Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2023. február 1., szerda, Ignác napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

A Ráday Korzó szervezői szeptember 22–23-án arra vállalkoznak a mintegy 40 csatlakozóval, hogy megmutassák, milyen is valójában az élet az utcában. Szélesre tárják ugyanis kapuikat az üzletek, a galériák, a pékek, a cukrászda, a virág- és a könyvesbolt is, de különleges egyházi és templomi helyszíneket, egyetemet és menő hamburgerezőt is találunk a csapatban. Ráday Korzó idén először.

 

Közös kocogás, élő henteskritika, kerekasztal-beszélgetések, krimiklub, koncertek, kenyér- és kalácssütés, romaképmatiné, városi séták, kiállítások, divatbemutató, mobilapptúra, hajvágás és nyelvórák, science shop, virágmesék és re-concept, és itt abba is hagyjuk a fölsorolást, mert ilyen és ehhez hasonló különleges programok tucatjaival van tele a naptár szeptember 22-én, pénteken és 23-án, szombaton a Ráday utcában.

Eddig már több mint 40 helyi kávézó, galéria, kisbolt és közösség csatlakozott a Ráday Korzó másfél napos eseményéhez programjaival. Az ötlet belső-ferencvárosi magánszemélyek és civil szervezetek kezdeményezéséből született meg, alapvetően azzal a szándékkal, hogy Belső-Ferencváros lakói, legyen az pékség vagy könyvesbolt, kávézó vagy egyházi gyűjtemény megmutathassák magukat a szomszédaiknak, a környékbelieknek és természetesen a látogatóknak.

Fullajtár Andrea Marlene Dietrichet idézi meg a Manga Cowboyban, a Boldogasszony Iskolanővérek megmutatják a nővérkertet, ahol sétálni és beszélgetni lehet, a Két Egér Könyvesboltban interaktív mesejáték lesz, a Skandináv Házban ingyenes svéd- és norvég-próbaórákat vehetünk, de körbe is kocoghatjuk Belső-Ferencvárost, ahogy kenyeret is süthetünk a pékekkel a Butter Brothersban, vagy Dürer-metszeteket nézegethetünk a Ráday Gyűjteményben és a sor még bőven folytatódik. Több kávézóban is lesznek koncertek, sőt még a 2B Galériában is szól majd a jazz. És hogy mit keres a Rádayban a Voyager–1 űrszonda? Az is kiderül.

Az esemény 100%-ban független, helyi és közösségi kezdeményezés, élén a Ferencvárosi Közösségi Alapítvánnyal.

A Ráday Korzó együttműködő partnere a Ráday Soho Kulturális Egyesület, amely a Ráday Korzót követően szeptember 27-én ingyenes városnéző túrákat tart a Ráday utcában: bevasarloutcak.hu.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2023 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum