Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. április 22., vasárnap, Csilla napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

Különleges és nemes kulturális küldetést vállaltak fel 2015-től  a hagyományteremtő céllal létrehozott Szőlős Pákozd gasztrotalálkozó szervezői. A település múltjára épülő  halászati és szőlészeti hagyományaihoz kapcsolódóan a helyi borkultúrát kiterjesztve június 24-én a határon túli történelmi borvidékeink tradícióinak ápolására, megismertetésére is szerveztek seregszemlét. A szomszédos országokból olyan jól képzett magyar borászok kóstoltatják boraikat, akik – a modern módszerek mellett – még ismerik és gyakorolják a klasszikus magyar termesztési és termelési eljárásokat, használják a jellegzetes magyar fajtákat. Június 23-án, pénteken szakmai napon vitatják meg a nevezett régiókban folyó borászkodás helyzetét, piaci lehetőségeit. Szombaton viszont már a közönség is kortyolhat a legjobb évjárataikból.

A rendezvényen tehát a helyiek mellett a határon túli történelmi borvidékek lankáin termett szőlőből készült borokat ízlelhetik meg  a látogatók. Az esemény másik kiemelt programja a halfőző verseny lesz, amire családok, baráti társaságok nevezhetnek.  

A gasztronómiai élvezetek mellett a program kulturális missziót is teljesít, amennyiben felmutatja a testvér településekhez és saját környezethez egyaránt  kötődő kulturális értékeket is. Lesz szó a halászati tradíciókról, bemutatót tartanak a helyi hagyományőrző csoportok, a játszóházban a kicsik népi gyermekjátékokat tanulhatnak, a kirakodóvásáron előkerülnek a népművészeti termékek, a helyi ízeket őrző kézműves ételek.

A programot hatalmas koncerttel Gönczi Gábor és a Smile Rock Circus zárja.

www.pakozd.hu


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum