Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. március 23., szombat, Emőke napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

Liszt-, Debussy- és Csajkovszkij-művek, valamint Liszt-, Gounod- és Mozart-feldolgozásai szólalnak meg Bogányi Gergely ingyenes zongorakoncertjén június 15-én, pénteken a budapesti Zeneakadémia előtt.
A zongorafutamok után a képzőművészeté lesz a főszerep. A Korb Flóris és Griegl Kálmán tervezte zenepalota homlokzatán Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Mikulán Dávid és Pál Gábor videoinstallációi lesznek láthatók. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségéhez tartozó alkotók egy-egy Csajkovszkij-motívumot választva a palota kivételes ornamentikáját alapul véve hozták létre műveiket – közölte a Terézvárosi Önkormányzat.
Terézváros önkormányzata 2011-ben indította el szabadtéri összművészeti estjeit. A Liszt-bicentenárium alkalmából mintegy kétezren hallhatták játszani Bogányi Gergelyt az Operaház előtt, és láthattak a dalszínház épületére komponált egyedi videoinstallációkat. Az emlékezetes estből időközben hagyomány lett, az Andrássy úti helyszín mellé pedig egy új közterület, a Liszt Ferenc tér is beillesztődött. A tér Zeneakadémia előtti részét – Ránki Dezső, Klukon Edit, Ránki Fülöp, aztán a Virtuózok, majd Meláth Andrea és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar fellépése után – idén nyáron már negyedszer tölti be mindenki számára elérhetően a komolyzene. A térre kihelyezett székek érkezési sorrendben foglalhatóak el.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum