Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2018. november 21., szerda, Olivér napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akcióthriller is szerepel a között a huszonöt alkotás között, amelyet neveztek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára.
Az amerikai filmakadémia által közzétett listán ott van többek között a Hotel Transylvania 3: Szörnyen rémes vakáció, A hihetetlen család 2., a Kutyák szigete, a Mirai – Lány a jövőből, a Ralph lezúzza a netet, a Gnómeó és Júlia 2., az Apróláb, a Pókember – Irány a Pókverzum, valamint a Tini Titánok: A film is.
A filmakadémia közleménye szerint az animációs filmek kategóriájában nevezett – és az előírt feltételeket teljesítő – alkotások más kategóriák, köztük a legjobb film Oscar-díjára is jelölhetők.
Milorad Krstic szerb származású, Magyarországon élő festő, látványtervező, animációs művész akcióthrillere a James Bond-filmek hangulatát idézi. Főhőse egy művészetterápiával gyógyító pszichoterapeuta, akinek kedvenc festményei az életére törnek egy sor látomás formájában. Páciensei rábeszélik, hogy szerezze meg a műalkotásokat, mert ha a tulajdonában van az eredeti, akkor az nem támad a gazdájára. Ruben Brandt és csapata 13 festményt rabol el a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből, többek közt a Louvre, a Tate Gallery, az Uffizi, az Ermitázs és a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből.
A film, amely jó nemzetközi visszhangot kapott, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült, zenéjét Cári Tibor szerezte, producere Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy-Fehér János.
A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar mozikban november 15-től látható. A The Hollywood Reporter című amerikai filmes portál az Oscar-díjra legesélyesebb animációs filmek között említi Krstic. Az Oscar-jelöléseket 2019. január 22-én hozzák nyilvánosságra, a díjakat február 24-én adják át Los Angelesben.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2018 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum