Cikkarchívum – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2017. október 19., csütörtök, Nándor napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Cikkarchívum

Cikkek szűrése
Régió
Következő oldal »« Előző oldal
 • 7 nap a kulináris élvezetek jegyében

  Az ősz beköszöntével ismét elindul az Országos étteremhét, ami immár a XI. alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit. A 3300 forinttól kezdődő 3 fogásos menüsorokat 2016. október 10–16. között kóstolhatják meg az érdeklődők. Az őszi programban több mint 110 magyarországi közép- és felső kategóriás étterem vesz részt, amelyekbe már szeptember 21-től lehet előzetesen asztalt foglalni, kizárólag a www.etteremhet.hu weboldalon keresztül.
 • 2016 legjobb sörkorcsolyái

  Első ízben választotta ki a Sörszövetség Magyarország sörkorcsolyáit a láger, a búza és a barna sör kategóriákban. 49 pályázat közül öttagú szakmai zsűri választotta ki a legfinomabb sörkorcsolyákat. Az idei győztesek a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta.
 • Sörgasztronómiai hét indul Budapesten

  Szeptember 23–29. között kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal harmonikusan párosító étlapot kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt.
 • Krak’n Town

  Szeptember 1-jén robbant be Budapest turisztikai és gasztronómiai kínálatába a Steampunk Saloon. A Krak’n Town ugyanis 300 négyzetméteren egyesíti a gasztronómia, a művészet és a szórakozás egységét.
 • A kecskesajtos Big MEKK lett Az év strandétele

  A Balatoni Kör által alapított Az év strandétele díjat idén a kecskesajtos-bazsalikomos Big MEKK nyerte. A badacsonyi Kishableány és a boglári Paletta specialitása egyszerre különleges, harmonikus, viszonylag könnyen elkészíthető és univerzális strandétel. Még azok is kedvelik, akik nem rajonganak a rántott sajtért és hasonlókért.
 • Keresik Magyarország sörkorcsolyáját

  Idén először hirdet pályázatot éttermek, vendéglátósok számára a sör világnapja alkalmából a Sörszövetség, amelynek célja, hogy megtalálja Magyarország sörkorcsolyáját. A szomszédos országokban a sör és gasztronómia kéz a kézben járnak, a szövetség szeretné, ha itthon is elkészíthetnénk azokat a kísérő falatokat, amelyek legjobban illenek kedvenc italunkhoz.
 • A balatoni halászlé titka

  A híres magyar halászlék – a szegedi, a bajai, a paksi, azaz a tiszai és a dunai halléfajták – mellett méltatlanul háttérbe szorul a balatoni, pedig legalább akkora hagyománya, kultúrája és receptúrája létezik.
 • Gyümölcsös nyári finomságok

  Nagyanyáink nyári süteményreceptjei kivétel nélkül az éppen érő gyümölcsök felhasználásával készültek, kevés munkával és sok ötlettel. A legnagyobb sikert a túró és a tejföl sajátos ízével összehangolt piskóták, piték aratták.
 • Minden ízében Bükfürdő

  Nyugat-Dunántúl egyik legsokoldalúbb fürdővárosa, Bükfürdő idén is megízesíti a nyarat.
 • Magyarország legjobb lángosozóját keresi a Vénusz

  Kedvenc lángosozó a Balaton-parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz lángosvoks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food klasszikust megkóstolni. Már ötödik alkalommal hirdeti meg a Vénusz – a finom lángosok elengedhetetlen hozzávalója – az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújul és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözik, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni és szavazni rájuk, valamint a lángosozók is egyszerűbben nevezhetik lángossütőjüket.
 • Hungarikum lett az Univer Piros Arany és az Erős Pista

  A Hungarikum Bizottság döntése értelmében a kecskeméti székhelyű, 100%-ban magyar tulajdonban lévő Univer Product Zrt. klasszikus ételízesítői, az Univer Piros Arany és az Erős Pista felvételt nyertek a Hungarikumok Gyűjteményébe.
 • Szerzetesek asztalánál

  Mi közük a szerzeteseknek a gasztronómiához? Több, mint gondolnánk. A kora középkor óta szigorú szabályok szerint olyan egészségesen étkeznek, hogy azt egy fitneszguru is megirigyelhetné, de szabályaik nemcsak a test, hanem a szellem és a lélek épségét is szolgálják.
 • Zsidó művészet és gasztronómia a Gellért Szállóban

  Gasztrokulturális kirándulásra hívja a zsidó muzsika és konyhaművészet kedvelőit június 2-án Budapest egyik legnevesebb szállodája.
 • 3. Food Truck Show

  A Food Truck Show gasztrofesztivál elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a legjobb minőségi ételeket, italokat kínáló, vendéglátó járműveket.
 • „Palkonya, ahol a bor és a kultúra összeér”

  Palkonya, mely Európa kulturális faluja volt 2007-ben, nem véletlenül viseli ezt a kitüntető címet azóta is, hiszen jelmondatához híven, itt a bor és a kultúra valóban összeér. A villányi borvidék szívében található település idei legnagyobb rendezvényére készül, immáron 22. alkalommal rendezik meg a Palkonyai pünkösdi nyitott pincéket, mely idén kétnaposra bővül.
 • Grillezés a szabadban

  Amint itt a jó idő, alig várjuk, hogy egy jót grillezzünk a szabadban. A pácolt húsok, fűszeres zöldségek íze már a szánkban, de mielőtt a grillen sült ételeket élvezhetnénk, van néhány teendő, amit el kell végeznünk. Vegyük sorra őket!
 • Gasztroélmények éve 2016

  A turizmus és a gasztronómia erőteljesebb összefonódását és közös népszerűsítését célozza az az újabb történelmi jelentőségű megállapodás, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Zrt., valamint 17 szakmai szervezet írt alá március 24-én Budapesten a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A nemzeti marketingszervezet kezdeményezésére megszületett „Deklaráció a magyar gasztronómiáról” többek között azokat a közös alapelveket és célokat rögzíti, amelyek szem előtt tartásával és követésével a magyar gasztronómia hatékonyabban járulhat hozzá az országkép formálásához, a turisztikai kínálat bővítéséhez, valamint a helyi és regionális keresletélénkítéshez.
 • Indiai íz- és egészségfesztivál

  Gasztronómia, életmód, egészség és önismeret. Idén 4. alkalommal rendezi meg a Lélek Palotája tavaszi fesztiválját. A tavasz az életigenlés évszaka, amikor befogadóbbakká válunk, változtatni akarunk, feléledünk teljes energiával téli álmunkból.
 • Magyar és angol vendégek kedvence a Pink Cadillak California

  A Ráday utcát már évek óta kultutcaként emlegetik, ahol számtalan rendezvény, fesztivál és koncert van minden évben, és ahol a kultúra és a gasztronómia találkozik. Hozzá kell tenni, hogy az angolnyelv-vizsgára készülők is igénybe vehetik például a Pink Cadillac California éttermet, mert nyáron Anglia szinte összes nyelvjárását megismerhetik ebben a kedves étteremben.
 • Széll Tamás képviseli hazánkat a Bocuse d’Or európai döntőjén

  Széll Tamás nyerte a Bocuse d’Or magyar döntőjét, ahol hat induló közül bizonyult a legjobbnak, így ő képviseli a magyar gasztronómiát a világ legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Or európai döntőjén. A versenyzőknek kecsegéből és annak kaviárjából, valamint szarvasborjúból kellett egyedi hal- és húsételt készíteniük. A hatalmas érdeklődés mellett lezajlott versenyen több szakmai elismerést is kaptak a részvevők. Az európai döntőt május 10–11-én rendezik Budapesten.
Következő oldal »« Előző oldal
Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2017 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum