Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 28., hétfő, Emil napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

Budapest egyik legszebb fesztiválhelyszíne, a Bálna melletti Nehru-part adott otthont az elmúlt hétvégén első ízben megrendezett Transylvanicum Fesztiválnak, ahol a résztvevők nemcsak ízes beszéddel, hanem az erdélyi konyhavilág hamisítatlan ízeivel, jellegzetes ételeivel, kézműves vásárral, valamint színes és ingyenesen látogatható programkavalkáddal is találkozhattak. Az esemény hihetetlen sikerrel, nagyon sok látogatóval és fergeteges hangulatban zárult.

A rendezvény fővédnöke Tarlós István főpolgármester volt, aki elkötelezett híve Erdélynek, számos alkalommal tesz látogatást Székelyföldön. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy minél több ilyen hagyományteremtő, az összetartozást hangsúlyozó rendezvény legyen, és hogy a budapestiek közül minél többen ellátogassanak Erdélybe, a határon túlra, hogy megismerhessék a magyar nemzettársainkat, illetve azt a csodálatos világot, ahol ők élnek – mondta el dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az esemény sajtótájékoztatóján.

A hagyományteremtő szándékkal megrendezett Transylvanicum Fesztivállal a szervezők célja az volt, hogy nosztalgiát ébresszenek azokban, akik már felfedezték Erdélyországot, akik pedig még nem jártak ott, a fesztivált követően bizonyosan kedvet kapjanak egy erdélyi, székelyföldi kiránduláshoz, hogy megtapasztalhassák az ottani emberek vendégszeretetét, közvetlenségét, barátságos hozzáállását, és nem mellékesen a táj szépségeit, értékeit.

A szervezők ezen törekvéséhez kitűnő terepnek bizonyult a három napra Budapest szívébe varázsolt gasztrokulturális összművészeti fesztivál, ahol közel harminc kézműves ezernyi portékája, finom falatok, mint a töltött káposzta, a miccs, az ordás palacsinta vagy a nemrégiben hungarikummá vált Vitéz kürtőskalács, valamint kiváló erdélyi pálinkák, Tiltott Csíki Sör és kitűnő talpalávaló várta a nagyérdeműt. A bőséges programválaszték részeként színpadra lépett egyebek mellett Keresztes Ildikó, a gyergyószentmiklósi No Sugar, Szőcs Renáta vagy Baricz Gergő és zenekara, az Electronic Sheep.

Az esti nagykoncerteken kívül Erdély különféle tájegységeinek néptáncosai, népdalénekesei mutatták be, hogy milyen is a valódi székely virtus, életstílus, de a hagyományőrző kézműves mesterségek bemutatóját, az Erdélyi Pálinka Lovagrend előadását is láthatták, hallhatták az érdeklődők.

A nagyok mellett a legkisebbekre is gondoltak a szervezők, hiszen vasárnap délelőtt az aprók táncházával és Soós Emőke, székely mesemondó előadásával várták a gyerekeket.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum