Hírek – ItthonOtthonVan.hu

ItthonOtthonVan.hu

Ma 2020. augusztus 11., kedd, Zsuzsanna napja van.

Rovatok

Régiók

Hírek

Trükkös megoldással bővült a Google Lens szoftver. Ingyen letölthető androidos és iOS telefonokra.

Megkönnyítheti a munkát a Google Lens, amely már arra a mutatványra is képes, hogy kézírásos szöveget egyetlen kattintással „beírjon” a digitális jegyzetekbe. A mobilon elindítva a programot, magyarul is egészen jól tud. A kijelzőn satírozva megjelenő szöveget egyetlen mozdulattal átmásolhatjuk a jegyzetbe, sőt az „Összes meghallgatása” opció választásával a Lens (pontosabban a mobil) fel is olvassa. A „Másolás a számítógépre” lehetőséggel a kéziratos jegyzeteket azonnal át lehet tenni mondjuk egy laptopra, ha azon is bejelentkeztünk a Chrome böngészőbe. A Chrome legfrissebb verziójára van szükség, és mindkét eszközön ugyanabba a Google-fiókba kell bejelentkezni.

Sajnos csak szépen megírt szövegeket tud (majdnem) hibátlanul elolvasni – nem ér fel egy patikussal –, de így is sok időt lehet megtakarítani a használatával, ha utólag gyomláljuk ki a félreolvasásait.

Nyelvgyakorlásnak sem utolsó

A Lens segítségével új szavakat és azok kiejtését is lehet tanulni: a szoftver spanyoltól a kínaiig több száz nyelvre fordít. Értelmező szótárként se rossz: ha könyvben vagy újságban nem értjük, mondjuk a „gravitációs hullámok” fogalmát, akkor a Google Lens segít. Beépített keresőjével összetett mondatokat vagy szavakat lehet kiválasztani, hogy segítsen. A Google Lens ingyenesen elérhető iOS-re és Androidra.

Kiemelt partnereink

Szálláskereső
Keresés

Régió

Akció típusa

Hirdetés

© 2004–2020 Feszt-House Kft. | Médiaajánlat | Impresszum