Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 24., csütörtök, Eszter napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Hévízen már tavasszal indul a fürdőszezon!

  Különleges élmény tavaszi napsütésben, kellemes meleg vízben úszni a szabadban, miközben körülöttünk újraéled a természet, s testünk-lelkünk feltöltődik energiával. Hévízen színes tavirózsák között lubickolva élvezhetjük a világhírű gyógyvíz áldásos hatásait, érdemes már most felkerekedni, hiszen indul a fürdőszezon, amelyre a világszínvonalú gyógyfürdőhely új vendégkényeztető szolgáltatásokkal is készül.
 • A családi fürdőhely

  Mórahalom már Móra Ferenc szerint is „Homokország” kincsestára volt, pedig abban az időben még a nagyhatású gyógyvizet korántsem értékelték annyira, mint napjainkban. A Szegedtől alig „karnyújtásnyira”, mindössze húsz kilométerre található népszerű fürdőhely egyre előkelőbb helyet foglal el hazánk turisztikai térképén. Évről évre több vendég keresi fel és tölt el felejthetetlen napokat a jódos termálvizű fürdőben, a kényelmes szálláshelyeken. A település romlatlan természeti környezete, az ízletes helyi ételek és homoki borok, a változatos kulturális rendezvények és a sok érdekes kirándulási lehetőség egész évben garantálja az igazi kikapcsolódást a család minden tagja számára.
 • Sárvár: több mint fürdő

  Izgalmas történelmi emlékek, vár és múzeum, értékes növényekkel teli arborétum és kitűnő gyógyvíz – kell ennél több ahhoz, hogy jól érezzük magunkat? Irány Sárvár, a nyugati határ közelében, ahol emlékezetes, élményekben gazdag napokat tölthetünk. Ideális hely az őszi kikapcsolódáshoz, nem véletlen, hogy a kereskedelmi vendégéjszakák alapján Sárvár a hetedik legnépszerűbb település Magyarországon.
 • Gödöllő, a sokszínű kisváros

  Gödöllő neve hallatán a régmúltból Erzsébet királyné és Ferenc József, de inkább „Sisi” kedvenc nyaralóhelye, a Grassalkovich-kastély, a közelmúltból pedig a magyar EU-s elnökség és az agrártudományi egyetem jut eszünkbe, de az még a kevésbé tájékozottaknak is beugrik, hogy a főváros közelében található, hangulatos kisváros.
 • Pápa, a Főszezon díszvendége

  A Dunántúl Athénje, a legszebb barokk kisváros, iskolaváros, a malmok, a templomok és Petőfi városa – jelzők sokaságát illesztették már Pápa neve mellé, s nem véletlenül: történelmi korok, viharos évszázadok formálták arculatát olyan különlegessé, amely nemcsak utcáinak, tereinek barokk bája és harmóniája okán, hanem a várost átható reneszánsz szellemiség és kultúra alapján is megkülönbözteti másoktól. Pápa idén ünnepli első írásbeli említésének 800. évfordulóját, a ritka jubileumot a város vezetése egész évben tartó ünnepségsorozattal teszi emlékezetessé. Ennek apropóján beszélgettünk dr. Áldozó Tamás polgármesterrel.
 • Válasszuk a legjobbat!

  Nem lehet panaszunk az idén, éppen elég meleg a nyár, lehet élvezni a strandokat, a fürdőket, a természetes vizeket és a modern aquaparkokat. A választék rendkívül bőséges, nem lesz könnyű eldönteni, merre is vegyük az irányt. Mivel a nyári szabadságot többnyire családostól töltjük el, így főként gyerekekkel közösen élvezhető helyeket ajánlunk.
 • Alföldi fürdőélmények

  Aki egyszer kipróbálta, mindig visszavágyik… Mi legalábbis így jártunk az Alföld kitűnői fürdőivel, amelyek már szinte minden igényt kielégítenek. A gyógyító kezelésektől a vérfagyasztó vízi kalandokig mindent megtalálunk a föld mélyéből feltörő termál- és gyógyvizű forrásokra épített, különböző korosztályokat kiszolgáló fürdőkomplexumokban. Akár családostól, akár barátokkal érkezünk, garantáltan jól fogjuk érezni magunkat.
 • A pannon derű titkai

  Békebeli nyugalom és könnyű mediterrán hangulat fogadja a látogatót Balatonfüreden. A Balaton északi partján, a lankás dombok által körülölelt kisvárosban azonnal megérezzük a csodálatos táj és az évszázados múlt nosztalgikus üzenetét, azt a vágyott, különleges harmóniát, amelyet talán sehol másutt nem találunk a tó partján. Füreden lenni jó.
 • Élmények a zalai dombok között

  Csak egy kicsivel kell tovább menni a Balatonnál és újabb elbűvölő arcát mutatja az ország: amint a zalai dombok közé érkezünk, elvarázsol bennünket a táj zölden ragyogó szépsége, az erdők, ligetek virágzó bujasága és a sok meglepő élmény, amiben részünk lehet...
 • Sok napfény, sok fiatal, sok fesztivál!

  Pécsett tombol a tavasz. Virágzó fák és pattanó rügyek mellett új életre kelnek a pécsi sétálóutcák teraszai is. Így végre minden együtt van a hamisítatlan pécsi mediterrán hangulathoz: sok napfény, sok fiatal, sok fesztivál!
 • Kalandos pihenés

  Szakadékok és patak felett, erdőben, fák közt szélsebesen siklanak velünk a kocsik a Mecsek szívében, a pécsi Mecsextrém erdei kalandparkban. A csöndesebb kalandra vágyók választhatják Orfű tavait, Harkány gyógyfürdőjét vagy a villányi borok útját.
 • A sokszínű alföldi fürdőváros

  Van egy város az Alföld közepén, amely maga a meglepetés: színvonalas wellness- és gyógyfürdővel, gyönyörű természeti környezettel, gazdag történelmi és kulturális látnivalókkal, helyi ételspecialitásokkal, barátságos, meleg fogadtatással várja a látogatókat, s ez még korántsem minden, amit Orosháza nyújtani tud.
 • A karácsony illata

  Horgas Eszter karácsonykor nem vállal fellépést, pihen a fuvolája. A művésznő számára az ünnep békés, meghitt együttlétet jelent a családjával, szeretteivel. Két lányával és a párjával együtt gyújtják meg a színes gyertyákat és élvezik a friss fenyő, az édes sütemények, az ünnep sajátos illatait.
 • A vidéki életforma dicsérete

  Kecelről, az alföldi rónáról indult el a világot jelentő deszkák felé Szendy Szilvi, az Operettszínház szubrettje, aki ha tehetné, gyakrabban kirándulna hegyek közé. Számos darabban partnere Peller Károly, aki pedig megunva a belvárosi nyüzsgést, a főváros közelében vidéki életformát választott magának.
 • „Munkahelyem Magyarország”

  Utazó színházával keresztül-kasul járja az országot. A Gergely Theáter olyan településekre is elviszi az élő színházi élményt, a tartalmas szórakozást, a jókedvet és a vidámságot, ahol egyébként igazi színházi előadásokat nem igen tartanak. Gergely Róbert, a sármos színész, a romantikus dalok avatott énekese néhány éve színházcsináló-rendező-producer is, aki munkahelyének egész Magyarországot tartja.
 • Csend, nyugalom, kert és kutya

  Fején az elengedhetetlen kalap, szája sarkában kisfiús mosoly – Takács Nikolas előre lép a színpadon és élni kezd kezében a mikrofon. Hangja szívbe markol, aztán kedvesen simogat, drámaian kemény, majd lágy dallamokkal játszik. Aki hallja, vele tart, menjen bárhová a zene hullámhosszán. Az X-faktorban feltűnt énekes ma már a magyar könnyűzene egyik legnépszerűbb sztárja, aki fellépései során bejárta szinte az egész országot. Legközelebb kiadónk sztárvendége lesz a Főszezon kiállításon szeptember 21-én a Budai Várban. Ennek apropóján egyebek közt arról faggattuk, „civilben” mivel tölti a szabadidejét?
 • Boldog vagyok, hogy itt élhetek

  A szeptemberi Főszezon belföldi turisztikai kiállítás és vásár idei sztárvendége Tolvai Reny, a Megasztár 5 nagy felfedezettje és 2010-es nyertese lesz, aki a nyáron új klipet készít, közben járja az országot és koncertezik. Pihenés, nyaralás? – Talán majd ősszel jut rá egy kis idő – árulta el lapunknak.
 • A vidék szerelmese

  Balatonszemes, Balatonfüred, Sajószentpéter, Kassa – ezzel zárult a június, aztán július-augusztusban Siófok, Kapolcs, Szarvas, Gyula, Szekszárd, Marcali, Gödöllő, Százhalombatta, Eger, közben Stuttgart és Nürnberg – felsorolni is hosszú a fellépések listáját és helyszíneit. Herczku Ágnes, az Állami Népi Együttes énekeseként emellett hetente kétszer a Hagyományok Házában is szerepel, miközben különböző együttesekkel, partnerekkel immár évek óta járja az országot. Vajon mit lát belőle? – egyebek közt erről is kérdeztük.
 • „Ma már Budapest az otthonom”

  A szülővárosom, Cegléd igazán akkor értékelődött fel számomra, amikor elkerültem otthonról, és már nem vettek körül a megszokott helyek. Akkor vettem csak észre az utcák, a terek az épületek szépségeit, amikor távolra kerültem, illetve amikor hazamenve rácsodálkoztam a jól ismert környezetre. S így van ez most is – vallott kötődéseiről Farkasházi Réka színésznő, a Barátok közt sorozat egykori kedvenc szereplője.
 • „Szeretünk a természetben lenni”

  – Míg mások városból járnak falura nyaralni, velem ez fordítva történt, Szencről – ez egy kis fürdőváros Szlovákiában húsz kilométerre Pozsonytól – Budapestre utaztunk és itt töltöttem a nyarakat gyerekkoromban. Vonzó és érdekes volt számomra a nagyváros, elég jól meg is ismertem, aminek nagy hasznát vettem, amikor ideköltöztem… Holecskó Orsolyával, a Magyar Színház művészével a Városligetben egy padon beszélgettünk. Csupán véletlen, hogy gyerekkorában ez is a kedvenc helyei közé tartozott…
Következő oldal »« Előző oldal

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum