Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. április 6., hétfő, Vilmos napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

A Monster és a TNS Kutatóintézet tanulmányában több mint 2000, különböző generációkat képviselő embert kérdeztek arról, hogy mi az, ami a munkával kapcsolatban fontos számukra.

Felelősségérzeti és motivációs különbségek a generációk között
A Z-generációsok 76%-a érzi magát felelősnek és elkötelezettnek arra, hogy építse a karrierjét, míg az Y-generáció tagjai között ez az érték csak 64%, az X-generációsok között pedig 67 százalék. Érdekesség, hogy a Z-generáció ebben hasonlít a baby boomerekhez, akiknek 75 százaléka vélekedik úgy, hogy mindenkinek saját felelőssége a karrierépítés.
A Z-generációsok a leginkább motiváltak a pénz által (70%), a többi generációnál ez 60% körül mozog, ám a leginkább említésre méltó tény az, hogy a Z-generációsok 74%-a szerint kell, hogy a munka több legyen csak egyszerű pénzkereseti lehetőségnél. A többi generáció nagy része viszont kifejezetten úgy gondolja, hogy ez nem szükséges: az Y-generáció 45, az X-generáció 40, a baby boomerek 33 százaléka válaszolta azt, hogy a munkának nem kell, hogy nagyobb célja legyen a fizetésszerzésnél.
A Z-generációsok 58, az Y-generációsok 45, az X-generációsok 40 és a baby boomerek 33 százaléka dolgozna több juttatásért éjszakai műszakokban.
A fiatal generációk tehát motiváltabbak: „Ha olyan dolgot találunk, amit szenvedéllyel tudunk végezni, kicsit elmosódik a munka és a pihenés közötti határ. Egy olyan flow alakul ki, amelyet kihasználva sokkal hatékonyabbak tudunk lenni. Ez a mai fiatalok sajátossága: szükségünk van arra, hogy a munkánkat hivatásként fogjuk fel és, hogy ki tudjunk bontakozni” – fogalmazott Trunk Tamás, a Z-generáció című könyv szerzője.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum