Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. július 21., szombat, Dániel napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A hazai uszodák felújítása és modernizálása régóta fennálló igény volt mind a nagyközönség, mind pedig az élsportolók és sportszövetségek részéről – szögezte le Varga Mihály tárcavezető. Kiemelte: a vizes világbajnokság kapcsán az egész főváros számára fontos beruházások valósulhattak meg.

 

A miniszter elmondta: 2010 óta számos fejlesztés készült el, illetve indult el kormánytámogatással Budán is, megemlítve többek között a Széll Kálmán tér teljes felújítását, a fonódóvillamos-beruházást, az újjáépített Klebelsberg-kastélyt, a Millenáris park kibővítését, a Gül Baba türbe és környékének rekonstrukciójárt, valamint a hidegkúti uszodafejlesztést.

Az 1806-ban megnyitott Császár fürdő mellé 1976-ban építették fel a Komjádi sportuszodát, amely az utóbbi években leromlott, méltatlan körülmények között fogadta a nagyközönséget, a válogatott úszókat, a vízilabdázókat és az utánpótlás sportolókat.

Az eltelt 40 évben most először újították fel teljes körűen az uszodát – emelte ki Varga Mihály, hozzátéve, hogy a mintegy hárommilliárd forintos beruházás részeként a kültéri medence gépészete, az előtér és mindegyik öltöző és kiszolgálóhelyiség is megújult.

A létesítmény a vizes világbajnokság idején edzések helyszíne lesz, a nagyközönség előtt szeptemberben nyitja meg kapuit.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum