Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. augusztus 19., szombat, Huba napja van.

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

  Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a sör világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.
 • A balatoni halászlé titka

  A híres magyar halászlék – a szegedi, a bajai, a paksi, azaz a tiszai és a dunai halléfajták – mellett méltatlanul háttérbe szorul a balatoni, pedig legalább akkora hagyománya, kultúrája és receptúrája létezik.
 • Gyümölcsös nyári finomságok

  Nagyanyáink nyári süteményreceptjei kivétel nélkül az éppen érő gyümölcsök felhasználásával készültek, kevés munkával és sok ötlettel. A legnagyobb sikert a túró és a tejföl sajátos ízével összehangolt piskóták, piték aratták.
 • Minden ízében Bükfürdő

  Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bükfürdő idén is megízesíti a nyarat.
 • Magyarország legjobb lángosozóját keresi a Vénusz

  Kedvenc lángosozó a Balaton-parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz lángosvoks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdeti meg a Vénusz – a finom lángosok elengedhetetlen hozzávalója – az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújul és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözik, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni és szavazni rájuk, valamint a lángosozók is egyszerűbben nevezhetik lángossütőjüket.
 • Hungarikum lett az Univer Piros Arany és az Erős Pista

  A Hungarikum Bizottság döntése értelmében a kecskeméti székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. klasszikus ételízesítői, az Univer Piros Arany és az Erős Pista felvételt nyertek a Hungarikumok Gyűjteményébe.
 • Szerzetesek asztalánál

  Mi közük a szerzeteseknek a gasztronómiához? Több, mint gondolnánk. A kora középkor óta szigorú szabályok szerint olyan egészségesen étkeznek, hogy azt egy fitneszguru is megirigyelhetné, de szabályaik nemcsak a test, hanem a szellem és a lélek épségét is szolgálják.
 • Zsidó művészet és gasztronómia a Gellért Szállóban

  Gasztrokulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest egyik legnevesebb szállodája.
 • 3. Food Truck Show

  A Food Truck Show gasztrofesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket.
 • „Palkonya, ahol a bor és a kultúra összeér”

  Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem véletlenül viseli ezt a kitüntető címet azóta is, hiszen jelmondatához híven, itt a bor és a kultúra valóban összeér. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 22. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket, mely idén kétnaposra bővül.
 • Grillezés a szabadban

  Amint itt a jó idő, alig várjuk, hogy egy jót grillezzünk a szabadban. A pácolt húsok, fűszeres zöldségek íze már a szánkban, de mielőtt a grillen sült ételeket élvezhetnénk, van néhány teendő, amit el kell végeznünk. Vegyük sorra őket!
 • Gasztroélmények éve 2016

  A turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését célozza az az újabb történelmi jelentőségű megállapodás, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint 17 szakmai szervezet írt alá március 24-én Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A nemzeti marketingszervezet kezdeményezésére megszületett „Deklaráció a magyar gasztronómiáról” többek között azokat a közös alapelveket és célokat rögzíti, amelyek szem előtt tartásával és követésével a magyar gasztronómia hatékonyabban járulhat hozzá az országkép formálásához, a turisztikai kínálat bővítéséhez, valamint a helyi és regionális keresletélénkítéshez.
 • Indiai íz- és egészségfesztivál

  Gasztronómia, életmód, egészség és önismeret. Idén 4. alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból.
 • Magyar és angol vendégek kedvence a Pink Cadillak California

  A Ráday utcát már évek óta kultutcaként emlegetik, ahol számtalan rendezvény, fesztivál és koncert van minden évben, és ahol a kultúra és a gasztronómia találkozik. Hozzá kell tenni, hogy az angolnyelv-vizsgára készülők is igénybe vehetik például a Pink Cadillac California éttermet, mert nyáron Anglia szinte összes nyelvjárását megismerhetik ebben a kedves étteremben.
 • Széll Tamás képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén

  Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A versenyzőknek kecsegéből és annak kaviárjából, valamint szarvasborjúból kellett egyedi hal- és húsételt készíteniük. A hatalmas érdeklődés mellett lezajlott versenyen több szakmai elismerést is kaptak a részvevők. Az európai döntőt május 10–11-én rendezik Budapesten.
 • Kiválasztották a legjobb magyar séfeket és a legjobb kávés receptet

  A séfek olimpiájaként számon tartott Bocuse d’Or december 13-i magyarországi elődöntőjén Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo és Győrffy Árpád jutott tovább a döntőbe, szabadkártyával pedig Széll Tamás, a 2013-as világdöntőn kiválóan szereplő séf. Közülük választják majd ki februárban azt, aki hazánkat képviseli a 2016 májusában Budapesten rendezendő Bocuse d’Or Europe-versenyen. A versenyzők felkészülését segítő Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú támogatója a Nespresso. A szakácsok legnagyobb presztízsű versenyét nemzetközi szinten évek óta támogató, prémium adagolt kávékat gyártó vállalat itthon a NoSaltyval közösen receptversenyt indított, ahová bárki nevezhetett kávét tartalmazó receptjével. A kávés különlegességeket beküldő versenyzőket az a megtiszteltetés érte, hogy a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjének zsűrije értékelte alkotásaikat, a receptverseny eredményhirdetését is a december 13-i selejtezőn tartották.
 • Vince-napi hagyományőrző programok a villányi borvidéken

  A villányi borvidéken még nem kezdődött el az igazi tél, de már Szent Vince napjának megünneplésére készülnek. Az egyre népszerűbb Variációk Vincére (január 23-án) számos színes programlehetőséggel várja vendégeit. A Vince-napi népszokások felelevenítése megtöri a tél csendjét a dűlök között. A pincészetek és éttermek alkalomhoz illő bor- és ételkülönlegességekkel várják a látogatókat. 2016-ban már tizenegy borvidéki házigazda csatlakozik a Dűlőjáró Vince-programokhoz.
 • Év végi sütés-főzés

  Még mielőtt úgy éreznénk, hogy áthatolhatatlan kásahegyként tornyosulnak előttünk az év végi ünnepekkel kapcsolatos teendők és azt sem tudjuk, mihez fogjunk, hol kezdjük, vásároljunk magunknak egy új kötényt! Sőt kettőt, mert tavaly megfogadtuk: az utolsó volt, hogy egyedül sütöttünk-főztünk meg mindent a családi közös ünnepre. Az idén vonjunk be a párunkat, a család ráérő tagjait. Több örömöt lelünk majd a finomságok elkészítésében, ha megoszthatjuk a teendőket. Az sem tragédia, ha bizonyos dolgokat készen veszünk meg az üzletben. Így végre magunkra is jut időnk és energiánk az ünnepi készülődés közepette.
 • Variációk bejglire

  Hagyományos karácsonyi édességünk a bejgli, amely nem véletlenül lett olyan amilyen, vagyis diós és mákos.
 • András-napi disznótoros hétvége

  András napja a disznóvágások és a disznótoros összejövetelek kezdetét jelzi. Ez alkalomból november utolsó hétvégéjén terítékre kerülnek a téli szezon legkedveltebb étkei.
Következő oldal »« Előző oldal
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum