Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 16., kedd, Gál napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

Megtekinthető: 2017. október 29-én 18 órától november 19-ig naponta 8–22 óráig. A kiállítás november 1-jén is nyitva tart. A tárlat mindennap meghosszabbított nyitvatartással várja majd a látogatókat a Szent István Király Múzeum Fő utca 6. szám alatti épületében.

 

A Seuso-kincs a legjelentősebb ismert késő római ötvösművészeti leletegyüttes, melyet néhány évtizeddel ezelőtt, a '70-es években találtak meg Kőszárhegy mellett, majd illegális körülmények között jutott ki az országból. A Szent István Király Múzeum dísztermében tárolóvitrinekben most együtt lesz látható mind a tizennégy, étkezéshez és tisztálkodáshoz használt ezüstedényből álló ókori római eredetű kincslelet. A Seuso-kincs, amely „az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete” magyarországi bemutatásának első állomása Székesfehérvár.

 

Belépőjegyek: teljes árú: 600 Ft, kedvezményes (diák, nyugdíjas): 300 Ft, szervezett iskolai csoportoknak a belépés díjtalan! Tárlatvezetés (csoportoknak) díjtalan. Múzeumpedagógiai foglalkozás (szervezett iskolai csoportoknak) díjtalan.

 

Hasznos információk látogatók számára: A kiállítótérben egyszerre maximum 40 fő tartózkodhat, ezért várakozásra lehet számítani. A regisztrált, időpontra érkező csoportok belépésnél előnyt élveznek. A kiállítás megtekintése ebben az esetben nem érkezési sorrendben történik. A ruhatár használata kötelező és ingyenes, a kiállítótérbe csak kisebb kézitáska vihető be, amely mérete nem haladhatja meg a 30x30 cm-t. Hátizsákot a kiállítótérbe bevinni tilos. A ruhatárban elhelyezett tárgyakért felelősséget nem vállalunk. Babakocsit, nagyméretű tárgyat, esernyőt, sétabotot a kiállításba bevinni nem lehet. A fényképezés, videófelvétel készítése tilos, fotójegy váltására sincs lehetőség. Mobiltelefonnal sem lehet felvételeket készíteni. A kiállítótérbe ételt, italt bevinni nem lehet. Az emeleti pénztárban csak készpénzfizetés lehetséges, a földszinten készpénz és bankkártya. Dohányzás a múzeum területén tilos!

Lehetőség van 20 fő feletti csoportoknak időpontfoglalásra az alábbi honlapon: http://www.szekesfehervar.hu/elindult-a-bejelentkezes-az-oktober-29-en-nyilo-seuso-kialllitasra, illetve telefonon és e-mailen. Egy időpontban maximum 35 fős csoportot tud fogadni a múzeum. Bejelentkezés: (csoportos és egyéni is): telefon: (+36-70) 866-6838, (+36-70) 932-3919 (hétfőtől péntekig 8–18 óráig).

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum