Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 28., hétfő, Emil napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A létesítményt üzemeltető Síaréna Kft. 2017-ben egy négy évszakos fejlesztési programot valósít meg a magyar állam támogatásával. A beruházás bruttó összköltsége 516 millió Ft, melyből 150 millió Ft állami támogatás.

A fejlesztések célja a kapacitás növelése és a négy évszakos működés. Bár az eplényi sícentrum hazánk legnagyobb télisport-létesítménye, nyilvánvalóvá vált, hogy a növekvő kereslet miatt további kapacitásbővítésre van szükség. A fókuszba a kezdő síelők és a családok kerültek, meghatározva a fejlesztések fő irányvonalát.

A program keretében megépül hazánk legnagyobb kezdő sípályája, amit egy újonnan épülő kétüléses felvonó szolgál majd ki. Az előkészítések már év eleje óta folynak, a munkálatok pedig júniusban kezdődtek el. Természetesen a felvonó és sípályaépítés mellett kényszerűvé válik további infrastrukturális fejlesztés. Eplény eddig is arról volt híres, hogy nagyon sok havat gyártanak a hóágyúkkal, idéntől azonban a másfélszeresére növelik a hógyártó kapacitást. Fejlesztik még a parkolókat, a vendéglátóhelyeket, a pályakarbantartó gépparkot, valamint a síkölcsönzőben is nagymértékű beruházást hajtanak végre.

A növekvő kölcsönzői és sípálya-kapacitás révén még több kezdő befogadására lesz alkalmas a létesítmény. A síelés ugyanis már nem csupán a jómódúak sportja, az átlagember is nyugodtan belekezdhet a téli sportokba hazánkban, nyugati színvonalú feltételekkel. Az elért eredmények alapján büszkén állítható, hogy a síelés egyre inkább a tömegsport irányába tolódik el. Ezt segíti elő a Síaréna Kft. által már negyedik éve működtetett iskolai síoktatási program, melynek keretében az intézményfenntartó szervezettel karöltve nyújt a Síaréna Kft. jelképes áron síelési lehetőséget az iskolás gyermekeknek.

 A meglévő négyüléses felvonó Eplényben már 2012 óta működik nyáron is mint libegő, valamint a hegyi kerékpározás szállítóeszközeként. Az újabb ülőlift jó szolgálatot tesz majd a nyáron is aktív sícentrum életében. Ehhez társul még számos élményelem, amelyek még vonzóbbá teszik a családok számára Eplényt. A nyári attrakció neve Kalandhegy lesz. Az új arculat magában foglalja a libegőt, a kilátót, a kerékpáros pályákat, a tanösvényeket, az épülő játszóteret, a már elkészült mezítlábas ösvényt, valamint a kalandpályákat. 

Az állami támogatás láthatóan jó irányba mozdítja elő a síterep fejlődését, hiszen még több ember számára biztosít sportolási lehetőséget, illetve elősegíti az egész éves működést.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum