Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. október 15., hétfő, Teréz napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

A koncert hangulata a Broadway show-k világát idézi, ugyanakkor a dalok Fenyvesi Márton új, izgalmas hangszerelésében és hangzásvilágukban egyediek, modernek, különlegesek. Akik jól ismerik az esten fölcsendülő Gershwin-dalokat, azok számára is tartogatnak meglepetéseket.

 

„Régóta érlelődik bennem, hogy szeretnék egy egész estés műsort szentelni egyik legkedvesebb zeneszerzőmnek, George Gershwinnek. Dalai azért is meghatározóak számomra, mert rajtuk keresztül kezdtem el jazz-zenével foglalkozni. Gershwin világa hidat képez a klasszikus zene és a jazz között, s ebben a világban rendkívül otthonosan érzem magam” – vallja Karosi Júlia énekesnő, aki Várhatok még címmel mutatta be Gershwin-estjét a Zeneakadémián, majd az idén több helyszínen, fesztiválon is. A nagyszerű zeneszerző 80 éve hunyt el, de nemcsak az idei esztendő Gershwin-év, hanem a 2018-as is, hiszen jövőre Gershwin születésének a 120. évfordulóját ünnepeljük.

 

Karosi Júlia idei Gershwin-sorozata öt koncerttel zárul: 

  • November 25-én a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Karosi Júlia Quartet lép fel 19 órától. 
  • Movember 29-én 19 órától a győri Rómer Jazzklub következik.
  • December 3-án 16 órától különleges helyszínen, adventi programként hallhatja a közönség ezt a nagyszerű koncertet a zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontban. Ezen a hangversenyen a Karosi Júlia Quartet kiegészül a hazai jazzélet egyik legsokoldalúbb gitárosával, Fenyvesi Mártonnal, aki a Gershwin-dalok hangszerelését is készítette.
  • December 13-án Tatabányán hallhatják a zenebarátok a Karosi Júlia Quartet koncertjét.
  • December 15-én pedig a Budapest Jazz Clubban.

 

Karosi Júlia Quartet:

Karosi Júlia – ének

Tálas Áron – zongora

Bögöthy Ádám – nagybőgő

Varga Bendegúz – dob

Hangszerelés: Fenyvesi Márton

 

Az est során a legismertebb Gershwin-dallamok mellett (Summertime, The Man I Love, I got rhythm…) helyet kapnak kevésbé ismert, de annál izgalmasabb kompozíciók is (Fascinating Rhythm, Slap That Bass, He loves and she loves…), és még magyar nyelvű dalt is hallhat a közönség. 


Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum