Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. május 28., hétfő, Emil napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A szeptember 16–17-i hétvégén három helyszínen is várjuk a közösségi közlekedés szerelmeseit. A látogatók a két nap alatt díjmentesen tekinthetik meg a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumot, a Földalatti Vasúti Múzeumot, valamint vasárnap a Ferenc áramátalakítót, amelynek során állandó és időszakos tárlatainkkal, valamint a mindennapokban ritkán látható kulisszatitkokkal várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Városi Tömegközlekedési Múzeum

2000 Szentendre, Dózsa György út 3.

Nyitvatartási idő a KÖN alatt: 2017. szeptember 16–17. 10–17 óra.

A program ideje alatt a belépés díjmentes.

A BKV Zrt. mintegy 70 felújított járművet és számos egyéb tárgyi emléket bemutató ipartörténeti szakgyűjteményének egy több mint 100 éves műemléki épület, az egykori HÉV-kocsiszín ad otthont. A múzeum öt kiállítótermében – köztük a kocsiszín eredeti helyén megtekinthető hajdani kovácsműhelyben – és a szabadtéri kiállítóterületen a városi közösségi közlekedés történetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

Földalatti Vasúti Múzeum

1052 Budapest, Deák téri aluljáró

Nyitvatartási idő a KÖN alatt: 2017. szeptember 16–17. 10–17 óra.

A program ideje alatt a belépés díjmentes.

A múzeum állandó kiállítása és műemléki épülete az 1896-ban – a kontinensen elsőként – átadott földalatti vasút múltját mutatja be. Az UNESCO-világörökség részét képező autentikus helyszínen, a földalatti vasút egy eredeti alagútszakaszában, a korszak hangulatát idéző környezetben (Zsolnay-csempeburkolat, eredeti állomásfelirat) tekinthetik át a földalatti több mint 120 évet felölelő történetét az érdeklődők.

 

Keréknyomok – Külföldi közlekedési kitekintő

A hétvége alkalmából a Keréknyomok – Külföldi közlekedési kitekintő című időszaki tárlatunk is díjmentesen megtekinthető. A kiállítás több jelentős európai közlekedési vállalat történeti értékeiből is ízelítőt ad, ezen kívül Ausztrália és Brazília közlekedésének múltjába és jelenébe is bepillanthatnak látogatóink.

 

Ferenc áramátalakító

1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 7.

Nyitvatartási idő a KÖN alatt: 2017. szeptember 17. 9–14 óra.

A program ideje alatt a belépés díjmentes. Épületvezetések a létszám függvényében a program ideje alatt folyamatosan indulnak.

A városi közúti villamosközlekedés áramellátását biztosító áramátalakítás egyedülálló ipari emlékét, az elmúlt több mint 100 év főbb gépegységeit tekinthetik meg az érdeklődők az 1908-ban épült Ferenc áramátalakítóban.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum