meglepő élmény, amiben részünk lehet...
 • Sok napfény, sok fiatal, sok fesztivál!

  Pécsett tombol a tavasz. Virágzó fák és pattanó rügyek mellett új életre kelnek a pécsi sétálóutcák teraszai is. Így végre minden együtt van a hamisítatlan pécsi mediterrán hangulathoz: sok napfény, sok fiatal, sok fesztivál!
 • Kalandos pihenés

  Szakadékok és patak felett, erdőben, fák közt szélsebesen siklanak velünk a kocsik a Mecsek szívében, a pécsi Mecsextrém erdei kalandparkban. A csöndesebb kalandra vágyók választhatják Orfű tavait, Harkány gyógyfürdőjét vagy a villányi borok útját.
 • A sokszínű alföldi fürdőváros

  Van egy város az Alföld közepén, amely maga a meglepetés: színvonalas wellness- és gyógyfürdővel, gyönyörű természeti környezettel, gazdag történelmi és kulturális látnivalókkal, helyi ételspecialitásokkal, barátságos, meleg fogadtatással várja a látogatókat, s ez még korántsem minden, amit Orosháza nyújtani tud.
 • A karácsony illata

  Horgas Eszter karácsonykor nem vállal fellépést, pihen a fuvolája. A művésznő számára az ünnep békés, meghitt együttlétet jelent a családjával, szeretteivel. Két lányával és a párjával együtt gyújtják meg a színes gyertyákat és élvezik a friss fenyő, az édes sütemények, az ünnep sajátos illatait.
 • A vidéki életforma dicsérete

  Kecelről, az alföldi rónáról indult el a világot jelentő deszkák felé Szendy Szilvi, az Operettszínház szubrettje, aki ha tehetné, gyakrabban kirándulna hegyek közé. Számos darabban partnere Peller Károly, aki pedig megunva a belvárosi nyüzsgést, a főváros közelében vidéki életformát választott magának.
 • „Munkahelyem Magyarország”

  Utazó színházával keresztül-kasul járja az országot. A Gergely Theáter olyan településekre is elviszi az élő színházi élményt, a tartalmas szórakozást, a jókedvet és a vidámságot, ahol egyébként igazi színházi előadásokat nem igen tartanak. Gergely Róbert, a sármos színész, a romantikus dalok avatott énekese néhány éve színházcsináló-rendező-producer is, aki munkahelyének egész Magyarországot tartja.
 • Csend, nyugalom, kert és kutya

  Fején az elengedhetetlen kalap, szája sarkában kisfiús mosoly – Takács Nikolas előre lép a színpadon és élni kezd kezében a mikrofon. Hangja szívbe markol, aztán kedvesen simogat, drámaian kemény, majd lágy dallamokkal játszik. Aki hallja, vele tart, menjen bárhová a zene hullámhosszán. Az X-faktorban feltűnt énekes ma már a magyar könnyűzene egyik legnépszerűbb sztárja, aki fellépései során bejárta szinte az egész országot. Legközelebb kiadónk sztárvendége lesz a Főszezon kiállításon szeptember 21-én a Budai Várban. Ennek apropóján egyebek közt arról faggattuk, „civilben” mivel tölti a szabadidejét?
 • Boldog vagyok, hogy itt élhetek

  A szeptemberi Főszezon belföldi turisztikai kiállítás és vásár idei sztárvendége Tolvai Reny, a Megasztár 5 nagy felfedezettje és 2010-es nyertese lesz, aki a nyáron új klipet készít, közben járja az országot és koncertezik. Pihenés, nyaralás? – Talán majd ősszel jut rá egy kis idő – árulta el lapunknak.
 • A vidék szerelmese

  Balatonszemes, Balatonfüred, Sajószentpéter, Kassa – ezzel zárult a június, aztán július-augusztusban Siófok, Kapolcs, Szarvas, Gyula, Szekszárd, Marcali, Gödöllő, Százhalombatta, Eger, közben Stuttgart és Nürnberg – felsorolni is hosszú a fellépések listáját és helyszíneit. Herczku Ágnes, az Állami Népi Együttes énekeseként emellett hetente kétszer a Hagyományok Házában is szerepel, miközben különböző együttesekkel, partnerekkel immár évek óta járja az országot. Vajon mit lát belőle? – egyebek közt erről is kérdeztük.
 • „Ma már Budapest az otthonom”

  A szülővárosom, Cegléd igazán akkor értékelődött fel számomra, amikor elkerültem otthonról, és már nem vettek körül a megszokott helyek. Akkor vettem csak észre az utcák, a terek az épületek szépségeit, amikor távolra kerültem, illetve amikor hazamenve rácsodálkoztam a jól ismert környezetre. S így van ez most is – vallott kötődéseiről Farkasházi Réka színésznő, a Barátok közt sorozat egykori kedvenc szereplője.
 • „Szeretünk a természetben lenni”

  – Míg mások városból járnak falura nyaralni, velem ez fordítva történt, Szencről – ez egy kis fürdőváros Szlovákiában húsz kilométerre Pozsonytól – Budapestre utaztunk és itt töltöttem a nyarakat gyerekkoromban. Vonzó és érdekes volt számomra a nagyváros, elég jól meg is ismertem, aminek nagy hasznát vettem, amikor ideköltöztem… Holecskó Orsolyával, a Magyar Színház művészével a Városligetben egy padon beszélgettünk. Csupán véletlen, hogy gyerekkorában ez is a kedvenc helyei közé tartozott…
 • A Dohnányi igazi sikertörténet

  A karmester fekete ruhás sziluettje, magasba tartott keze egy pillanatra megállítja az időt. Nemcsak a zenekar tagjai, a nézőtér is visszafojtott lélegzettel várja a pillanatot, amikor kézmozdulatára áradni kezd a zene. A feszültség helyét átveszi az oldottság, zenészek és a karvezető együtt játszanak, fürdenek a dallamokban, a muzsika pedig elsodorja, viszi magával a hallgatót. Húszéves a Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ), ebből az alkalomból beszélgettünk Hollerung Gáborral, az együttes vezetőjével.
 • Az országjárás „teljesítve”

  Színész, énekes, konferanszié, stand up komédiás, vagy mindez együtt, és ráadásul közismert(en) jó fej? Beleznay Endre – bármilyen produkcióban is lép fel – mindig tud meglepetést okozni. Intelligens humorával, öniróniájával, művészi tehetségével, vagy például azzal, hogy bejárta már szinte az ország minden szegletét. Egyebek közt arról beszélgettünk, hol érzi kifejezetten otthon magát, de legalábbis jól az országban.
Következő oldal »« Előző oldal
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum