Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. január 22., kedd, Vince napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

Hiszek a szabadságban címmel Örkény István műveit és életét idézi meg a MiroArt-estek legújabb programja szeptember 25-én a Városliget Caféban. Az irodalmi esten ott lesz Radnóti Zsuzsa dramaturg, az író özvegye, Für Anikó színművész és Parti Nagy Lajos író is.

Idén májusban indult útjára Budapest legújabb kulturális sorozata, a MiroArt, ami művészeti estekkel, irodalmi, kulturális programokkal várja minden hónapban az érdeklődőket, mindezt Budapest századfordulós romantikájának jegyében egy igazi autentikus helyen, a több mint 120 éves Városliget Café épületében. Az első telt házas rendezvényen Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéről beszélgettek a vendégek, így Szász János rendező, Prieger Zsolt zenész vagy Puskás István italianista. A sorozat háziasszonya, Juhász Anna irodalmár elmondta: „A MiroArt célja, hogy mély, izgalmas beszélgetésekkel bemutassuk kortárs alkotóinkat és felidézzük a XX. század első felének csodálatos kulturális és irodalmi életétet, így egy kicsit mi is részesei lehetünk az akkori Budapest romantikájának, hangulatának. Az első eseményt nagyon lelkesen és nyitottan fogadta a közönség, és bízunk benne, hogy a nyári szünet utáni Örkény-est is hasonló sikert arat majd.”

Szeptember 25-én 19 órától Örkény Istvánt, a világirodalmi rangú magyar groteszk próza megteremtőjét ismerhetik meg közelebbről a vendégek. Az eseményen megidézik családját, utazásait, a Szép Szót és az Újholdat, dramaturgi és gyógyszerészmunkáját, életének főbb állomásait, majd Für Anikó színművész olvas fel a szerző legnépszerűbb műveiből. Az esten megszólal – többek között – a „társ”, Radnóti Zsuzsa dramaturg és Parti Nagy Lajos író.

Az eseményre a regisztráció augusztus 25-én indul a regisztracio@topartbudapest.hu címen.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum