ItthonOtthonVan.hu

Ma 2015. február 18., szerda, Bernadett napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

Jövőre április 10. és 26. között rendezik meg a 35. Budapesti Tavaszi Fesztivált, amelynek kiemelt programjaira már lehet jegyet vásárolni – mondta el Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója. A BTF operatív testületének elnöke hangsúlyozta, folytatódik a Művészetek Palotája, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, valamint a Magyar Turizmus Zrt. együttműködése, így tavasszal ismét e három intézmény koordinálja a programokat.

Az eddig megszokottnál kicsit későbbre, április közepére tolt kezdés azt szolgálja, hogy a BTF még stabilabb helyet kapjon az európai fesztiválkínálatban és vonzóbb legyen a külföldiek számára. A szervezők elmondták, őket is meglepte, hogy 2014-es felméréseik szerint a BTF-re ellátogató külföldi turistáknak csaknem a fele 30 év alatti.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese elmondta, nagyon sokan a kulturális programok miatt utaznak Budapestre. Az ő feladatuk az, hogy külföldön is felhívják a turisták figyelmét a hazai programokra.

„Nagyon fontos ezenkívül a kapun belüli kommunikáció. Ha egy vendég ideérkezett  Budapestre, neki fel kell hívni a figyelmét arra, hogy milyen programok, milyen fesztivál van éppen a városban. Fontos a Budapest Airporttól a shuttle-szolgáltatásokon, a taxiszolgáltatásokon át, illetve a szállodákban és az éttermekben annak a kommunikációja abban a 16 napban, hogy milyen programdús, gazdag program található Budapesten.”

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ igazgatója arról beszélt, hogy Budapest kulturális világváros. Azt is mondta, hogy a színházak, múzeumok, galériák mellett új helyszíneken is lesznek előadások.

„Az idei évben először kapcsoljuk be a Papp László Sportarénát, mert két olyan nagy koncertünk van, amely a befogadóképességét tekintve ezt az aréna tudja majd csak produkálni. Tehát itt többezres közönségre számítunk.”

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2015 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum