Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. június 20., szerda, Rafael napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

A korábbi években a Széchenyi fürdő már számos díjjal és elismeréssel büszkélkedhetett, idén – elsőként a budapesti gyógyfürdők sorában – megszerezte a „EuropeSpa”-minősítést „Thermal spa” kategóriában. Szőke László, a Budapest Gyógyfürdői Zrt. vezérigazgatója 2017. május 5-én Bükfürdőn ünnepélyes keretek között vehette át a minősítést igazoló oklevelet. A minősítés megszerzését a Magyar Turisztikai Ügynökség is támogatta.

 

Az Európai Gyógyfürdők Szövetségének (ESPA) kezdeményezésére létrejött minősítés célja, hogy átláthatóságot biztosítson az európai gyógyfürdők világában, elősegítse a megbízható szolgáltatók kiemelését a versenytársak mezőnyéből, megkönnyítve a fogyasztói döntések meghozatalát, és a látogatók részére garanciát nyújtson a fürdőszolgáltatás minőségére a szakmai elvárásoknak megfelelő színvonalon.

A Magyar Termék Nagydíjas Széchenyi gyógyfürdő és uszoda Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma, Pest első gyógyfürdője, amely 1909-től 1913-ig épült klasszicista stílusban. A Széchenyi gyógyfürdő gyógyvize Budapest második legmélyebb kútjából 1246 méter mélyről 76 °C hőmérsékleten érkezik a felszínre. Az épület makettje képviseli Magyarországot a brüsszeli mini Európa-makettkiállításon. A hagyományos gyógyszolgáltatások mellett számos wellness-szolgáltatást is tartalmaz a belépőjegyár, mint például kondicionálóterem, szaunák, aerobic, vízi torna. A 2013-ban bevezetett Zsigmondy klubkártya 50%-os kedvezményt biztosít a vendég részére 4 órás fürdőzésre.

Az éves szinten több mint 1,5 millió vendéget fogadó Széchenyi gyógyfürdő, mint Európa legnagyobb műemlék- és gyógyfürdője, 2010 óta négy, összesen közel 5 milliárd forint értékű jelentősebb felújításon esett át. Az első három felújítás a legsürgősebb, a vendégforgalom által közvetlenül érintett területekre korlátozódott, érintetlenül hagyva az esetenként 50–60 éves gépészeti rendszereket és vezetékeket. A legutóbbi, 2016 őszén lezárult gépészeti korszerűsítés a hideg és termál vizes kutak rekonstrukciója mellett jellemzően az alagsori alapvezetékekre és gépházakra fókuszált. A beruházás 18 hónapon keresztül folyamatos nyitva tartás mellett valósult meg. A korszerűsítés összege 1,5 milliárd Ft volt.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum