Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. október 19., csütörtök, Nándor napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
  • 7 nap a kulináris élvezetek jegyében

    Az ősz beköszöntével ismét elindul az Országos étteremhét, ami immár a XI. alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit. A 3300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2016. október 10–16. között kóstolhatják meg az érdeklődők. Az őszi programban több mint 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, amelyekbe már szeptember 21-től lehet előzetesen asztalt foglalni, kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.
  • 2016 legjobb sörkorcsolyái

    Első ízben választotta ki a Sörszövetség Magyarország sörkorcsolyáit a láger, a búza és a barna sör kategóriákban. 49 pályázat közül öttagú szakmai zsűri választotta ki a legfinomabb sörkorcsolyákat. Az idei győztesek a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta.
  • Sörgasztronómiai hét indul Budapesten

    Szeptember 23–29. között kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal harmonikusan párosító étlapot kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.
  • Krak’n Town

    Szeptember 1-jén robbant be Budapest turisztikai és gasztronómiai kínálatába a Steampunk Saloon. A Krak’n Town ugyanis 300 négyzetméteren egyesíti a gasztronómia, a művészet és a szórakozás egységét.
  • A kecskesajtos Big MEKK lett Az év strandétele

    A Balatoni Kör által alapított Az év strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big MEKK nyerte. A badacsonyi Kishableány és a boglári Paletta specialitása egyszerre különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető és univerzális strandétel. Még azok is kedvelik, akik nem rajonganak a rántott sajtért és hasonlókért.
  • Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

    Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a sör világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.
  • A balatoni halászlé titka

    A híres magyar halászlék – a szegedi, a bajai, a paksi, azaz a tiszai és a dunai halléfajták – mellett méltatlanul háttérbe szorul a balatoni, pedig legalább akkora hagyománya, kultúrája és receptúrája létezik.
  • Gyümölcsös nyári finomságok

    Nagyanyáink nyári süteményreceptjei kivétel nélkül az éppen érő gyümölcsök felhasználásával készültek, kevés munkával és sok ötlettel. A legnagyobb sikert a túró és a tejföl sajátos ízével összehangolt piskóták, piték aratták.
  • Minden ízében Bükfürdő

    Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bükfürdő idén is megízesíti a nyarat.
  • Magyarország legjobb lángosozóját keresi a Vénusz

    Kedvenc lángosozó a Balaton-parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz lángosvoks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdeti meg a Vénusz – a finom lángosok elengedhetetlen hozzávalója – az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújul és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözik, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni és szavazni rájuk, valamint a lángosozók is egyszerűbben nevezhetik lángossütőjüket.
  • Hungarikum lett az Univer Piros Arany és az Erős Pista

    A Hungarikum Bizottság döntése értelmében a kecskeméti székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. klasszikus ételízesítői, az Univer Piros Arany és az Erős Pista felvételt nyertek a Hungarikumok Gyűjteményébe.
  • Szerzetesek asztalánál

    Mi közük a szerzeteseknek a gasztronómiához? Több, mint gondolnánk. A kora középkor óta szigorú szabályok szerint olyan egészségesen étkeznek, hogy azt egy fitneszguru is megirigyelhetné, de szabályaik nemcsak a test, hanem a szellem és a lélek épségét is szolgálják.
  • Zsidó művészet és gasztronómia a Gellért Szállóban

    Gasztrokulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest egyik legnevesebb szállodája.
  • 3. Food Truck Show

    A Food Truck Show gasztrofesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket.
  • „Palkonya, ahol a bor és a kultúra összeér”

    Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem véletlenül viseli ezt a kitüntető címet azóta is, hiszen jelmondatához híven, itt a bor és a kultúra valóban összeér. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 22. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket, mely idén kétnaposra bővül.
  • Grillezés a szabadban

    Amint itt a jó idő, alig várjuk, hogy egy jót grillezzünk a szabadban. A pácolt húsok, fűszeres zöldségek íze már a szánkban, de mielőtt a grillen sült ételeket élvezhetnénk, van néhány teendő, amit el kell végeznünk. Vegyük sorra őket!
  • Gasztroélmények éve 2016

    A turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését célozza az az újabb történelmi jelentőségű megállapodás, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint 17 szakmai szervezet írt alá március 24-én Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A nemzeti marketingszervezet kezdeményezésére megszületett „Deklaráció a magyar gasztronómiáról” többek között azokat a közös alapelveket és célokat rögzíti, amelyek szem előtt tartásával és követésével a magyar gasztronómia hatékonyabban járulhat hozzá az országkép formálásához, a turisztikai kínálat bővítéséhez, valamint a helyi és regionális keresletélénkítéshez.
  • Indiai íz- és egészségfesztivál

    Gasztronómia, életmód, egészség és önismeret. Idén 4. alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból.
  • Magyar és angol vendégek kedvence a Pink Cadillak California

    A Ráday utcát már évek óta kultutcaként emlegetik, ahol számtalan rendezvény, fesztivál és koncert van minden évben, és ahol a kultúra és a gasztronómia találkozik. Hozzá kell tenni, hogy az angolnyelv-vizsgára készülők is igénybe vehetik például a Pink Cadillac California éttermet, mert nyáron Anglia szinte összes nyelvjárását megismerhetik ebben a kedves étteremben.
  • Széll Tamás képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén

    Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A versenyzőknek kecsegéből és annak kaviárjából, valamint szarvasborjúból kellett egyedi hal- és húsételt készíteniük. A hatalmas érdeklődés mellett lezajlott versenyen több szakmai elismerést is kaptak a részvevők. Az európai döntőt május 10–11-én rendezik Budapesten.
Következő oldal »« Előző oldal
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum