Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 6., hétfő, Csaba napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A pénzügyi és a gépkezelő szakmák vezetik a népszerűségi listát a Centrum Oktatóközpont felmérése alapján.
A Centrum Oktatóközpont friss adatai szerint a pénzügyi és a gépkezelő képzésekre van a legnagyobb igény a felnőttképzésben. „Kétségkívül a felkapott szakmák közé tartozik a társadalombiztosítási ügyintéző, hiszen a képzés mindössze 3 hónap alatt elvégezhető, akár hétvégi időpontokban is, és a cégek folyamatosan keresik a képzett szakembereket” – áll a Centrum Oktatóközpont közleményében.
A felnőtképző intézmény adatai alapján leginkább a rövid, 1–6 hónap alatt elvégezhető képzések keresettek, például a 4 hónap alatt elvégezhető bérügyintéző részszakképesítés, vagy az 1–2 hónap alatt megszerezhető targoncavezető.
Egyre többen tudatosan választanak szakmát, befektetésként gondolnak a tanulásra. A tanulni vágyók már rendszeresen feltérképezik a pályaválasztás előtt, hogy milyenek az elhelyezkedési és kereseti lehetőségek az adott szakmával, illetve milyen karrierlehetőségek vannak az adott területen. Ezért folyamatosan nagy igény van a pénzügyi-számviteli ügyintéző és a pénztárkezelő és valutapénztáros képzésekre.
Azonban nem sokáig van már lehetőség arra, hogy néhány hónap alatt piacképes végzettséget szerezzen valaki. Az OKJ átalakításával kapcsolatos rendelet szerint a rövidebb és rugalmasabb ütemezésben induló tanfolyamokat kínáló felnőttképzők csak 2020. december 31-ig indíthatják a mostani feltételekkel a képzéseiket.
„Azoknak, akik még a jelenlegi rendszerben szeretnének OKJ-s bizonyítványt szerezni, érdemes minél előbb jelentkezniük a kiszemelt képzésekre, mert a hamarosan életbe lépő változások miatt jelentősen megnövekedett az igény a felnőttképzésben rövidebb idő alatt elvégezhető OKJ-s tanfolyamok iránt” – írja közleményében a Centrum Oktatóközpont.
Fontos tudni, hogy jelenlegi rendszerben megszerzett szakmai végzettségek ugyanolyan teljes értékű szakmai bizonyítványnak számítanak majd a szakképzés változásai után is.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum