Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2019. június 26., szerda, János napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

Januártól változik a sürgősségi ellátás rendje, amely a Magyar sürgősségi triázsrendszernek köszönhetően gyorsabb és biztonságosabb lesz – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága.
2019. január 1-jétől kötelező lesz a triázsrendszer, a súlyossági kategóriák használata, amelyek azt határozzák meg, hogy a betegnek mennyi időn belül kell ellátást kapnia.
A cél az, hogy a lehető legrövidebb időn belül rögzítsék a beteget a sürgősségi ellátás informatikai rendszerében, majd 10 percen belül sorolják be a triázsrendszerben állapotának súlyossága szerint.
Az új rendszer része a sürgősségi osztályos diszpécser – aki többek között összeköti a betegeket az ellátókkal és időpontot egyeztet további ellátásra –, valamint a triázsápoló is, aki elsődleges állapotfelmérést végez, és ha a páciensnek azonnali beavatkozásra van szüksége, azonnal a megfelelő kezelőhelyiségbe irányítja.
A többletfeladatokra a sürgősségi ellátást végző 59 fekvőbeteg-szakellátó intézmény éves szinten 677 millió forintos többletfinanszírozásban részesül.
A Magyar sürgősségi triázsrendszer bevezetésével ki tudják emelni a magas kockázatú betegeket a kevésbé sürgős ellátást igénylők közül, csökkentik az ellátóegységek terhelését, a magyar sürgősségi ellátás pedig egyszerűbb, biztonságosabb és költséghatékonyabb lesz.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2019 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum