Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 28., hétfő, Emil napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

A Zalaerdő Zrt. Zalaegerszegi Erdészetének tájékoztatása szerint ismét látogatható lesz a Csácsbozsoki Arborétum, amelyet korábban a viharkárok miatt voltak kénytelenek lezárni.


Az augusztus 10-i vihar nem kímélete a zalaegerszegi arborétumot sem, azonban a látogatók ismét birtokba vehetik a csodálatos területet.

A Csácsbozsoki Arborétum Zalaegerszeg keleti határában, a városközponttól körülbelül 4 kilométerre található. A 83 hektáros védett terület egykor a zalavári apátság birtoka volt, melyet már a második világháború előtt az egerszegiek kedvelt kirándulóhelyeként tartottak számon. Miután a terület a zalaegerszegi erdészet kezelésébe került, kutatási és oktatási céllal létrehoztak egy 16 jegenyefenyő fajból álló kísérleti területet, ahol az egyes fajok ültetési hálózatának és növekedésének összefüggéseit vizsgálták.

A zalaegerszegi önkormányzat az arborétum magterületét 2001-ben helyi jelentőségű természeti értéknek nyilvánította. Az arborétumban a védett növényfajok közül megtalálható egyebek mellett a szálkás pajzsika, a szártalan kankalin, a turbánliliom, a farkasboroszlán, a ciklámen, a pirítógyökér, a kétlevelű sarkvirág, a tavaszi tőzike, továbbá számos madársisak és nőszőfű faj.

Nyitvatartás: április 1-jétől szeptember 30-ig szombaton és vasárnap, továbbá ünnepnapokon 9–19 óra között, október 1-jétől november 15-ig szombaton és vasárnap, továbbá ünnepnapokon 9–16 óra között. Hétköznap csoportok számára előzetes bejelentkezéssel áll rendelkezésre a Zalaegerszegi Erdészet.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum