Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 6., hétfő, Vilmos napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

Egy téli sítúra esetén a megbízható felszerelés és a gondosan megszervezett utazás mellett fontos szerepe van a síbiztosításnak is. Ma Magyarországon több mint 40 különböző biztosítás köthető, ami elképesztő szám, így nem csoda, ha sokan elvesznek a bőség zavarában. Kevesen tudják azonban, hogy sok bankkártyához tartozik beépített utasbiztosítás is, amely már önmagában sok mindent fedezhet.

Sokan esnek abba a hibába, hogy az ilyen utakra elindulnak egy egyszerű egészségbiztosítással, ez azonban sokszor nem elég. Ezek a konstrukciók elsősorban a kórházi, valamint az orvosi kezelések költségeit fedezik, de ha mentésre van szükség, vagy bármilyen jellegű anyagi kár keletkezik az út során, akkor könnyen előfordulhat, hogy a biztosító egyáltalán nem téríti meg a költségeket vagy a károkat. Ezért mindenképpen lényeges olyan utasbiztosítást választani, amely külön kitér a téli sportokra is.

Síbiztosítás is járhat a bankkártya mellé!
A legtöbb esetben általánosan elmondható, hogy a dombornyomott kártyákhoz valamilyen fajta díjmentes utasbiztosítás kapcsolódik, vagyis a számlavezetési díj sok egyéb mellett ezt a szolgáltatást is tartalmazza. A pénzintézetek leszerződnek bizonyos biztosítótársaságokkal és ennek keretein belül megállapodnak egy közös, minden ügyfélre kiterjedő biztosítási csomagról, vagyis az alapok sehol sem személyre szabottak. A legtöbb esetben mindez a 30 napnál rövidebb külföldi utazásokra vonatkoznak. Lényeges emellett kiemelni, hogy az ország határain belül történő utazás esetén nem él ez a lehetőség!

Hogy működik a bankkártyákhoz járó utasbiztosítási rendszer?
Ha az utazás célja az, hogy valaki a tél sportoknak hódoljon, fontos az előzetes tájékozódás, ugyanis sok pénzintézetnél a díjmentes csomagok esetén a kizárandó tételek között kap helyet az apró betűs részben a síelés, valamint az egyéb extrém sportok. Amennyiben a bankkártya mellé kapott biztosítás vonatkozik erre a tevékenységre is, nincs semmilyen teendő, de ha nem, mindenképpen szükség lesz kiegészítő biztosításra is.
Forrás: Biztosításszakértő.com

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum