Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 15., hétfő, Teréz napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

December első hétvégéjén indul a balatoni téli szezon Balatonlellén műjégpályával, karácsonyi vásárral, adventi gasztropiknikkel, Mikulás-regatta vitorlásversennyel és szakmai programokkal. Igazi turisztikai kavalkád vár mindazokra, akik elhiszik, hogy a magyar tenger minden évszakban páratlan élményeket kínál.

 

Néhány évvel ezelőtt még furcsán néztünk, amikor a BL YachtClub csapata téli rendezvényeket kezdett szervezni, múlt télen már azon sem lepődtünk meg, hogy műjégpályát telepítettek a Balaton-partra, jégkörhintát vágtak a tóba és jégkacsát építettek. Idén még erősebb fokozatra kapcsolnak: egy héttel a műjégpálya megnyitása után, december első hétvégéjén hatalmas attrakciókkal készülnek. Harmadik alkalommal rendezik meg a Balatonlellei karácsonyi vásárt, ahol közel 30 különleges kézművesárussal, gyermekjátszóházzal és igazi téli különlegességekkel találkozhatunk.

A Balatoni Kör kiemelt rendezvényeként ugyanekkor szervezik az I. Balatoni adventi gasztropikniket, ahol egész napos élőzene mellett kóstolhatjuk meg a tó északi és déli oldaláról érkező éttermek, borászatok, cukrászdák, pálinka- és sörfőzők kínálatát. Jelen lesz a Kistücsök, a Paletta, a Neked Főztem, a Baricska, a Gianpiero’s, a Szigligeti Kikötő étterem és a Villa Kabala, ihatunk a Laposa-, a Bujdosó-, a Gyukli-, a Dobosi-borokból, a Gyümölcs Wellnessközpont pálinkájából és a Hedon söreiből, de megkóstolhatjuk a Villa Gréta különleges süteményeit is.

Mivel a helyszín egy kikötő, napközben megcsodálhatjuk a II. Mikulás-regatta vitorlásverseny mezőnyét, a bátrabbak akár be is nevezhetnek a versenyre, amire már rekordszámú, több mint 20 egység adta le a nevezését. „Végre el kellene jutni oda, hogy a Balaton nem egyenlő a nyár, lángos, strand szavak hármasával, hanem egy egész évben lüktető turisztikai desztináció” – mondta Tóth Balázs, a BL YachtClub ügyvezetője.

A szervezők véleménye szerint egy fecske nem csinál nyarat, sem telet, így december 2-án 11 órakor szakmai program keretein belül vitatják meg a téli Balatonban rejlő lehetőségeket és veszélyeket. A Balaton Konzílium 3., a Csopaki Kódex, a Balatoni Kör, a Rizling Generáció és az Északipart magazin kezdeményezésére létrejött fórum- és beszélgetéssorozat a régió legfontosabb ügyeit vitatja meg. Mostani téma, hogy hogyan lehet valóságosan négyévszakossá tenni a Balatont, mit kell ezért tenni a szolgáltatóknak, milyen infrastruktúrára van ehhez szükség és mit kínáljunk az idelátogatóknak. A beszélgetésen helyi vállalkozók mellett részt vesz a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Balatoni Szövetség, a Balatoni Turizmus Szövetség, a Balatoni Fejlesztési Tanács és a Balatoni Kör képviselője is.

 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum