Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 28., hétfő, Emil napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A maga nemében egyedülálló kiállítás nyitja meg kapuit „Pszichiátria – Segítség vagy megtévesztés?” címmel szeptember 14-én Budapesten a VII., Rákóczi út 45-ben.

 

A nem szokványos kiállítás anyaga az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nemzetközi emberi jogi szervezet több mint 40 évnyi, kiterjedt jogvédő és kutatómunkája eredményeit összegzi: a kiállított anyag – amely az Egyesült Államokban került nagy sikerrel először megrendezésre, majd bejárta Európa szinte minden nagyvárosát – eddig soha nem látott alapossággal mutatja be a pszichiátriai visszaélések széles skáláját, illetve azt, hogy napjaink pszichiátriája milyen hatást gyakorol a társadalomra.

Az érdeklődő a kiállításon választ kaphat rá, miért történnek botrányok Magyarországon is a pszichiátriai intézetek körül – gondoljunk a rendszeresen napvilágra kerülő embertelen bánásmódra és az elhanyagolt emberi jogokra –, illetve hogy milyen közös nevező áll a kedélyeket borzoló, értelmetlen ámokfutások és családgyilkosságok mögött, amelyekkel már Magyarországon is rendszeresen szembesülnünk kell.

A látogatók tájékozódhatnak – többek között – arról is, milyen rejtett kapcsolat áll fenn a terrorizmus és a pszichiátria között, továbbá fény derül arra, kik és hogyan fejlesztették ki a ma már többnyire embertelennek tartott pszichiátriai agyműtéteket és sokk-kezeléseket (s hogy ezeket mire használják napjainkban).

A kiállítás képet ad arról is, mekkora hasznot hoz manapság a pszichiátriának a tudatmódosító gyógyszerek széles körű társadalmi terjesztése, és miként történhetett meg az, hogy világszerte ma már mintegy 20 millió gyermekkel szedetnek függőséget okozó pszichiátriai szereket. A vándorkiállítás dokumentumfilmjei számos más információt is közölnek, amelyek a nagyközönség számára másutt nem hozzáférhetők.

Megtekinthető 2017. szeptember 14-től október 1-jéig naponta 10–20 óráig.

A kiállítás megnyitója szeptember 15-én 11 órakor lesz.

A belépés díjtalan.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum