ItthonOtthonVan.hu

Ma 2014. augusztus 12., kedd, Klára napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

A magyar pálinka egyre megbecsültebb lett bel- és külföldön is az elmúlt években, a kormányzat mellett sokan, sokat tettek ezért – mondta Zsigó Róbert, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az országos pálinka- és törkölypálinka-verseny eredményhirdető gáláján. Magyarország legjobb pálinkája 2014-ben a Szicsek Pálinkafőzde Kft. feketeribizli-pálinkája lett.


Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy a kitűnő magyar pálinka megbecsülést szerezzen készítőjének, valamint a kulturált pálinkafogyasztás széles körben elterjedjen, a nemzeti kultúra részévé váljon. Ebben, mint mondta, nagy szerep jut a Pálinka Nemzeti Tanácsnak, amely új alapokra helyezve megszervezte az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyt, és elősegítette, hogy a magyar pálinka nemzeti kinccsé, valódi hungarikummá váljon. A magyar pálinka népszerűsítésében a Nemzeti Pálinka Tanács számíthat az FM támogató együttműködésére.

Jakab István (Fidesz), az Országgyűlés alelnöke, a Pálinka Lovagrend tagja méltatta, hogy a verseny szervezői együttműködésre és összefogásra késztették a szakmát a magyar pálinka jó hírének öregbítése érdekében.

Az idei országos versenyen 50 főzde 335 mintával vett részt. A 335 minta nyolc fő kategóriában – almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyespálinka kategóriában – versenyzett egymással. A bírálók az országos pálinka- és törkölypálinka-versenyen 63 arany-, 114 ezüst- és 99 bronzminősítést osztottak ki.

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2014 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum