Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. július 6., hétfő, Csaba napja van.

Programsoroló

Rovatok

Régiók

Hírek

Tizenötezernél is többen gyalogoltak csaknem kétszázhatvan túrán az idei világ gyalogló(hó)nap kapcsán. A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált októberi kampányt, amely a gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet, idén már huszonkettedik alkalommal rendezték meg. Az eddig eltelt évek alatt mintegy 243 ezer ember 2576 helyszínen az országban csaknem 16 ezer kilométert tett meg gyalogosan, ezzel hétszer kerülték meg Magyarországot.

Egyre többen ismerik fel azt, hogy gyalogosan közlekedve nagyon sokat tehetünk az egészségünkért. A gyaloglás számos pozitív egészségügyi hatással bír, hatékony zsírégető, edzi a szív- és érrendszert, a tüdőt, javítja a tüdőkapacitást, növeli az állóképességet, megelőzi az elhízást, mindeközben az őszi természet csodáit társaságban megismerve csökkenti a stresszt is.
A rendezvényre idén is oktatási intézmények, nyugdíjasszervezetek és nordic walking-instruktorok jelentkezhettek, a legjobbakat pedig sportszerutalványokkal és nordic walking-botokkal jutalmazta a szövetség.
Az idei nyertesek:

Oktatási intézmények kategória – iskolák
1. Újhatvani Római Katolikus Általános Iskola
2. Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kanizsai Dorottya Általános Iskolája
3. Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI
 
Oktatási intézmények kategória – óvodák
1. Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde
2. Sarudi Tavirózsa Óvoda
3. Gógánfai Tündérkert Óvoda Ukki Tagóvodája
 
Nyugdíjasszervezetek:
1. Honvéd Nyugdíjas Klub, Szabadszállás
2. Vörösberényi Nyugdíjas Klub, Balatonalmádi
3. Farmos Rózsa Nyugdíjas Egyesület, Farmos
 
Az eseményt hivatalosan az 1992. június 7-i Rio de Janeiró-i Föld-konferenciát követően indították útjára. 2000 óta a világ minden kontinensén már legalább 60 országban rendeztek és rendeznek gyaloglónapot, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum