Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 16., kedd, Gál napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

Természetesen a 200 évvel ezelőtt született költőnk, Arany János előtt tiszteleg az októberben forgalomba állított villamos, ami az egyik legszebb fővárosi vonalon jár.  A Petőfi Irodalmi Múzeum Önarckép álarcokban című Arany-emlékkiállítását hirdető szerelvénnyel a 2-es vonalán év végéig lehet majd utazni.


Az elmúlt napokban különleges látnivalóval bővült a fővárosi tömegközlekedés.  A 2-es vonalán járó Arany-villamos nem csak feltűnő, de informatív is, belül több tájékoztatótáblán olvashatunk érdekességeket a költőről utazás közben.

A vonal kiválasztása sem volt véletlen. Azon kívül, hogy Európa egyik legszebb villamos útvonaláról beszélünk, többek között érinti az Arany-életmű meghatározó helyszíneit, a Magyar Tudományos Akadémiát, aminek Arany előbb rendes tagja, majd 1870-től főtitkára lett. A hagyaték szempontjából is fontos hely a Magyar Tudományos Akadémia, hiszen évtizedek óta ott őrzik Arany híres Kapcsos könyvét a nyilvánosságtól elzárva. Most viszont kölcsönadták az értékes kéziratot a Petőfi Irodalmi Múzeumnak az emlékév alkalmából megrendezett kiállításra, hogy a látogatók is eredetiben láthassák azt. És ha már Kapcsos könyv, Arany utolsó versciklusa, az Őszikék több darabja kedves helyén, a Margit-sziget fái alatt született, ami csak pár perc séta a 2-es villamos végállomásától.

Aki szeretne felülni az Arany-villamosra, az keresse a BKK-futár alkalmazásán keresztül a 1352-es szerelvény menetrendjét.


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum