Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. szeptember 25., kedd, Eufrozina napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A világ legnagyobb sörfesztiválja az idén ötödik alkalommal látogat el Budapestre, valamint első alkalommal Szombathelyen is várja sörkedvelőket.

 

Az Oktoberfest Európa egyik legnagyobb őszi sörünnepe immár  több mint 200 éve  összehozza sörkedvelőket, és jó szórakozást nyújt azoknak is, akik csak alkalomszerűen, az esemény kedvéért válnak sörfogyasztóvá. A rendezvény a világ számos országában népszerű, a bajor sörfővárosból, Münchenből indulva meghódította Párizst, New Yorkot, sőt Sydneyt. Budapesten is hagyománya van már: 2017-ben október 5. és 8. között az Oktoberfest ötödik alkalommal várja a sörkedvelő közönséget. Ezúttal a budapesti Kincsem Parkban ünnepelhetnek a sörök és finom ételek szerelmesei.

A legnagyobb őszi sörünnep hatalmas területén óriás sörsátrakkal, több színpaddal, hangulatidéző sramlizenéivel, hivatalos Paulaner Oktoberfest shoppal, kalandparkkal és lóversenyekkel is találkozhatnak az érdeklődők. Az Oktoberfest Budapest négy napja alatt több mint 50 fellépő váltja majd egymást a színpadokon.

2017 különleges év a magyar Oktoberfest számára, hiszen idén Budapest mellett  a sörünnep első alkalommal kerül megrendezésre Szombathelyen a Történelmi Témaparkban október 13–15. között. Szombathelyen 2000 négyzetméteres eredeti, Paulaner Oktoberfest München sörsátorral, hazánk legnagyobb együtteseivel, pénteken Republic-koncerttel, szombaton az ország legnépszerűbb retrósztárjaival, vasárnap a Wellhellóval, és mindennap hangulatidéző sramlizenével készülnek a szervezők.

A vendégek mindkét fesztiválon különleges bajor ételspecialitásokat kóstolhatnak: olyan klasszikusokat, mint a Wiesn-Hendl, azaz grillezett csirke krumplisalátával vagy káposztasalátával, sült csülök, bajor kolbászkák és a kihagyhatatlan bajor perec, a Brezn. Az édesszájúaknak pedig szív alakú mézeskaláccsal, császármorzsával és forró rétessel kedveskednek.

És végül  meg egy fontos információ: a bajor ételek és a Paulaner sör mellett több mint 30 hazai kézműves sörfőzde mintegy 200-fajta söre is bemutatkozik, hogy még teljesebb legyen a hangulat.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum